Σελίδες

3 Νοεμβρίου 2023

«Η κυβέρνηση της ΝΔ κατάπιε την υπόσχεση για βέτο στην διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ»

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε επίσκεψη της στα Σκόπια την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, δήλωσε την αμέριστη στήριξη της για είσοδο των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την ανυπομονησία της να καλωσορίσει τη «μοναδική ταυτότητα και γλώσσα τους, την Μακεδονική γλώσσα» («We are looking forward to welcoming you, your unique identity and your language, the Macedonian language»).
 
Αυτό που πριν λίγα χρόνια ήταν ασύλληπτα προσβλητικό για τον απανταχού Ελληνισμό, είναι σήμερα το θλιβερό αποτέλεσμα της επαίσχυντης και εγκληματικής Συμφωνίας των Πρεσπών που υπέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί με ύπουλη απάθεια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκατοντάδες ουσιώδεις παραβιάσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών από ανώτατους θεσμικούς παράγοντες του γειτονικού κρατιδίου, που ληστρικά χρησιμοποιούν το όνομα “Μακεδονία”, αλλά και που τολμούν να καλλιεργούν αναφορές περί “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα, παρέχουν στην ελληνική πλευρά αιτία λήξεως ή αναστολής εφαρμογής της συνθήκης εν όλω, ή εν μέρει.
 
Η ειρήνη, η ανάπτυξη και η συνεργασία των λαών οικοδομούνται με αλήθειες και αλληλοσεβασμό, όχι με προκλήσεις και εξαπάτηση. Εάν η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θέλει να ισχυρίζεται ότι προστατεύει τα μακροπρόθεσμα εθνικά μας δίκαια, ή ότι σέβεται την θέληση του ελληνικού λαού, ας καταγγείλει άμεσα τη Συμφωνία των Πρεσπών και ας υλοποιήσει τις υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, δηλαδή να θέσει βέτο στη διαδικασία εισόδου των Σκοπίων στην ΕΕ. Ή μήπως ξέχασε ότι το υποσχέθηκε;
 
Εάν μας ενοχλεί μία φορά η δηλητηριώδης δήλωση της φον ντερ Λάιεν, μας ενοχλεί χίλιες φορές ότι αυτό το δηλητήριο μας το πρόσφεραν απλόχερα οι ελληνικές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας.
 
Η ΝΙΚΗ θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάληξη της Συνθήκης των Πρεσπών στο μόνο μέρος που της αρμόζει: τον κάλαθο των αχρήστων. Ο ελληνικός λαός αξίζει ένα αξιοπρεπέστερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.