Σελίδες

30 Οκτωβρίου 2023

Παρέμβαση του Σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια σε ΗΜΕΡΙΔΑ με τίτλο: «ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».

27/10/2023
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Εν όψει:
  1. Του οργιάζοντας παρασκηνίου για επανάληψη του Ελληνοτουρκικού διαλόγου, 
  2. Του γεγονότος ότι αναπόσπαστο μέρος του Ελληνοτουρκικού διαλόγου θα αποτελεί και το Κυπριακό
  3. Του γεγονότος ότι οι Δυτικοί εχθροί μας, ούτω καλούμενοι σύμμαχοι, επιθυμούν διακαώς να λυθούν οι Ελληνοτουρκικές διαφορές και ιδίως το Κυπριακό, με αποδοχή από μέρους μας του υφιστάμενου ΣΤΑΤΟΥΣ ΚΒΟ το οποίο να μετατρέψουμε σε ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ, με την ελπίδα ότι θα αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία.
  4. Και τέλος, ενόψει, του θλιβερού γεγονότος ότι οι δικοί μας Ηγέτες Κυβερνώντες και μη, είναι συντεταγμένοι και πειθαρχημένοι να υπηρετήσουν την πιο πάνω επιδίωξη των «συμμάχων», ικανοποιώντας τους Τουρκικούς όρους στο Κυπριακό, με λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, πολύ φοβούμεθα ότι πλησιάζει μια νέα θυματοποίηση της Κύπρου και του Λαού μας, με μόνη ανακούφισή μας την πίστη ότι ο Λαός μας ΠΟΤΕ δεν θα επιτρέψει μια νέα τέτοια θυματοποίηση.
Εν μέσω αυτών των ανησυχιών μας το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια αποδέχθηκε πρόσκληση του ΕΠΑΜ της Ελλάδος για διαδικτυακή έστω παρέμβασή μας σε ΗΜΕΡΙΔΑ στην Αθήνα με τίτλο: «ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ».
 
Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την ευκαιρία που μας δόθηκε να καταθέσουμε τους δικούς μας προβληματισμούς, ανησυχίες καθώς και τις εισηγήσεις μας, έστω και διαδικτυακά, μέσω SKYPE.
 
Επισυνάπτεται γραπτώς η παρέμβασή μας για να κυκλοφορήσει.
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια..
 
ΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»
 
ΑΘΗΝΑ 22.10.2023
 
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΚΕΡΥΝΕΙΑ , ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΗ ΣΙΕΚΕΡΣΑΒΒΑ.
 
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ: «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ- ΚΥΠΡΟΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ»
 
Αδέλφια Έλληνες και Ελληνίδες, Συναγωνιστές και συναγωνίστριες στον κοινό αγώνα ενάντια στον κοινό εχθρό, τον Τουρκικό επεκτατισμό, ο οποίος επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματα μας, με ορατό τον κίνδυνο νέας συρρίκνωσης του Ελληνισμού εφόσον ολιγωρήσουμε και εφόσον δεν αναγνωρίσουμε έγκαιρα τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από τη σημερινή πραγματικότητα και να προετοιμαστούμε ομόψυχα, με γνώμονα το καθαρά Ελληνικό συμφέρον για να τους αντιμετωπίσουμε.
 
Γιαυτόν ακριβώς το λόγο είναι που χαιρετίζουμε τη σημερινή Ημερίδα, του Ενιαίου, Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ) και ευχαριστούμε για την πρόσκληση να συμμετάσχουμε με τη δική μας σύντομη παρέμβασή. 
 
Σας μεταφέρω αγωνιστικό χαιρετισμό των Αδούλωτων Κερυνειωτών που είμαι βέβαιος απηχούν και τα αισθήματα ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού. Χαιρετισμό από την ημικατεχόμενη ΕΛΛΗΝΙΚΌΤΑΤΗ Κύπρο μας, με το αισιόδοξο μήνυμα, το οποίο αποτελεί υποθήκη της ιστορίας μας, ότι, ο Ελληνισμός ενωμένος, υπήρξε πάντα νικηφόρος. Αυτό ίσχυσε πάντα, είτε οι προύχοντες και Κυβερνώντες μας ήταν ταυτισμένοι με το Λαό είτε, όχι.
 
Στη σύντομη παρέμβαση που μου επιτρέπεται να κάνω, θα περιοριστώ στις προϋποθέσεις που εμείς θεωρούμε απαραίτητο να ισχύσουν στο σχεδιασμό στρατηγικής, προϋποθέσεις που κατά τη γνώμη μας πρέπει να προϋπάρξουν προτού να γίνεται λόγος για επερχόμενο διάλογο με την Τουρκία και η οποία στρατηγική θα εγγυάται θωράκιση της Ελληνικής εδαφικής, καθώς και Εθνικής κυριαρχίας. 
 
