Σελίδες

3 Οκτωβρίου 2023

Στην Σουηδία το ομολόγησαν: «Απέτυχε η ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών» – Παιδιά επικοινωνούν με συμμορίες και ζητούν να διαπράξουν φόνους

«Χάος» επικρατεί στη Σουηδία όπου ολοένα και περισσότεροι νέοι εμπλέκονται στον πόλεμο συμμοριών που μαίνεται τους τελευταίους μήνες, δήλωσε την Παρασκευή ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας της χώρας, αφού τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βίαια περιστατικά μέσα σε 24 ώρες προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.
 
O Άντερς Θόρνμπεργκ επικεφαλής της αστυνομίας της Σουηδίας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία παιδιά επικοινωνούν μόνα τους με εγκληματικές οργανώσεις» ζητώντας να διαπράξουν φόνους
 
Η Σουηδία είναι εδώ και χρόνια αντιμέτωπη με τη βία που συνδέεται με τις συγκρούσεις αντίπαλων οργανώσεων και συμμοριών για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και όπλων.
 
Η βία αυτή κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες εξαιτίας αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό μίας από αυτές τις συμμορίες. Τα περιστατικά με πυροβολισμούς και εκρήξεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
 
«Οι εγκληματίες είναι αδυσώπητοι», τόνισε ο Θόρνμπεργκ περιγράφοντας το σύστημα που ακολουθούν όταν θέλουν να εξοντώσουν τους αντιπάλους τους: χρησιμοποιούν ανθρώπους εκτός των συμμοριών, συχνά ανήλικους. «Τους δίνουν όπλα και τη διεύθυνση» που πρέπει να πάνε για την επίθεση.
 
Τα θύματα είναι επίσης νέοι, τις περισσότερες φορές.
 
Σύμφωνα με απολογισμό του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου SVT, 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε περιστατικά με πυροβολισμούς και εκρήξεις τον Σεπτέμβριο, ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί στη διάρκεια ενός μήνα εδώ και τέσσερα χρόνια.
 
Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη καταγράφηκαν τρεις ανθρωποκτονίες, θύματα των οποίων ήταν μεταξύ άλλων ένας νεαρός 18 ετών και μία 25χρονη γυναίκα.
 
«Τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν πίστη στο μέλλον, τα παιδιά και οι νέοι δεν θα έπρεπε να θέλουν να γίνουν δολοφόνοι», τόνισε ο Θόρνμπεργκ.
 
Ο Ματς Λίντστρεμ, αστυνομικός στην περιοχή της Στοκχόλμης που έχει εξετάσει πολλά μηνύματα μέσω των οποίων δίνονται οι εντολές για τους φόνους, επιβεβαίωσε ότι συχνά οι νέοι είναι αυτοί που ζητούν να αναλάβουν αυτά τα «συμβόλαια».
 
«Βλέπουμε ότι γράφουν: ‘Υπάρχουν συμβόλαια; Εγώ και ο φίλος μου είμαστε διαθέσιμοι για 200.000 κορώνες’», εξήγησε. Το κάνουν «για να αποκτήσουν στάτους, να γίνουν κάποιοι, για να έχουν ‘τον αέρα του δολοφόνου’», όπως του αποκάλυψε ένας νεαρός στη διάρκεια έρευνας.
 
Τον Αύγουστο του 2023, 69 ανήλικοι ήταν προφυλακισμένοι στη Σουηδία, έναντι 14 τον ίδιο μήνα το 2021.
 
Ο στρατός στους δρόμους
 
Την Πέμπτη ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωσε ότι θα ζητήσει τη βοήθεια του στρατού προκειμένου να συνδράμει την αστυνομία στο έργο της και να τερματιστεί η βία.
 
Ο Κρίστερσον στη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος τόνισε: «Βρίσκομαι στο πλευρό σας, θα κυνηγήσουμε τις συμμορίες και θα τις νικήσουμε. Θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη»
 
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «το σουηδικό δίκαιο δεν έχει προβλέψεις για τον πόλεμο συμμοριών και τα παιδιά- στρατιώτες, αλλά έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για να το αλλάξουμε».
 
