Σελίδες

11 Νοεμβρίου 2023

Σοκάρει Γερμανός στρατηγός: Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, 350.000 στρατιώτες θα πάρουν την Οδησσό – Η Ουκρανική άμυνα θα καταρρεύσει

Harald Kujat (Γερμανός Στρατηγός): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, επίθεση με 350.000 στρατιώτες με στόχο την Οδησσό και θα φθάσουν έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία 
 
Σε στρατιωτικό επίπεδο το ενδιαφέρον δεν εστιάζεται πλέον στην ήττα της Ουκρανίας, αυτή είναι δεδομένη και αναγνωρίζεται παγκοσμίως αλλά και από τους Ουκρανούς…
 
Οι Ουκρανοί αναγνωρίζουν ότι η αντεπίθεση απέτυχε κυρίως γιατί οι Ρώσοι γνώριζαν τα αρχικά σχέδια της αντεπίθεσης, ειδικά στην περιοχή Kherson…
 
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην επόμενη κίνηση της Ρωσίας και με βάση Γερμανούς στρατιωτικούς, το σχέδιο των Ρώσων ήταν να εξουθενώσουν την Δύση, να διαλύσουν τον Ουκρανικό στρατό και εν συνεχεία να αντεπιτεθούν καταστρέφοντας τα απομεινάρια της Ουκρανικής άμυνας…
 
Μάλιστα κορυφαίος Γερμανός στρατηγός ο Harald Kujat πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προέβλέψε ότι η Ρωσία με 350.000 στρατιώτες θα ξεκινήσει την τελευταία φάση, την νέα ρωσική αντεπίθεση που θα στοχεύει στην κατάληψη της Οδησσού στην Νότια Ουκρανία.
 
Ο Putin επισκέφθηκε ξανά το Rostov-on-Don που είναι το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας και με βάση ενδείξεις οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο… 
 
Στο αρχηγείο της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας στο Rostov-on-Don ο Putin – Κάτι ετοιμάζουν οι Ρώσοι 
 
Μετά το ταξίδι του στο Καζακστάν, ο Ρώσος πρόεδρος Putin επισκέφθηκε το Rostov-on-Don, το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, άκουσε εκθέσεις για την πρόοδο της ειδικής επιχείρησης ενώ του παρουσιάστηκαν και νέα μοντέλα στρατιωτικού εξοπλισμού.
 
«Ο Putin, έχοντας ολοκληρώσει την επίσημη επίσκεψή του στην Αστάνα του Καζακστάν, βρέθηκε στο Rostov-on-Don, όπου επισκέφθηκε το αρχηγείο της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας», είπε.
 
Ο Putin συνοδευόταν στο αρχηγείο από τον υπουργό Άμυνας Sergei Shoigu, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Valery Gerasimov και άλλους στρατιωτικούς.
 
Ο Putin επισκέπτεται τακτικά το αρχηγείο το τελευταίο του ταξίδι στο Rostov-on-Don έγινε στα μέσα Οκτωβρίου.
 
Ωστόσο ορισμένοι αναφέρουν ότι μετά την κατάρρευση της Ουκρανικής αντεπίθεσης, οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο… 
 
Harald Kujat (Γερμανός Στρατηγός, πρώην ΝΑΤΟ): Οι Ρώσοι ετοιμάζουν κάτι μεγάλο, επίθεση με 350.000 στρατιώτες με στόχο την Οδησσό και θα φθάσουν έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία 
 
Ο ρωσικός στρατός νίκησε τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις και δημιούργησε μεγάλη εφεδρεία για μεγάλη επίθεση με στόχο την κατάληψη της Οδησσού, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, απόστρατος Γερμανός στρατηγός Harald Kujat.
 
«Οι απώλειες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων είναι ακραία μεγάλες, ειδικά κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
 
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, αντίθετα, χρησιμοποίησαν αμυντικές τακτικές και πέρασαν σε στρατηγική άμυνας.
 
Στόχος τους δεν είναι να κρατήσουν εδάφη με οποιοδήποτε κόστος, αλλά να καταστρέψουν τον Ουκρανικό στρατό, οι Ρώσοι έχουν στρατηγική αποδεκατίζουν τον Ουκρανικό στρατό…
 
Αυτός είναι ο βασικός κανόνας του Clausewitz: αφοπλίστε τον εχθρό – και μετά όλα τα άλλα θα γίνουν από μόνα τους.
Αυτό ακριβώς πέτυχαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ρώσοι μιλούν ακόμη και για ενεργό άμυνα.
Αυτό σημαίνει ότι ετοιμάζουν μεγάλη επίθεση», είπε ο Γερμανός στρατηγός Harald Kujat.
 
