Σελίδες

8 Νοεμβρίου 2023

2.500 επικοινωνιολόγοι και δημοσιογράφοι ο στρατός του Κυριάκου Μητσοτάκη! (βίντεο)

από το κανάλι NIKH 
 
Ο Πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ επισήμανε: 
-την υψηλή επιβάρυνση των Ελλήνων φορολογουμένων από τον ΦΠΑ, τον Φόρο Εισοδήματος, ειδικούς φόρους Κατανάλωσης, τακτικούς φόρους ακίνητης περιουσίας, τέλη κυκλοφορίας κλπ οι οποίοι ανήλθαν σε 45,4 δις ευρώ έναντι 40,9 δις ευρώ το οικονομικό έτος 2020. 
 
-το τελικό αποτέλεσμα του Απολογισμού του 2021 ήταν ο Έλληνας πολίτης να επιβαρυνθεί με περίπου 12 δις χρέος σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος (2020) συν νέο καθαρό δανεισμό ύψους 10,78 δις ευρώ. 
 
-όσον αφορά την καταγραφή της δημόσιας περιουσίας ό,τι δεν πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ακινήτων πριν μεταφερθούν στο Υπερταμείο, ούτε -το κυριότερο- εκτίμησή τους ώστε να εξασφαλιστεί το συμφέρον του ελληνικού δημοσίου. Πρόκειται για τραγική παγκόσμια πρωτοτυπία εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η μη καταγραφή της δημόσιας περιουσίας συνεχίζεται έως σήμερα και στους απολογισμούς εκάστου έτους είναι ωσάν να μην υφίσταται. 
 
-όσον αφορά τις εγγυήσεις: ό,τι κατά την περίοδο αναφοράς (2021) -κάτι που συνεχίζεται και σήμερα- δεν καταρτίστηκαν μητρώα παρακολούθησης ζημιών και υποχρεώσεων, οπότε δεν έχουν υπολογισθεί προβλέψεις από καταπτώσεις εγγυήσεων. Το ανεξόφλητο υπόλοιπο των δανείων που έχουν δοθεί με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθε την 31.12.2021 σε 28,84 δις ευρώ αυξημένο κατά 14,61 δις ευρώ ή ποσοστό 102,63% έναντι του προηγούμενου έτους (2020), κατά το οποίο είχε διαμορφωθεί στο ποσό των 14,23 δις ευρώ. Οι εγγυήσεις που χορηγήθηκαν σε τιτλοποιήσεις πιστωτικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο του προγράμματος ‘’Ηρακλής’’ -υπέρ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και των servicers οι οποίοι πλειστηριάζουν τις κατοικίες των Ελλήνων πολιτών δηλαδή- ανήλθαν σε 18,56 δις ευρώ. 
 
Η ομιλία του προέδρου της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιού στην Ολομέλεια της Βουλής, για το σχέδιο νόμου του Υπ. Οικονομικών «Κύρωση του Ισολογισμού και των λοιπών Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της Κεντρικής Διοίκησης, περιόδου αναφοράς 1/1/2021 έως 31/12/2021» (8/11/2023).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.