Σελίδες

26 Νοεμβρίου 2023

Υπάρχει ένα ξέσπασμα μιας νέας μυστηριώδους πνευμονίας στην Κίνα. Επαναλαμβάνεται η κατάσταση;

Όπως αναφέρει το ftvnews.com.tw καιλόγω της επιδημίας πνευμονίας στην Κίνα, τα παιδικά νοσοκομεία στο Πεκίνο, το Λιαονίνγκ και άλλα μέρη ήταν υπερπλήρη με άρρωστα παιδιά και τα σχολεία και τα μαθήματα ήταν στα πρόθυρα της αναστολής των εργασιών. Οι γονείς αναρωτιούνται: κρύβουν οι αρχές μια νέα επιδημία; 
 
Τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, το Νοσοκομείο Παίδων του Πεκίνου ήταν ακόμα γεμάτο με γονείς και παιδιά των οποίων τα παιδιά είχαν προσβληθεί από πνευμονία και ήρθαν για θεραπεία. Ο κ. [W], κάτοικος του Πεκίνου, λέει:
«Πολλοί, πολλοί νοσηλεύονται. Δεν βήχουν ούτε έχουν συμπτώματα. Απλώς έχουν υψηλή θερμοκρασία και μαύρα στίγματα στους πνεύμονές τους». 
 
Σοβαρή είναι και η κατάσταση στην επαρχία Λιαονίνγκ. Το λόμπι του Νοσοκομείου Παίδων Dalian είναι γεμάτο από άρρωστα παιδιά που λαμβάνουν ενδοφλέβιες σταγόνες. Υπάρχουν επίσης ουρές ασθενών σε νοσοκομεία παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και κεντρικά νοσοκομεία. Ένας υπάλληλος στο Dalian Central Hospital είπε: 
«Οι ασθενείς πρέπει να περιμένουν στην ουρά για 2 ώρες και είμαστε όλοι στο τμήμα επειγόντων περιστατικών και δεν υπάρχουν γενικά εξωτερικά ιατρεία». 
 
Κάποια μαθήματα στα σχολεία μάλιστα ακυρώθηκαν εντελώς. Όχι μόνο όλοι οι μαθητές είναι άρρωστοι, αλλά και οι δάσκαλοι έχουν προσβληθεί από πνευμονία. … 
 
Ο κ. [W], κάτοικος του Πεκίνου, συνεχίζει να λέει: 
«Τώρα δεν επιτρέπεται να έρθετε στο σχολείο. Αν έχετε συμπτώματα όπως πυρετό, κρυολόγημα, βήχα και μετά νοσηλευτείτε, μπορείτε να ζητήσετε άδεια…» 
 
Από τότε που η Κίνα εγκατέλειψε την πολιτική μηδέν-μηδέν στις αρχές του 2023, επιδημίες όπως η γρίπη, το μυκόπλασμα και η βρογχοπνευμονία έχουν ξεσπάσει κατά καιρούς. … 
 
Σημείωση του Big The One Editor: Το 2020 και τα επόμενα χρόνια, λεγεώνες μαχητών κατά του κακού, οι πρώτοι ειδικοί στην πανδημία, εμφανίστηκαν στο YouTube. Και από τότε, ορδές ανεγκέφαλων και αδύναμων συνέχισαν να τους ακούνε. Πού ήταν όμως αυτοί οι διάσημοι ειδικοί στις 1-2 Ιανουαρίου 2020; Σας ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πού ήμασταν εκείνη τη στιγμή.  
 
Και τώρα η κατάσταση φαίνεται να επαναλαμβάνεται: ειδικοί κάθονται κάτω από το τραπέζι με καπέλα από αλουμινόχαρτο, κρύβονται από τους δορυφόρους του Έλον Μασκ, την τεχνητή νοημοσύνη, τον Μπιλ Γκέιτς και τους πύργους 5G, και εν τω μεταξύ ο Τύπος της Ταϊβάν ουρλιάζει για εκτεταμένη πνευμονία σε παιδιά από τη ΛΔΚ. Και αναφέρει ως επιβεβαίωση βίντεο που κυκλοφορούν στα κινεζικά κοινωνικά δίκτυα.
 
Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι τα πράγματα ξεκίνησαν από ενήλικες στην Κίνα. 
 
Είναι πιθανό η επιδημία να είναι εποχιακή, που προκαλείται από έναν ιό της γρίπης που επιτέθηκε στη νεότερη γενιά των οικοδόμων του κομμουνισμού, που θεραπεύτηκαν για άλλη. Έτσι, στην Κίνα, η φυματίωση έχει πλέον ξυπνήσει ξαφνικά, η οποία συνήθως κοιμάται μέσα σε κάθε δεύτερο ή τρίτο άτομο. Αλλά μετά τη θεραπεία, όλα βγήκαν και οι γειτονικές χώρες της ΛΔΚ έστειλαν επιτροπές στα αεροδρόμια για να υποδεχτούν Κινέζους τουρίστες, όλες με μηχανήματα ακτίνων Χ. Ίσως λοιπόν να έχει ξαναβγεί κάτι, κάποιο είδος κοκκύτη ή κάτι τέτοιο. Ή ίσως μια νέα πανδημία ξεκινά, οπότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.