Σελίδες

24 Νοεμβρίου 2023

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Παιδιά δεν πάμε καθόλου καλά. Ούτε στα εθνικά θέματα, ούτε στα οικονομικά, ούτε στα κοινωνικά, ούτε στα της Παιδείας. Διαβάζω για την εγκληματικότητα των ανηλίκων και φρίττω! Πού πάμε; Δηλαδή δεν μας φθάνουν οι κάθε λογής ενήλικοι εγκληματίες, οι λαθρό, οι τσιγγάνοι, οι λοάτκι κι όλος ο αχταρμάς της ελληνικής κοινωνίας, τώρα έχουμε κι αυτή την γάγγραινα!!;; 
 
Δείτε τι λέει άρθρο της Καθημερινής της περασμένης Κυριακής: 1.544 ανήλικοι συλληφθέντες για κλοπές και ληστείες! 328 για σοβαρές σωματικές βλάβες σ άλλους ανηλίκους. 20 συμμορίες με οργανωμένη δράση (εισβολές σε σπίτια, κλοπές αυτοκινήτων, ληστείες, πορνογραφία, οπλοχρησία, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, εκβιασμοί, βιασμοί και αρπαγές). Κι αυτά όλα μόλις στους πρώτους 8 μήνες του 2023. Μια 12χρονη έσβησε αναμμένο τσιγάρο στο στήθος μιας 13χρονης! Δύο 15χρονοι βίαζαν 13χρονη και την βιντεοσκοπούσαν!! Ακόμα και διασυρμοί των θυμάτων στο ιντερνετ με φωτογραφίες και βίντεο! 
 
Κι εδώ στη Ρόδο άγριοι ξυλοδαρμοί μεταξύ νεαρών κοριτσιών. Με έπαρση που τους ψυχαγωγεί η άρνηση όλων των κανόνων και της Πολιτειακής Τάξης. Με τον εγωισμό και τον τσαμπουκά του νταή που εκμεταλλεύεται τον φόβο και την αναιμική αντίσταση των αδυνάτων. Με αλαζονεία του επικυρίαρχου που γοητεύεται από τα κακά υποδείγματα πομποδών ωμοτήτων και την υποκουλτούρα της βίας. 
 
Παρανομούν άραγε από πλήξη ή από ανικανότητα ειρηνικής επίλυσης προβλημάτων τους; Ή μήπως η έκρηξη τεστοστερόνης στην εφηβική ηλικία τους κάνει ανίκανους να ελέγχουν τις παρορμήσεις και τα συναισθήματά τους; Λείπουν οι ισχυροί δεσμοί με την οικογένεια και το σχολείο; Απουσιάζουν τα φιλόδοξα σχέδια και οι μεγάλες ιδέες!!! Απουσιάζουν τα ιδανικά που έθετε η δική μας γενιά. Κι η γενιά των παππούδων μας. Απουσιάζει το όραμα. Το ιδανικό. Ο σκοπός της ζωής. Κυριαρχεί στη νεολαία μας ένας άκρατος Μηδενισμός, υλιστικός κυνισμός, θυμός και εχθρότητα γιατί νομίζουν ότι δεν τους λογαριάζουν, δεν τους αγαπούν. Κι αυτή η ροπή στην εγκληματικότητα έχει έναν μεγάλο αόρατο καθοδηγητή που λέγεται ....διαδίκτυο!
 
Τι να πω; Εγώ φοβόμουν τους φυσικούς εχθρούς της χώρας μας, τους γείτονες αλλά κι όλους τους προαναφερθέντες αχταρμάδες. Τώρα πρέπει να φοβάμαι και τα ίδια μας τα παιδιά! Τι κρίμα. O tempora o mores....
 
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ
Ρόδος 22-11-2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.