Οι Σοσιαλδημοκράτες (αριστερά) και οι Σουηδοί Δημοκράτες (άκρα δεξιά) πρότειναν την κινητοποίηση του στρατού προκειμένου να συνδράμει την αστυνομία στο έργο της.
 
Ο Κρίστερσον επισήμανε: «Έχω καλέσει τον επικεφαλής της εθνικής αστυνομίας και τον επικεφαλής του στρατού για να δούμε πώς οι ένοπλες δυνάμεις μπορούν να βοηθήσουν την αστυνομία να αντιμετωπίσει τις συμμορίες».
 
«Αποτυχία της ενσωμάτωσης
 
Η Καταρίνα Μπόγουαλ αξιωματούχος της Ουψάλας εκτίμησε: «Η εγκληματικότητα έχει φτάσει σε ένα επίπεδο που δεν έχουμε δει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Η κατάσταση είναι σοβαρή στην Ουψάλα και σε όλη τη χώρα»
 
Και πρόσθεσε: «Είναι πιθανό αυτό να συνδέεται με τη διαμάχη» σε εθνικό επίπεδο μεταξύ των εγκληματικών συμμοριών.
 
Ο Κρίστερσον καταφέρθηκε εξάλλου κατά «της αφέλειας και της απερισκεψίας που μας οδήγησε εδώ. Η αλόγιστη μετανάστευση και η αποτυχία ενσωμάτωσης μας οδήγησαν» σε αυτή την κατάσταση, εκτίμησε.
 
Ο Σουηδός πρωθυπουργός, επικεφαλής των Μετριοπαθών, κατέληξε πέρυσι σε συμφωνία με τους ακροδεξιούς για να ανέλθει στην εξουσία. Στο κοινοβούλιο έχει συμμαχήσει με το δεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών, το οποίο ωστόσο δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση.
 

ΣΧΟΛΙΟ

Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που πρέπει να πληρούνται ώστε μια παραδεισένια φαινομενικά τουλάχιστον, χώρα όπως η Σουηδία να εξελιχθεί σε κόλαση...
 
1. Χρειάζεται η παιδεία στα σχολεία να είναι άθεη και νεοταξική (κοινώς προοδευτικοκουλτουριάρικια... υπέρ της διεστραμμένης διαφορετικότητας, υπέρ της πολυπολιτισμικότητας, υπέρ της λαθρομετανάστευσης, υπέρ του φεμινισμού, των εκτρώσεων, της κλιματικής αλλαγής κλπ...)....
2. Χρειάζεται οι πολιτικοί να είναι νεοταξίτες και ξεπουλημένοι σε Σόρος, Σβαμπ κ.α. τύπου π.χ. Συριζα, Ν.Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ κλπ...
3. Χρειάζεται να έχεις μεταναστευτική πολιτική που θα δέχεται όλο το εγκληματικό συνονθύλευμα από τις αφρικανικές και ασιατικές χώρες, σαν πρόσφυγες...
4. Χρειάζεται να έχεις αστυνομία που να θυμίζει παιδική χαρά.... (και στρατό που να θυμίζει κατασκήνωση)
5. Χρειάζεται να έχεις μια κοινωνία που υποκριτικά λέει ότι ενδιαφέρεται για κοινωνικά θέματα, αλλά στην πραγματικότητα να αδιαφορεί εγκληματικά, δίνοντας απλά κοινωνικά επιδόματα στους πάντες...

Η Σουηδία πληρούσε όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις κι έτσι έφτασε στο σημείο που βλέπουμε σήμερα...

Το κακό είναι ότι στον ίδιο δρόμο κινούμαστε κι εμείς...
Απλά έχουμε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες περισσότερους λαθρομετανάστες πράγμα αρνητικό, αλλά τουλάχιστον η αστυνομία μας ακόμα δεν θυμίζει παιδική χαρά...
Το ζήτημα είναι ότι οι περισσότεροι παράγοντες εντοπίζονται και μάλιστα σε έντονο βαθμό και στην πατρίδα μας και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα οδηγηθούμε αργά ή γρήγορα στο ίδιο αποτέλεσμα...

