Σελίδες

29 Οκτωβρίου 2023

Φόνοι στο καμπαναριό! Ο μοναχισμός στο στόχαστρο!

Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος
 
Αναμφίβολα ο διάβολος έχει εκπαιδεύσει άριστα τα παιδιά του. Αυτό το διαπιστώνει καθένας που αγωνίζεται εναντίον του και εναντίον των παιδιών του δηλαδή των ανθρώπων που διαμορφώνουν την νέα παγκόσμια τάξη και στρώνουν τον δρόμο για την έλευση του αντιχρίστου. Απεναντίας εμείς οι χριστιανοί είμαστε εντελώς ανεκπαίδευτοι (ακατήχητοι) και συνεχώς υποχωρούμε.
 
Υπάρχει σχέδιο και υλοποιείται από επαγγελματίες. 
 
Ειδικότερα ας αναφερθούμε σε ένα μέρος του που αφορά την πατρίδα μας. 
1. Έκαναν τους ιερείς δημοσίους υπαλλήλους, γεγονός που είχε μεγάλες πνευματικές επιπτώσεις στην πορεία του χρόνου. 
2. Διαλύουν την οικογένεια που είναι το κύτταρο της κοινωνίας. 
3. Μεταβάλουν τον ρόλο της γυναίκας γιατί είναι η αιτία της ανατροφής άξιων παιδιών. Ένας άγιος άνδρας αγιάζει μια γενιά και μια αγία γυναίκα αγιάζει επτά γενιές! Τέτοια είναι η δύναμη της γυναίκας! Πόσοι σπουδαίοι άνθρωποι όφειλαν την πορεία τους στις μητέρες τους; Γνωρίζουν ότι πειράζοντας το δέντρο θα αλλοιώσουν και τους καρπούς! 
4. Η μόνη κολόνα που έχει μείνει ακόμα όρθια στις μέρες μας και κρατάει τον κόσμο είναι ο ορθόδοξος μοναχισμός γι’ αυτό και θα πρέπει να πέσει! Ήδη το σχέδιο είναι σε εξέλιξη. 
 
Η ανωτέρω τηλεοπτική σειρά που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΛΦΑ εντάσσεται στον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον του μοναχισμού! Και φυσικά έγινε σκόπιμα και με δόλιο τρόπο βλασφημά τον Άγιο Τριαδικό Θεό, γελοιοποιεί τον μοναχισμό και προσβάλει την πίστη των Ελλήνων ορθοδόξων χριστιανών! Και οπωσδήποτε μια τέτοια βλάσφημη σειρά προβάλλεται με την άδεια της οικογένειας Βαρδινογιάννη που είναι ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού. Δυστυχώς δεν έχουν υποταχθεί μόνο οι Έλληνες πολιτικοί αλλά και οι εύποροι Έλληνες πολίτες και έχουν διαθέσει τα χρήματα και την περιουσία τους στην υπηρεσία της νέας τάξης πραγμάτων. 
 
Εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί έχουμε χρέος να αντιδράσουμε διότι βλασφημούν τον Θεό μας, γελοιοποιούν την πίστη μας και προσβάλουν την προσωπικότητα μας! 
 
Ηλίας Ευαγγελόπουλος 
Οικονομολόγος - αρθρογράφος

1 σχόλιο:

  1. Καταγράφεται πλήρως και συνοπτικώς, από την γραφίδα του αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, η αξία του μοναχισμού στην ζωή της Εκκλησίας:
    "Φως μεν μοναχοίς άγγελοι, φως δε κοσμικοίς μοναχική πολιτεία".
    Γι' αυτό λυσσά ο διάβολος! Διότι είναι το στήριγμα και το πρότυπο, ο ασφαλής οδηγός της πνευματικής ζωής των λαϊκών και "χαλάει την σούπα" των οργάνων του ψεύδους. Από την ίδρυσή του ακόμη έως σήμερα διώκεται συστηματικά και όχι μόνο από εξωτερικούς εχθρούς, οι οποίοι είναι οι λιγότερο επικίνδυνοι, καθώς ακόμη και η σιωπή των μελών της Εκκλησίας, μηδενός εξαιρουμένου, συνιστά μορφή συνενοχής στον διωγμό! Και ... ο νοήσας ... καλώς ηννόησεν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.