Σελίδες

18 Νοεμβρίου 2023

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕ ''ΧΑΖΕΨΟΥΝ'' ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΜΗΧΑΝΕΣ... ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΜΟΥ.

Γράφει ο Δαναός

 
Κάθε ευκολία για κάθε τι που διαφημίζει την ''καλύτερη ζωή'' και που αποφασίζω να με αντικαταστήσει, σαν άνθρωπο με βούληση, νιώθω ότι ένα αόρατο λουράκι πολύ έξυπνα λαμπερό με τρόπο, μου σφίγγει τον λαιμό.
 
Να αφήνω μία συσκευή με τσιπάκι, να γνωρίζει τι θέλω, τι τρώω, τι πίνω, πότε νυστάζω και όλες οι στιγμές μου, να περνάνε κόσκινο και να λαμβάνω και οδηγίες πού και πώς να ζω. 
 
Τι λείπει από το ψυγείο, πότε να κάνω άσκηση ...μέχρι και πότε θέλω κατούρημα. 
 
ΑΠΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟΣ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΕΝΑΣ ΜΑΛΘΑΚΟΣ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΠΑΝΟΣ.
Δηλαδή στην ουσία, είμαι ένα λάθος γιά αυτό που πλάστηκα.
 
Τα έξυπνα σπίτια ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ Η ΠΟΛΥΔΙΑΦΗΜΙΣΜΕΝΗ τεχνητή νοημοσύνη που εσύ νομίζεις ότι της είσαι "αφεντικό" στην ουσία σε εξουσιάζει και δεν το πιστεύεις.
 
Σιγά σιγά συνηθίζεις και τις "" διαταγές!!"" της ευκολίας και μετά είσαι κουφέτο, για τις διαφορετικές επιβαλλόμενες διαταγές για όλα στην ζωή σου.
 
Ίσως να αρέσει τελικά αυτή η φάση σε πολλούς.
Γιατί διάβασα ότι γίνανε αμέτρητες χιλιάδες παραγγελίες για την νέα έξυπνη καρφίτσα [που όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει!!!] και το χειρότερο ότι χιλιάδες εθελοντές δέχονται να φυτέψουν το τσιπάκι του Ελον Μασκ στο κουφιοκεφαλάκι τους.
 
ΤΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΖΟΜΠΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ.
 
Σημειώνω κάποιες αναγγελίες πού πολλοί θα ζητωκραυγαζουν.
 
1. Στο εγγύς μέλλον, οποιοσδήποτε είναι online θα μπορεί να έχει έναν προσωπικό βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη που ξεπερνά κατά πολύ τη σημερινή τεχνολογία. «Αυτός ο τύπος λογισμικού –κάτι που ανταποκρίνεται στη φυσική γλώσσα και μπορεί να ολοκληρώσει πολλές διαφορετικές εργασίες με βάση τις γνώσεις του για τον χρήστη– ονομάζεται εκπρόσωπος (agent)».
ΑΠΟ ΕΔΩ
 
2. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αλλάξει τα πάντα στη ζωή μας» τόνισε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», ο Γιάννης Βαφειαδάκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος.
ΑΠΟ ΕΔΩ
 
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΝΑΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΟΛΑ ΣΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΛΟΥΒΙ ΣΟΥ.
Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΟΙ ΒΛΑΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΛΕΓΧΟ.
 
ΌΜΩΣ ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΙΣ "ΜΠΟΥΚΙΕΣ" ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ.
 
Αν πρόκειται να εξελιχθώ σε ζωντανό ρομποτάκι με ανάσα, με τα πρέπει και τα απαγορεύεται για όλη μου την ζωή, καλύτερα σε σπηλιά.
 
Ας πούμε και την αστεία πλευρά των ευκολιών.
Έχεις φτιάξει το σούπερ ντούπερ σπιτικό με όλα να μπορούν να σου μιλάνε και να τους μιλάς.
Κρύωσες και βράχνιασες!!!.. πανικός δεν σε αναγνωρίζουν είσαι το τίποτα για το καμάρι σου!!!
 