Σύμφωνα με τον Γερμανό στρατηγό Harald Kujat, αυτό εξηγεί τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας προς την κατεύθυνση του Krasny Liman και του Kupyansk.
Τις χαρακτήρισε επιτυχημένες και προέτρεψε τους ρώσους να επικεντρωθούν σε αυτό.
«Πιστεύω ότι κάποια στιγμή οι Ρώσοι θα ξεκινήσουν πραγματικά μια ισχυρή επίθεση, αφού έχουν συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις στα μετόπισθεν.
Μιλούν για 350.000 στρατιώτες.
Έχουν σχηματίσει έναν νέο σχηματισμό στρατού – την 25η στρατιά συνδυασμένων όπλων.
Έτσι συγκεντρώνουν σημαντικές δυνάμεις, και αυτό μπορεί να σημαίνει ότι προετοιμάζονται για μια μεγάλη αντεπίθεση», προειδοποίησε ο Harald Kujat.
 
Ο στρατηγός Harald Kujat δεν κατονόμασε μια πιθανή ημερομηνία για την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, ωστόσο, μιλώντας για τους στόχους της, σημείωσε ότι η Ρωσία, κατά τη γνώμη του, πρόκειται όχι μόνο να φτάσει στα σύνορα τεσσάρων νέων περιοχών, αλλά και να απελευθερώσει την Οδησσό φθάνοντας έως την Υπερδνειστερία στην Μολδαβία.
 
Υποθέτω ότι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν την Οδησσό, επειδή η Ρωσία τη βλέπει ως μια ιστορικά σημαντική ρωσική πόλη.
 
Αυτό θα σημαίνει επίσης ότι θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην Υπερδνειστερία, αυτά είναι τα ελάχιστα…
 
Ο Ανώτατος Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny παραδέχθηκε το αδιέξοδο στην αντεπίθεση των Ουκρανικών δυνάμεων… 
 
Larry Johnson (πρώην CIA): Να φοβάται στρατιωτικό πραξικόπημα ο Zelensky 
 
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky θα πρέπει να φοβάται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα λόγω της δημόσιας αντιπαράθεσης του με τον Valery Zaluzhny, τον αρχηγό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστηρίζει ο πρώην αξιωματικός της CIA, Larry Johnson.
«Οι άνθρωποι του Zaluzhny έχουν όπλα.
 
Έχουν ήδη υπάρξει περιπτώσεις στην παγκόσμια ιστορία όπου μια ομάδα στρατιωτικών αξιωματικών αποφασίζει ότι η πολιτική ηγεσία είναι διεφθαρμένη, ανίκανη και ανεξέλεγκτη και στη συνέχεια την ανατρέπει» υποστήριξε μιλώντας στο κανάλι New Rules, o Johnson.
 
Μάλιστα ο Johnson υποστήριξε ότι ο θάνατος του Ουκρανού διοικητή Gennady Chastyakov από έκρηξη χειροβομβίδας, θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα προς το Zaluzhny.
 
Σύμφωνα με τον Johnson, o Ουκρανός πρόεδρος φοβάται ότι οι Δυτικοί θα αποφασίσουν σύντομα να βάλουν τον Zaluzhny στη θέση του.
 
«Θεωρώ ότι επιτράπηκε στον Zaluzhny να μιλήσει στον Economist προκειμένου να σταλεί το μήνυμα ότι η στήριξη στον Zelensky φθίνει τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη Μ. Βρετανία» υπογράμμισε ο Johnson, επισημαίνοντας ότι «τέτοια δημοσιεύματα από τη Μ. Βρετανία» όσο και «πηγές μου από τις ΗΠΑ, λένε ότι το πολιτικό κατεστημένο και στις δύο χώρες προετοιμάζει το έδαφος για την αποχώρηση του Zelensky».
 
Figaro: Οι Ρώσοι ήξεραν το σχέδιο της αντεπίθεσης των Ουκρανών και τους διέλυσαν στην Kherson… χάθηκε η ημέρα D 
 
Την ημέρα που ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση, στις 5 Ιουνίου, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έπρεπε να δώσουν ένα κύριο χτύπημα στους Ρώσους στην περιοχή Χερσώνα, περνώντας τον Δνείπερο, αλλά οι Ρώσοι, γνωρίζοντας εκ των προτέρων αυτά τα σχέδια, αναδιάταξαν τα στρατεύματα τους καταστρέφοντας τα σχέδια της Ουκρανίας, τόνισαν Ουκρανικές πηγές στη γαλλική εφημερίδα Figaro,
«Στις 6 Ιουνίου έπρεπε να περάσουμε τον Δνείπερο.
Αλλά οι Ρώσοι γνώριζαν τις προθέσεις μας, έκαναν κάτι… και τα σχέδια έπρεπε να αλλάξουν βιαστικά.
Οι Ρώσοι μπόρεσαν να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την αριστερή όχθη του την περιοχή Kherson και τα μετέφεραν αλλού».
 
