Σελίδες

4 Νοεμβρίου 2023

ΕΦΤΑΣΕ η ΑΧΡΗΜΑΤΗ κοινωνία. Οι Δήμοι αρνούνται να πάρουν μετρητά! Κάλεσμα ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ!

Όλα ξεκίνησαν με μια ανακοίνωση του Δήμου Θέρμης με τίτλο: «Συναλλαγές ΧΩΡΙΣ μετρητά από 1 Νοεμβρίου (2023)»: 
 
Η ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Θέρμης:
 
«Από αύριο 1η Νοεμβρίου 2023 σταματούν οι πληρωμές οφειλών με χρήση μετρητών στο Ταμείο του Δήμου Θέρμης.»
 
και λίγο παρακάτω: 
 
(…) Οι δυνατότητες που παρέχονται στους υπόχρεους για την εξόφληση των οφειλών τους στο Δήμο Θέρμης είναι οι παρακάτω: 
 
1. Ηλεκτρονική πληρωμή οφειλών μέσω της υπηρεσίας “ΠΛΗΡΩΝΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ” στο https://www.thermi.gov.gr/ με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας. 
 
2. Ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής μέσω e-banking ή σε οποιοδήποτε τραπεζικό ίδρυμα διατηρούν λογαριασμό, με χρήση του κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής RF που αναγράφεται στη σχετική ειδοποίηση. 
 
3. Στην Ταμειακή υπηρεσία του Δήμου, Δευτέρα έως Πέμπτη, 08:30 – 13:00, μέσω POS με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.» 
 
Η μοναδική δυνατότητα πληρωμής λοιπόν από 1 Νοεμβρίου 2023 είναι μέσω e-banking ή μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας!!!
 
Προσέξτε ακόμη πόσο ύπουλα «πλασάρουν» την απαγόρευση χρήσης μετρητών ως «νέα δυνατότητα πληρωμής»! Δείτε:
 
«ο Δήμος Θέρμης (...) δίνει πλέον νέες δυνατότητες πληρωμών στους πολίτες» !!!
 
Όχι μόνον ΔΕΝ δίνουν «νέες δυνατότητες πληρωμών» όπως παραπλανητικά αναφέρουν αλλά αυθαίρετα αποφασίζουν να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΝ την πληρωμή με μετρητά! 
 
Μπαίνουμε στην ενότητα «Δημοτική Αστυνομία» του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Και εδώ περιορίζουν την δυνατότητα πληρωμής στα ταμεία του Δήμου ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες!!!
 
Δείτε:
 
Οι Δήμοι (προσεχώς γιατί όχι και οι Δημόσιες Εφορίες;) 
 
ΣΤΕΡΟΥΝ από τους πολίτες την δυνατότητα της χρήσης μετρητών παραβιάζοντας την σχετική νομοθεσία και φυσικά προκαλώντας μεγάλα προβλήματα σε μεγάλη μερίδα πολιτών.
 
1. Πως θα πληρώσει μια κλήση ή μια οφειλή ένας ηλικιωμένος; 
2. Πως θα πληρώσει μια κλήση ένας που δεν γνωρίζει από υπολογιστές;
3. Κάθε ψηφιακή πληρωμή δυνητικά είναι ευάλωτη και μέσω αυτής δεν αποκλείεται η υποκλοπή κωδικών ηλεκτρονικής συναλλαγής τραπεζικών λογαριασμών, αριθμών και στοιχείων τραπεζικών καρτών κλπ.
 
Πως εξηγείται η παράλογη αυτή απόφαση;;;
 
Και επειδή δεν συνηθίζουμε να μένουμε στην βιτρίνα αλλά να αναζητούμε την αιτία του προβλήματος, ο πραγματικός λόγος που πιθανότατα γίνεται αυτό είναι ότι κάποιες Τράπεζες (όπως πληροφορούμαστε πχ η Τράπεζα Πειραιώς) ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να δεχθούν καταθέσεις μετρητών μέσα στα καταστήματα τους, παρά μόνον μέσω ΑΤΜ! 
 
(Μήπως για να εξοικονομήσουν προσωπικό, το οποίο θα απολύσουν στη συνέχεια; Κι όμως, είναι οι ίδιες τράπεζες που έσωσε επανειλημμένα ο ελληνικός λαός, για να μην χρεοκοπήσουν!).
 
Οπότε οι ταμειακές υπηρεσίες των Δήμων για να αποφύγουν τον κίνδυνο ληστείας στα ΑΤΜ τα οποία βρίσκονται συνήθως στο εξωτερικό μέρος της τράπεζας, με μια απλή ανακοίνωση!!! αρνούνται να παραλάβουν μετρητά από τους πολίτες!!!
 
Καλούμε όλους τους απερχόμενους και νεοεκλεγέντες Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, να απαιτήσουν την κατάργηση της απαγόρευσης χρήσης μετρητών στα Δημοτικά Συμβούλια.
 
Να ελέγξουν ποιος πήρε μια τέτοια απόφαση στον Δήμο τους.
Καλούμε τους βουλευτές να θέσουν άμεσα το θέμα με ερωτήσεις στο Κοινοβούλιο.
 
Τηλεφωνούμε ΟΛΟΙ στις αρμόδιες Υπηρεσίες των Δήμων (Γραφείο Δημάρχου, Οικονομική Υπηρεσία) και διαμαρτυρόμαστε προφορικά ή μέσω email.
 
Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου Θέρμης: 2313-300700 (επιλέγεται το "7 Γραφείο Δημάρχου" και το "2 Οικονομική υπηρεσία").
Τηλεφωνούμε σε βουλευτές (όλων των κομμάτων) διαμαρτυρόμενοι για την εξέλιξη αυτή.
* * * * * 
 
ΜΗΝ περιμένεις τους άλλους να αντιδράσουν. 
ΕΣΥ θα ασκήσεις μία ακόμη φορά πίεση.
ΕΣΥ θα αποτρέψεις ή έστω θα καθυστερήσεις όσα θέλουν να μας επιβάλλουν. 
ΟΧΙ στην Αχρήματη Κοινωνία
ΟΧΙ στην Κοινωνία της Υποταγής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.