Σελίδες

30 Νοεμβρίου 2023

Αναγκαίες βελτιώσεις του «Κράτους»

Του
Κώστα Δημ Χρονόπουλου *
 
Η Κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει επείγοντα ζητήματα όπως:
 
- Αστυνόμευση: Είναι ανεπαρκής. Διάχυτο το αίσθημα ανασφάλειας.
Ανεχόμαστε, ως εάν τίποτα (δεν) σημαίνει, κάθε έκνομο, περιθωριακό εγκληματικό άτομο (που κυκλοφορεί ελεύθερα οπλισμένο) να μπαίνει στα σπίτια, να κλέβει, να βιάζει, να δέρνει ή –και – να εκτελεί εν ψυχρώ τα έντρομα θύματά του. Υπάρχουν περιοχές όπου η Αστυνομία δεν τολμά να επισκεφτεί (!...).
 
- ΑΕΙ: Κατάντησαν άσυλα αλητών, ασυλιτών, όπου γίνονται βιασμοί, εμπόριο ναρκωτικών , καταλήψεις αιθουσών για κατασκευή εμπρηστικών μηχανισμών και αδιανόητη προσβολή της αισθητικής εξαιτίας της ρυπαρότητας των συνθημάτων κ. α που επικρατούν. 
 
- Διαδηλώσεις: Ο καθένας διαδηλώνει όποτε μια ολιγομελής συνδικαλιστική παρεούλα το αποφασίζει, με συνέπεια να παραλύει η ζωή της κάθε πόλης, ταλαιπωρώντας αβάσταχτα, τον κόσμο. Ενίοτε καίγονται κάποιοι ζωντανοί (Μαρφίν). 
 
- Εγκληματικότητα Ανηλίκων: Ανήλικοι μαθητές –και μη – συγκροτούν συμμορίες, κλέβουν, βιάζουν, εκβιάζουν, παρανομούν, ακόμη και στο προαύλιο των σχολείων, στις αίθουσες, στις τουαλέτες !..
 
- Οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται με ρυθμό χελώνας, ενώ τα Μισθοδικία δεν καθυστερούν καθόλου. 
 
- Συγκοινωνίες: Ρυπαρές , ανεπαρκείς (όχι μόνον δρομολογιακά) οι συγκοινωνίες. 
 
- Νοσηρή εικόνα: Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης, Ασφάλειας /προστασίας Κράτους, ή (όπως το έχω χαρακτηρίσει: «Φερόμενο ως Κράτος». 
 
- «Δημοκρατία»/ Κ.Δ Πολίτευμα: τι να πρωτοπείς, τι να πρωτοκλάψεις, πώς να διεκτραγωδήσεις τις κραυγαλέες ανισότητες, τις ανάλγητες αδικίες, την αισχρή υποκρισία, την τραγική ασυμβατότητα αυτού του ….. ιερού φετίχ, που το προσκυνούν (ανεπίγνωστα) εκατομμύρια πιστοί ανά την υφήλιο. Οιονεί Θρησκεία (!). 
 
- Δημογραφικό: Εδώ και 20 χρόνια γράφω –και δεν είμαι ο μόνος- για την «πυρηνική βόμβα του δημογραφικού». Φωνή βοώντος …… Γιατί οι …. αναρμοδίως αρμόδιοι, οι διαδοχικές κυβερνήσεις αδιαφορούν;. Τι ουσιαστικά μέτρα έλαβαν για να στηρίξουν την ελληνική οικογένεια; (ρητορικό ερώτημα). Φθίνει, συρρικνώνεται ο γηγενής πληθυσμός. Οι επίσημες στατιστικές είναι ανατριχιαστικές. 
 
Ο Ελληνισμός απειλείται από τον μέγιστο των κινδύνων!!!. Βέβαια αυξάνονται οι ροές, οι ελληνοποιήσεις /ενσωματώσεις αλλοδαπών, οι οποίοι πολλαπλασιάζονται ραγδαία. Υποψιάζομαι πως ορισμένοι ταγοί μας έχουν –ύπουλα και σιωπηρά – επιλέξει αυτή την εύκολη (πλην εθνοβόρο) μέθοδο αύξησης των ….. «Ελλήνων». Αιδώς Αχρείοι Ελληνόφωνοι !!!.... 
 
- Αδικίες: Η αδικία, οι ανισότητες (καθώς και η γραφειοκρατία) … «πατάσσονται» διαχρονικά, φραστικά και μόνον. 
 
- (Λαθρο) μετανάστευση: συνεχίζεται. Ήρθε για να μείνει!.
 
- Ακρίβεια: Ο καλπασμός των τιμών μοιάζει αχαλιναγώγητος. Οι τιμές δεν ηνιοχούνται με τίποτα. Ούτε καν με … καλάθια νοικοκυριού ή συμφωνίες (κυρίων;) για μείωσεις 5%. Τι να σου κάνουν τα επιδόματα, τα αντίδωρα, οι επιδοτήσεις, οι παρηγορητικές υποσχέσεις ή, ακόμα, και οι αναβαθμίσεις των ξένων οίκων αξιολόγησης, όταν πχ το ελαιόλαδο διπλασίασε την τιμή πώλησής του;. Η Καρτελοκρατία, οι άθλιοι μεσάζοντες και οι ποικιλώνυμοι αισχροκερδίζοντες, χαίρονται ωσάν λύκοι, στην αναμπουμπούλα. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης (από π.χ επαναφορά της Αγορανομίας κ. α). αλλά , δυστυχώς επιλέγονται ημίμετρα, μαζί με κάτι φαιδρά πρόστιμα, χωρίς, συνήθως να δημοσιοποιείται το όνομα εκείνων που παρανομούν (ώστε οι καταναλωτές να μποϊκοτάρουν αυτούς που τους εκμεταλλεύονται). Σε λίγο η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη. 
 
- Τεκνοθεσία ομοφυλοφίλων: Ψήφος στην Βουλή κατά συνείδηση. Ορθότερη η διεξαγωγή Δημοψηφίσματος.
 
- ΕΝΦΙΑ και Εισφορά Αλληλεγγύης: Ο ΕΝΦΙΑ και η «εισφορά αλληλεγγύης» μακροημερεύουν αδικαιολόγητα. 
 
- Η κατάργηση της συμμετοχής στα φάρμακα και στις εξετάσεις των συνταξιούχων (τουλάχιστον αυτούς που τα εισοδήματά τους είναι μικρότερα των 30.000€ ετησίως).
 
- Αυστηροποίηση ποινών και τήρηση των ποινών που επιβάλλονται χωρίς … «εκπτώσεις» ιδίως για ειδεχθή εγκλήματα. 
 
- Φοροδιαφυγή: Πάταξη (ουσιαστική) της φοροδιαφυγής, φόροαποφυγής, φοροκλοπής, όχι με νέους οριζόντιους φόρους μισθωτών και συνταξιούχων). 
 
ΥΓ Τα παραπάνω (ολίγα) πρέπει να ρυθμιστούν εχθές!. Δυστυχώς ΜΜΕ και Κόμματα, περί άλλων τυρβάζουν, προς τέρψη των Ελληνοχαβαλέδων. Κρίμα!...
 
*Ιατρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.