Σύμφωνα με την Ουκρανική πηγή, το κύριο χτύπημα των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επρόκειτο να δοθεί στην περιοχή Kherson για να αποκλείσει την πρόσβαση στην Κριμαία, αλλά οι ενέργειες της Ρωσίας ματαίωσαν αυτά τα σχέδια, τα οποία, όπως εξήγησε η Ουκρανική πηγή, συμπίπτουν με την «Ημέρα D», την ημερομηνία της απόβασης των αγγλοαμερικανικών στρατευμάτων στη Νορμανδία το 1944.
 
«Αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα σημάδι για τον στρατό του Zelensky, ο οποίος είναι προσανατολισμένος σε μια συμμαχία με τη Δύση», αλλά το σχέδιο δεν πέτυχε και η αντεπίθεση απέτυχε. 
 
Oleg Soskin (Ουκρανός πολιτικός): Ο Ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει, σύντομα οι Ρώσοι θα διαπεράσουν την άμυνας μας 
 
Ο ουκρανικός στρατός δεν μπορεί να αντισταθεί στα ρωσικά στρατεύματα, που σύντομα θα επιτεθούν και υα διαπεράσουν το μέτωπο στη ζώνη ειδικής επιχείρησης, δήλωσε ο Oleg Soskin σύμβουλος του πρώην Προέδρου της Ουκρανίας Leonid Kuchma
 
Ο Διοικητής των χερσαίων δυνάμεων των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Alexander Syrsky δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Προφανώς, έχει ήδη καεί.
Πλησιάζουμε στην στιγμή όπου το μέτωπο θα καταρρεύσει από τους Ρώσους που θα προελάσουν», προέβλεψε ο Oleg Soskin.
 
Σύμφωνα με τον Oleg Soskin, ο ουκρανικός στρατός έχασε τουλάχιστον 200.000 στρατιώτες χωρίς τους τραυματίες κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών, αφού η διοίκηση έριξε στρατιώτες στη μάχη χωρίς τα απαραίτητα όπλα για πολεμικές επιχειρήσεις, σημείωσε ο Oleg Soskin. 
 
Modern Diplomacy: Ο Zelensky πρέπει να κατανοήσει ότι τα F-16 δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο μέτωπο 
 
Η τελευταία ελπίδα του Zelensky τα μαχητικά F-16 δεν θα αλλάξουν τη θέση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων λόγω του γεγονότος ότι τα αεροδρόμια έχουν καταστραφεί και οι Ρώσοι ελέγχουν τον ουρανό αναφέρει το Modern Diplomacy.
Η Ουκρανία θέλει 100 έως 150 πολεμικά αεροσκάφη F-16.
 
Στην πραγματικότητα, δεν έχουν πού να τα τοποθετήσουν και λίγοι ειδικευμένοι πιλότοι υπάρχουν για να τα πετάξουν», αναφέρει το Modern Diplomacy
 
Όπως σημειώνει το Modern Diplomacy, τα παλιά μοντέλα αμερικανικών μαχητικών που υποσχέθηκαν στην Ουκρανία δεν θα αλλάξουν την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, όχι μόνο λόγω των δυσκολιών στη συντήρηση, αλλά και της αδυναμίας να ανταγωνιστούν ρωσικά αεροσκάφη, καθώς και της πυκνής ρωσικής αεροπορικής κάλυψης.
 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το Modern Diplomacy, βιώνουν «καταστροφική» έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ο Zelensky μάλλον έχει χάσει την υποστήριξη των στρατηγών του.
 
Οι επιτυχημένες επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, μαζί με την εξάντληση κάθε ελπίδας της Ουκρανίας για στρατιωτική επιτυχία, έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση όχι μόνο τους στρατηγούς, αλλά και τους απλούς στρατιώτες, υποστηρίζει το Modern Diplomacy
 
Είναι προφανές ότι η κατάσταση δεν πάει καλά για την Ουκρανία και τον Zelensky.
Οι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης το γνωρίζουν ήδη αυτό κατέληξε το Modern Diplomacy 
 
Orban (Ούγγρος Πρωθυπουγός): Η Ουκρανία από όλες τις απόψεις δεν είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις για ένταξη στην ΕΕ 
 
Η Ουκρανία δεν είναι «από όλες τις απόψεις» έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την ένταξή της στην ΕΕ, δήλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός V. Orban στο Radio Kossuth.
 
