Σελίδες

20 Δεκεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση έστειλε και Stinger στην Ουκρανία! – Την «κάρφωσε» το Κίεβο

Η κυβέρνηση απέστειλε και φορητά αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, κάτι που φυσικά δεν ανακοινώθηκε ποτέ, αλλά τελικά το «κάρφωσαν» οι ίδιοι οι Ουκρανοί. 
 
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε την παραλαβή των Stingers ευχαριστώντας για την συνδρομή τους τις προμηθεύτριες χώρες, ανάμεσά τους την Ελλάδα.
 
«Σήμερα, σας παρουσιάζουμε το φορητό αεροπορικό σύστημα FIM-92 Stinger. Πολλοί από τους δωρητές μας πρόσφεραν Stingers στον ουκρανικό Στρατό, περιλαμβανομένων την Ολλανδία, την Γερμανία, τις ΗΠΑ, την Λιθουανία, την Λετονία, την Ιταλία, την Δανία και την Ελλάδα.
Είμαστε ευγνώμονες για την αταλάντευτη στήριξή τους από τις πρώτες ημέρες της εισβολής» αναφέρει το ΥΠΑΜ της Ουκρανίας.
«Στα ικανά χέρια των πολεμιστών μας, οι Stingers κατέρριψαν αποτελεσματικά ρωσικά ελικόπτερα, αεροπλάνα και πυραύλους» προστίθεται.
 
@DefenceU
Ukrainian Advent Calendar: Day 19 Today, we present to you the FIM-92 Stinger man-portable air-defense system. Many of our partners have donated Stingers to the #UAarmy, including the Netherlands (@Defensie), Germany (@BMVg_Bundeswehr), United States (@DeptofDefense), Lithuania (@Lithuanian_MoD), Latvia (@AizsardzibasMin), Italy (@MinisteroDifesa), Denmark (@Forsvarsmin), and Greece (@Hellenic_MOD). 
We are grateful for their unwavering support since the first days of the full-scale invasion. In the capable hands of our warriors, Stingers effectively shoot down russian helicopters, planes, and missiles. Tomorrow is Day 20 of the Weapons of Victory calendar, so we are preparing something special. Stay tuned!
 
Σύμφωνα με την περιγραφή του Stinger από στην ιστοσελίδα του ΓΕΣ είναι αυτοκατευθυνόμενο αντιαεροπορικό φορητό σύστημα μίας χρήσεως αμερικάνικης κατασκευής. Χρησιμοποιείται για την καταστροφή εχθρικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων που ίπτανται σε χαμηλά ύψη προσεγγίζοντα ή απομακρυνόμενα ημέρα και νύκτα και με οποιαδήποτε ταχύτητα πτήσεως.
 
Ετσι μετά τα τεθωρακισμένα που δεν αντικαταστάθηκαν στα νησιά, τώρα φεύγουν από τη χώρα και αντιεροπορικά και η κυβέρνηση δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.