Θα βάλω και ένα ακόμη αστείο βιντεάκι να δείτε και νομίζω ότι θα γελάσετε πολύ.
ΒΑΛΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΓΕΛΑΣΤΕ.
ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΓΕΛΑΣΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΟΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΟΥ.
 
Όπως πάντα σας ευχαριστώ πολύ γιά την παρέα μας.

5 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΕΙ ΑΝ ΓΟΥΡΓΟΥΡΙΖΕΙ Η ΚΟΙΛΙΑ ΜΟΥ Κ ΘΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΦΑΩ ΠΧ ΑΚΡΙΔΕΣ ! Ή ΑΝ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΟΣΠΡΙΑ Κ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ ΑΝΤΙΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΒΑΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ , ΕΧΩ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΟΥ.
    ΒΡΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΑΛΛΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ .
    ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΖΩΗ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όμως εκεί πηγαίνουμε, όλα φαίνονται ωραία και Αγγελικά, και υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να ωφελούν ..
    Δυστυχώς όμως δεν προβλέπεται να εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, οι τεχνολογία θα δημιουργήσει στρατιές ανέργων, και όσοι την συνηθίσουν θα εξαρτώνται από την ενέργεια και από τις "ορέξεις" του κατασκευαστού.
    Όσον αφορά την φασολάδα, μάλλον θα μπεί στα "απαγορευμένα" .... χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣ periklis

    ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΞΕΡΟΚΟΜΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΙ Κ ΜΕΤΑ ΣΑΝ ΤΕΛΕΙΑ ΔΟΥΛΑΚΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ .
    ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΚΑΝΙΣ Κ ΠΕΚΙΝΟΥΑ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΨΙΧΟΥΛΟ .
    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ Κ ΠΕΡΝΟΥΝ ΨΥΧΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε πολύ για ακόμη μια φορά Δαναέ μου!!!!!!! Τα γραφόμενά σου εκφράζουν απόλυτα την πραγματικότητα της υποτιθέμενης εξέλιξης...Της εξέλιξης της ΣΚΛΑΒΙΑΣ όλων αυτών που απλόχερα μας χάρισε ο Κύριος με την απέραντη αγάπη του προς εμάς. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ! Ακόμη κι αυτά όμως ο άνθρωπος τα πετάει στον κάλαθο των αχρήστων. Μπροστά στον ''βωμό'' της άνεσης και της ευκολίας δε λογαριάζει τίποτα. Αρκεί να μην κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του. Στο ξεπούλημα όλα για μια ψεύτικη ''καλύτερη'' ζωή. Λυπάμαι και θυμώνω πολύ που έχουν τυφλωθεί τόσο, όμως μου υπενθυμίζουν κάθε φορά το λόγο για τον οποίο πολλοί από εμάς δεν ακολουθούμε, δεν υποκύπτουμε και δεν προσκυνούμε. Και πάνω απ' όλα εγώ προσωπικά δυναμώνω και πεισμώνω ακόμη περισσότερο και χαίρομαι πολύ! ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥΣ Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑΝ. ΓΡΑΦΙΚΟ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ....ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΨΥΧΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ! Και όπως πολύ σωστά είπες, καλύτερα σε σπηλιές. Με κόπο και δυσκολίες, αλλά ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ! Ακριβώς όπως μας έπλασε ΕΚΕΙΝΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΝΑ ΠΑΟΚ
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΚΟΜΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΕΝΕΣ ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΕΣ ΑΞΙΕΣ ΖΩΗΣ Κ ΔΕΝ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΝΕΣΗ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΣΑΙ Κ ΕΣΥ Κ ΕΥΧΟΜΑΙ Κ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΤΟΥΝ .
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ ΕΔΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.