«Δεν μπορούν να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση της Ουγγαρίας».
Πρόσθεσε ότι η Ουκρανία είναι «μακριά από την ένταξη στην ΕΕ, όπως ο Μάκο είναι από την Ιερουσαλήμ».
 
Αυτή η ουγγρική παροιμία αναφέρεται στον μύθο ενός σταυροφόρου που ήταν καθ’ οδόν προς τους Αγίους Τόπους και ξύπνησε μια μέρα σε ένα πλοίο και νόμιζε ότι ήταν ήδη στην Ιερουσαλήμ , ενώ στην πραγματικότητα το πλοίο του βρισκόταν ακόμα στα ανοιχτά της σημερινής Κροατίας.
 
Ο Orban υπενθύμισε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «χρωστάει στην Ουγγαρία πολλά χρήματα – 3 ή 4 ή και 5 δισεκατομμύρια ευρώ», τα οποία δεν αποπληρώνει «για διάφορους λόγους».
 
Θα ήθελα να τονίσω πολύ ξεκάθαρα ότι η διαφωνία της Ουγγαρίας με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης.
Αυτό δεν μπορεί να συνδεθεί με κανένα νομισματικό ζήτημα.
Αυτα που χρωστάει η ΕΕ πρέπει να καταβληθούν”
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, όλο το φάσμα των θεμάτων σχετικά με την Ουκρανία – η καταβολή χρημάτων σε αυτήν από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ – «δεν μπορεί να συνδεθεί με την επιστροφή χρημάτων στην Ουγγαρία».
 
Τι συμβαίνει στο μέτωπο 
 
Ρώσοι σκότωσαν Γάλλο αξιωματικό, διοικητή μονάδας 
 
Μια ομάδα ρώσων στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων κατέστρεψε μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης, την οποία φέρεται να διοικούσε ένας Γάλλος αξιωματικός…
 
Οι ρώσοι πιστεύουν ότι ο Γάλλος αξιωματικός θα μπορούσε να είναι ο διοικητής της DRG.
Σίγουρα δεν ήταν δυνατό να το μάθουμε αυτό, αφού κατά τη διάρκεια της μάχης που ακολούθησε καταστράφηκε ολόκληρη η ουκρανική ομάδα.
 
Ο διευθυντής της ρωσικής FSB, Alexander Bortnikov, είπε ότι μέλη 13 ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών (PMC) από την Ευρώπη και μέλη 9 ξένων παραστρατιωτικών σχηματισμών πολεμούν εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία , έχουν εντοπιστεί σχεδόν 800 μισθοφόροι από 35 χώρες.
 
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το καθεστώς του Κιέβου χρησιμοποιεί ξένους μισθοφόρους ως «τροφή για κανόνια» και ο ρωσικός στρατός θα συνεχίσει να τους καταστρέφει σε ολόκληρη την Ουκρανία.
 
Όσοι ήρθαν να πολεμήσουν ως μισθοφόροι παραδέχτηκαν σε πολλές συνεντεύξεις ότι ο ουκρανικός στρατός συντονίζει ανεπαρκώς τις ενέργειές τους και η πιθανότητα επιβίωσης από τις μάχες είναι μικρή, καθώς η ένταση της σύγκρουσης δεν είναι συγκρίσιμη με το Αφγανιστάν και τη Μέση Ανατολή που είχαν βρεθεί στο παρελθόν. 
 
Προέλαση Ρώσων κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna 
 
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 9 Νοεμβρίου και πραγματοποίησαν επιβεβαιωμένη προέλαση.
 
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 9 Νοεμβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά νότια του Pershotravneve (24 χλμ ανατολικά του Kupyansk).
 
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν ανεπιτυχώς κοντά στο Synkivka (9 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στην περιφέρεια Kharkiv και στο Stelmakhivka (15 χλμ βορειοδυτικά του Svatove) και στη Novoyehorivka (16 χλμ νοτιοδυτικά του Svatove) στην περιφέρεια Luhansk.
 
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν ανεπιτυχείς επιθέσεις κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove-Kreminna στις 9 Νοεμβρίου. 
 
Νέα προέλαση των Ρώσων στην πόλη Avdiivka 
 
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Avdiivka στις 9 Νοεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες προέλασαν. 
Οι ρωσικές δυνάμεις σημείωσαν κέρδη κοντά στο Steptove (6 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka) και εδραιώνουν νέες θέσεις κοντά στον οικισμό.
 
