Σελίδες

19 Δεκεμβρίου 2023

Ο Άκης Τσελέντης κάνει λογο για “Συγκεκαλυμμένη απάτη” και ουτοπία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

«Συγκεκαλυμμένη απάτη – η ουτοπία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων- ευχαριστώ δε θα πάρω»
Στη φωτογραφία βλέπετε μια μπαταρία Tesla μοντέλο Y. Καταλαμβάνει όλο τον χώρο κάτω από το διαμέρισμα επιβατών του αυτοκινήτου.
 
Για να τη κατασκευάσετε χρειάζεστε:
– 12 τόνους βράχου για το Λίθιο
— 5 τόνους ορυκτών κοβαλτίου (Το περισσότερο κοβάλτιο είναι φτιαγμένο ως υποπροϊόν της επεξεργασίας του χαλκού και μεταλλεύματα νικελίου. Είναι το πιο δύσκολο υλικό για να αποκτήσω για μια μπαταρία και το περισσότερο ακριβό.)
— 3 τόνους μετάλλευμα νικελίου
— 12 τόνους μεταλλεύματος χαλκού
 
Πρέπει να μετακινήσετε 250 τόνους χώματος για να αποκτήσετε:
— 26,5 κιλά Λιθίου
— 30 λίβρες νικέλιο
— 48,5 κιλά μαγγάνιο
— 15 κιλά κοβάλτιο
 
Η Caterpillar 994A χρησιμοποιείται για τη χωματουργία για την απόκτηση των βασικών ορυκτών. Καταναλώνει 264 γαλόνια πετρέλαιο σε 12 ώρες.
 
Τελικά παίρνεις ένα αυτοκίνητο “μηδενικών εκπομπών”.
Προς το παρόν, το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων ορυκτών για την κατασκευή των μπαταριών προέρχεται από την Κίνα ή την Αφρική. Μεγάλο μέρος της εργασίας για την απόκτηση των ορυκτών στην Αφρική γίνεται από παιδιά! Αν αγοράσουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Κίνα κερδίζει τα περισσότερα!
 
Χρειάζονται ΕΠΤΑ χρόνια για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να φτάσει net-zero CO2. Το προσδόκιμο ζωής των μπαταριών είναι 10 χρόνια (μέσος όρος). Μόνο τα τελευταία τρία χρόνια αρχίζεις να μειώνεις το αποτύπωμα άνθρακα σου. Τότε πρέπει να αντικατασταθούν οι μπαταρίες και χάνετε όλα τα κέρδη που κάνατε σε αυτά τα τρία χρόνια.
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε ….
 

2 σχόλια:

  1. Κι ακόμα, αν πέσει μια σταγόνα νερό (π.χ. από ρωγμή του προστατευτικού καλύμματός της) στη μπαταρία λιθίου, αυτή πιάνει φωτιά που δεν σβήνει με τίποτα!!! Το νερό την ανάβει περισσότερο. Δες πυρκαγιές σε φορτηγά πλοία που μεταφέρουν ηλ. αυτοκίνητα : πλέον οι ασφαλιστικές ΔΕΝ ασφαλίζουν τέτοια φορτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ........Όποιος κατάλαβε κατάλαβε ….

    ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΛΛΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΟΝΟΜΑ Κ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
    ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΑ ''ΔΟΝΤΙΑ '' ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ , ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΣΩΖΟΥΝ Κ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΡΕΕΙ !!!

    ΚΑΙ ........Όποιος κατάλαβε κατάλαβε !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.