Σελίδες

30 Δεκεμβρίου 2023

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΖΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Η Ελλάδα βγάζει μεγάλους Ήρωες αλλά νάνους πολιτικούς. Σήμερα η χώρα θρηνεί τον θάνατο δύο Ηρώων: του Επισμηναγού της Π.Α Επαμεινώντα Κωστέα και του Αρχιφύλακα της ΕΛ.ΑΣ Γεωργίου Λυγγερίδη. Αμφότεροι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα και για το καλό της κοινωνίας. Ο Κωστέας για την προστασία της πατρίδος και ο Λυγγερίδης για την ασφάλεια των πολιτών. Τιμές ηρώων αρμόζουν και για τους δύο και οι Έλληνες πολίτες στέκουν ευλαβικά δίπλα στο φέρετρο τους και εσαεί θα τους ευλαβούν.
 
Το όνομα Ήρωας έλκει από τη θεά Ήρα. Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία (Αχρονολόγητη αρχαιολογία=προιστορία) το όνομα έδωσε η Ήρα σε ένα γιό της τον Ήρωα. Η λέξη παράγεται από το ‘Ερως’ και δείχνει ότι οι Ήρωες είναι εραστές των αγαθών πράξεων και κατορθωμάτων και αψηφούν τον θάνατο. Οι Ήρωες αγάπησαν την Αρετή και έγιναν ημίθεοι ομοιάζοντες προς τους θεούς. Άλλοι λένε ότι ονομάστηκαν από τη λέξη «Ερα» που σημαίνει τη Γη και έγιναν δυνατοί σαν τους Γίγαντες. Πάντως, οι πρόγονοι μας θεωρούσαν τους Ήρωες εξαιρετικά ανδρείους και ενάρετους και τους τιμούσαν ιδιαιτέρως, διότι με το έργο τους προσέφεραν μέγιστες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. 
 
Πρώτος λένε ο βασιλιάς Κάδμος έφερε τις τιμές στους Ήρωες και τη συνήθεια να τιμώνται αυτοί. Και τούτο διότι η αρετή όταν τιμάται αυξάνει, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν τιμώνται πρόσωπα βλαπτικά προς την κοινωνία (όπως λ.χ ο αναρχικός που σκοτώθηκε από σφαίρα οργάνου της τάξεως ή οι δήθεν «επαναστάτες» του Πολυτεχνείου, οι οποίοι ενήργησαν σαν φερέφωνα ξένων δυνάμεων για να φέρουν τη διχοτόμηση της Κύπρου)
 
Οι πρόγονοι μας από τα προϊστορικά χρόνια έφτιαξαν μνήματα, βωμούς και αγάλματα στους ήρωες για να τους δοξάζουν ετησίως στις επετείους των. Δυστυχώς, η πατρίδα μας έφθασε στο κατώτατο σκαλί της αναισχυντίας, πωρώσεως, παραλυσίας και ηθικής κατάπτωσης και τώρα δοξάζει αχρείους, απάτριδες, ΛΟΑΤΚΙ και λησμονεί τους ήρωες και τους ενάρετους πολίτες. Δείτε πως ασχημονούν οι νέοι στις προτομές στα αγάλματα, στις σημαίες, ακόμη και επίσημα όργανα της Πολιτείας. (Πρόξενος Ν. Υόρκης)
 
Οι πρόγονοι μας δε λάτρευαν τους Ήρωες όπως πολλοί νομίζουν, αλλά μόνο τους τιμούσαν. Για παράδειγμα, λάτρευαν τον Ολύμπιο Ηρακλή με ναό, αλλά τιμούσαν τον επίγειο Ηρακλή με βωμό για τα κατορθώματα του. Αυτοί θεωρούσαν ότι οι θεοί είχαν την άνω χώραν του ουρανού, οι ήρωες τη μεσαία και οι άνθρωποι την κατωτάτη. Σήμερα ανετράπη αυτή η κλίμακα αξιών και στην ανωτάτη βαθμίδα τιμώνται οι Κροίσοι, οι ολιγάρχες, οι άνθρωποι του σχηματιζόμενου αθλήματος, του θεάματος (show business)-έστω και αν είναι ναρκομανείς - τις «βεντέτες» των ΜΜΕ κλπ
 
Ποιος τιμά σήμερα τους πνευματικούς ανθρώπους που στέκουν κριτικοί απέναντι στο σύστημα, όπως οι συγγραφείς, λογοτέχνες, ποιητές, ενάρετοι δάσκαλοι, στρατηγοί, αστυνομικοί, επιστήμονες κ.α. Ποιος τιμά αυτούς που αφιλοκερδώς εργάζονται για το γενικό καλό; Πρώτη που παραβιάζει τον κανόνα η σεβαστή κ. Π. τ.Δ.
 
Το κράτος μας τείνει να απονευρώσει σαν ενοχλητικές τις εθνικές επετείους, τις παρελάσεις, τις παραδόσεις, εισάγει ξένα φθοροποιά «υβρίδια» όπως παρελάσεις ανωμάλων, επετείους αναρχικών, επιτρέπει οχλοκρατικές και αναρχικές ενέργειες που καταλήγουν σε θανάτους και τραυματισμούς πολιτών και σε καταστροφές περιουσιών (γηπέδων, σχολείων, καταστημάτων, οχημάτων κ.α), χωρίς να δείχνει την παραμικρή ευαισθησία. Και μετά διερωτώνται γιατί η νεολαία έγινε εχθρός της πατρίδος της; εγκληματική, γιατί φούντωσε το έγκλημα, η αναρχία και γιατί τα ναρκωτικά πουλιούνται ακόμη και στα σχολεία;
 
Έγινε εξαχρείωση των νέων με την απονεύρωση της Παιδείας, την απομάκρυνση από τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας, με τον μηδενισμό των διαχρονικών Αξιών, με τη «φολκλοροποίηση» και συχνά γελοιοποίηση των θρησκειών (κυρίως της Ορθοδοξίας και της πατρώας θρησκείας) την αθρόα ροή λαθρομεταναστών ως νέων αποικιστών, την ισοπέδωση των θεσμών (ο νέος δήμαρχος ορκίστηκε στην αγορά, ο επόμενος ίσως ορκισθεί στα δημοτικά ουρητήρια;) κ. α.
 
Όλα αυτά μας έφεραν στο χείλος του γκρεμού και στην ηθική παραλυσία προς δόξαν της «δημοκρατίας» μας που λειτουργεί χωρίς αντιπολίτευση και φυσικά ουδείς βρίσκεται να τα πει στον πρωθυπουργό μας κ. Κυρ. Μητσοτάκη: Ότι η κοινωνία είναι ηθικά άρρωστη με τους «γάμους ανωμάλων και τις υιοθεσίες" και πονάει και από την ακρίβεια βαρυγκωμά. Ήρωες έχουμε εν επαρκεία. Στερούμεuα ήρωες πολιτικούς με φιλοπατρία.
 
(29/12/23)
Αμφικτύων
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.