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν έως και 1 χιλιόμετρο πέρα από τη σιδηροδρομική γραμμή περίπου 3 χιλιόμετρα μακριά από το Berdychi (4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Avdiivka).
 
Οι ρωσικές δυνάμεις κρατούν πλέον θέσεις σε απόσταση 500 μέτρων από την ίδια την Avdiivka.
Ρωσικές πηγές υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να διαπεράσουν τις ουκρανικές γραμμές νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Vodyane.
 
Ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk, συνταγματάρχης Oleksandr Shtupun, σημείωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τη χρήση της αεροπορίας στην κατεύθυνση Avdiivka τις τελευταίες ημέρες και χρησιμοποιούν ελικόπτερα Ka-52 και Mi-8 και επιθετικά αεροσκάφη Su-25.
 
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις με αεροπορική υποστήριξη πραγματοποίησαν επιθέσεις νοτιοανατολικά του Novokalynove (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka) και κοντά σε Avdiivka, Keramik (10 χλμ βορειοδυτικά της Avdiivka), Stepove, Sieverne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka) και Pervomaisk (10 νοτιοδυτικά της Avdiivka).
 
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποίησαν καμία επίθεση στην κατεύθυνση Avdiivka στις 9 Νοεμβρίου. 
 
Συγκεντρώνουν δυνάμεις οι Ρώσοι στην Marinka 
 
Οι ρωσικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Marinka (στα νοτιοδυτικά προάστια της πόλης Donetsk) συγκεντρώνουν δυνάμεις ενώ το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν 23 ανεπιτυχείς επιθέσεις.
 
Πηγή ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σταματήσει τις ενεργές προελάσεις προς τη Novomykhailivka και αντ’ αυτού εστιάζουν στην εδραίωση των νέων θέσεων τους.
 
Ρωσική πηγή ισχυρίστηκε ότι η κατάσταση στη Marinka παραμένει αμετάβλητη και ότι διεξάγονται μάχες στα δυτικά προάστια του οικισμού 
 
Οι Ρώσοι αντεπιτίθεται στο Bakhmut – Πήραν ξανά την Klishchiivka 
 
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα έχουν ξεκινήσει ευκαιριακές τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις στην κατεύθυνση Bakhmut και έχουν εντείνει τις χερσαίες επιθέσεις κοντά στο Bakhmut τις τελευταίες ημέρες.
 
Το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σχεδόν 30 επιθέσεις βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του Bakhmut μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 9 Νοεμβρίου, ο οποίος είναι αξιοσημείωτος αριθμός επιθέσεων από ότι συνήθως αναφέρει το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο για την περιοχή του Bakhmut.
 
Οι Ρώσοι ισχυρίστηκαν ευρέως ότι οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στο χωριό Klishchiivka (7 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut) και απώθησαν τα ουκρανικά στρατεύματα από το σιδηρόδρομο που εκτείνεται βορειοανατολικά και ανατολικά του οικισμού.
 
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 9 Νοεμβρίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει προς την Klishchiivka και κρατούν θέσεις ακριβώς ανατολικά του οικισμού και δυτικά της σιδηροδρομικής γραμμής.
 
Ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έδιωξαν επίσης τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις μέσα και γύρω από την Andriivka (10 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Bakhmut).
 
Αρκετοί Ρώσοι υποστήριξαν επιπλέον ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοδυτικά του Bakhmut στην κατεύθυνση Berkhivka-Bohdanivka (ακριβώς βορειοδυτικά του Bakhmut έως 5 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut) νότια της δεξαμενής Berkhivka προς το φυτώριο Vilyanova.
 
Γεωγραφικά πλάνα από τις 7 Νοεμβρίου περίπου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει νότια της δεξαμενής Berkhivka, περίπου 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Bakhmut.
 
Αυτές οι τοπικές επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά και νοτιοδυτικά του Bakhmut είναι τακτικές χερσαίες επιθέσεις με σκοπό να εκμεταλλευτούν την ανακατανομή των ουκρανικών πόρων μακριά από το Bakhmut.
 
O ρυθμός των ουκρανικών πυρών πυροβολικού και της επίγειας δραστηριότητας στην κατεύθυνση του Bakhmut έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες, με ορισμένες ρωσικές πηγές να αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται εν μέρει στο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν σε άλλες περιοχές του μετώπου.
 
Οι ρωσικές δυνάμεις πιθανότατα εκμεταλλεύονται τη μείωση της ουκρανικής δραστηριότητας σε αυτόν τον τομέα του μετώπου για να εξαπολύσουν τοπικές και επιτυχημένες επιθέσεις.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.