Κατά μία άλλη άποψη έχουμε οδηγηθεί ήδη, απλά δεν το αντιλαμβανόμαστε όπως οι Σουηδοί που είχαν συνηθίσει κάπως διαφορετικά με την χαμηλή έως ανυπαρκτη εγκληματικότητα προ δεκαετιών....
Για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο είχαν 12 νεκρούς και τρόμαξαν....
Εμείς έχουμε 12 νεκρούς την εβδομάδα, ενώ κάποιους μήνες τα εγκλήματα ξεπερνούν τα 50 τον μήνα.... απλά είμαστε συνηθισμένοι...

1 σχόλιο:

  1. Το πάθημα της Σουηδίας, ας μας γίνει μάθημα.

    Και στα του οίκου μας τα απαράδεκτα και ανθελληνικά παραληρήματα ....

    Δήλωση-σοκ Σακελλαροπούλου για το Δημογραφικό: «Λύση» η ενσωμάτωση των μεταναστών!

    Δήλωση-σοκ από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία μιλώντας για το Δημογραφικό πρότεινε ως λύση την… αντικατάσταση των Ελλήνων από τους μετανάστες που έρχονται από την Ασία και την Αφρική!

    Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Eurobank με σκοπό να παρουσιάσει την πραγματικά αξιόλογη προσπάθεια που αρχίζει για το Δημογραφικό, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μάς πληροφόρησε ότι είναι «αναγκαίο να δούμε το θέμα της ενσωμάτωσης των μεταναστών, ιδιαίτερα αυτών που προσπαθούν να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία. Η ομαλή ένταξή τους δεν συμβάλλει μόνο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά βοηθά και στην τόσο αναγκαία ανανέωση του πληθυσμιακού δυναμικού της χώρας μας».
    Δεν αποτέλεσε έκπληξη το γεγονός ότι στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευρωπαίος επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος επίσης έδειξε ως μέρος της λύσης του δημογραφικού προβλήματος την ένταξη των μεταναστών. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε πως αυτό το «νέο κύμα μεταναστών», οι οποίοι θα βρίσκονται νόμιμα τα επόμενα χρόνια υπό την προστασία της Ε.Ε., θα έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και παιδείας.

    Επίσης ...

    Η Financial Times αποκάλυψε ότι η Ελλάδα, διά του αρμόδιου υπουργού Δημήτρη Καιρίδη, σκόπευε να νομιμοποιήσει 300.000 μετανάστες για να βρει λύση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού. Παράλληλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας σε συνέδριο, ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης, με το υπουργείο να προσανατολίζεται και στους μετανάστες που μένουν παράνομα στη χώρα μας.

    Εμπρός λοιπόν "αναρμόδιοι" ελληνοποιήστε τους ισλαμιστές λαθρομετανάστες εισβολείς για να έχουμε αύξηση κάθε είδους εγκλήματος, που προέρχεται από αυτούς....
    Αν νομίζετε ότι οι Έλληνες έχουν απεριόριστη υπομονή πλανάσθε πλάνην οικτρά. Ούτε εσάς θα ανεχθεί πλέον, ούτε τους εγκληματίες λαθρόβιους πραιτωριανούς Ερντογάν. Όταν πλέον ο λαός κινδυνεύει δεν θα διστάσει, αφού οι νόμοι δεν τον προστατεύουν να πάρει ο ίδιος τον νόμο στα χέρια του και δικαιολογημένα πλέον. Φωνή λαού, οργή Θεού... Φτάνει πια
    Ο κόμπος έσπασε και το χτένι και την χτένα άθλιοι ....Νόμος πονηρός ανομίαν παρεισφέρει.

    Salus populi suprema lex.Η ευημερία του λαού είναι ο υπέρτατος νόμος.

    Α.


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.