1. Θα πρέπει να αποκλεισθεί η υπαγόρευση και παρείσφρηση στο διάλογο, δοτών ιδεών και φιλοσοφίας από ξένα Κέντρα αποφάσεων και συμφερόντων, που καμμιά σχέση δεν θα έχουν με τα καθαρώς Ελληνικά Εθνικά Συμφέροντα, της δεδομένης εποχής που θα γίνεται ο διάλογος. Κάκιστο παράδειγμα προς μίμηση, καθώς και κέντρισμα αφύπνισης πρέπει να είναι η διαχείριση που γίνεται στο Κυπριακό και η οποία έχει εκφυλίσει το Πρόβλημά μας από Διεθνές Θέμα στρατιωτικής εισβολής και κατοχής, σε μια Δικοινοτική διαφορά, με αποτέλεσμα μέσα από τη ξενόφερτη αυτή δοτή διαχείριση, να ροκανίζονται κυριαρχικά Κρατικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και Βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα και ελευθερίες του Κυπριακού Λαού, του Κυπριακού Ελληνισμού. Η διαδικασία Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ ήταν εξαρχής μια δοτή διαδικασία προϊόν σχεδιασμού ξένων Δυνάμεων, της Βρετανίας και της Τουρκίας. Ήταν μια διαδικασία διαχείρισης προς τελική λύση, που εξυπηρετούσε τα δικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις και που δόλια και παράνομα επέβαλαν στους δικούς μας Ηγέτες, οι οποίοι με τη σειρά τους, ανάλαβαν εργολαβικά να μας την φορτώσουν και δυστυχώς ευρισκόμαστε στο παρά πέντε να το επιτύχουν. 
 
Πολύ φοβούμαστε πως και σήμερα στο παρασκήνιο της προετοιμασίας νέου Ελληνοτουρκικού διαλόγου ακολουθείται, η ίδια τακτική. Προετοιμάζεται η συνταγή για Ελληνοτουρκικό διάλογο στη βάση ξένων σχεδιασμών και συμφερόντων με επίκεντρο το κούρεμα Ελληνικών κυριαρχικών Δικαιωμάτων. Φαίνεται μάλιστα αυτή η συνταγή να έχει υιοθετηθεί. Ευχόμαστε αυτή η εκτίμησή μας να είναι λανθασμένη διότι αφορά και εμάς εδώ στην Κύπρο, αφού η ξένη συνταγή θα προνοεί και την περαιτέρω συρρίκνωση του Ελληνισμού, με αποκλεισμό της επιστροφής του Ελληνικού στοιχείου στα Κυπριακά κατεχόμενα εδάφη των οποίων η πλήρης Τουρκοποίηση θα νομιμοποιηθεί μόνιμα με τη λύση ΔΔΟ.
 
2. Θα πρέπει, επαναλαμβάνουμε, Ελλάδα και Κύπρος να αναθεωρήσουν την τυφλή στρατηγική υπόταξης των Ελληνικών στρατηγικών και Εθνικών συμφερόντων στα ξένα, ούτω καλούμενα μάλιστα, συμμαχικά και φίλια Δυτικά συμφέροντα. Δεν δεχόμαστε αμφισβήτηση σε αυτή μας τη θέση καθότι, την τυφλή αυτή υπόταξη των Δικαίων μας στα εχθρικά Δυτικά ξένα συμφέροντα, καθώς και τις συνέπειες τέτοιας πολιτικής, τα βιώνουμε στο πετσί μας εδώ στην Κύπρο. Ηγέτες μας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο, τυφλά πειθαρχημένοι στη Δυτική ξενοκρατία, προσπαθούν τα τελευταία 50 χρόνια να μας πείσουν/ εκβιάσουν καλύτερα:
  • να δεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε την παράνομη Τουρκική κατοχή των εδαφών μας, η οποία έγινε στρατιωτικά με την έγκριση και τη Διπλωματική κάλυψη των Δυτικών, τάχατες συμμάχων μας,
  • να δεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε το δικό μας εθνικό ξεκαθάρισμα από τα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, 
  • να δεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε τον εποικισμό των κατεχομένων εδαφών μας αρχικά με Τούρκους από την Ανατολία και στη συνέχεια με Ευρωπαίους και πολίτες άλλων χωρών.
  • να δεχθούμε και να νομιμοποιήσουμε τις παράνομες αποσχιστικές ενέργειες και τη σύσταση παράνομου σύμφωνα με αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθεστώτος εκεί.
Μάλιστα, μετά και το Δημοψήφισμα το 2004, στο οποίο ο Κυπριακός Λαός Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι, Μαρωνίτες και Λατίνοι είπαμε ΟΧΙ στην θρασεία απαίτηση να νομιμοποιήσουμε τη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου που έγινε το 1974 σε βάρος μας, οι Δυτικοί «σύμμαχοι» επέβαλαν στους Ηγέτες μας και εδώ στην Κύπρο και την Ελλάδα να παραμερίσουν τη Λαϊκή Βούληση και να συνεχίσουν τη διαδικασία φθοράς και αποδόμησης της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω των Δικοινοτικών συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, με παράλληλη προσπάθεια να τσιμεντώσουν το ΝΑΙ στη συνείδηση του προδομένου Κυπριακού Λαού. Με αυτές τις συνταγές, στο Κυπριακό, ευρισκόμαστε στο παρα πέντε της συνθηκολόγησης και προειδοποιούμε ότι την ίδια τραγική μοίρα και κατάληξη θα έχει και ένας νέος Ελληνοτουρκικός διάλογος αν προηγουμένως δεν ισχύσουν οι προϋποθέσεις που αναφέρουμε πιο πάνω.
 
Πρέπει να προηγηθεί η διαμόρφωση μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, μιας ενιαίας Εθνικής στρατηγικής, αντιμετώπισης των ξένων επιβουλών κατά της Ελλάδας και Κύπρου, διαφορετικά δεν πρέπει να ξεκινήσει Ελληνοτουρκικός διάλογος.
 
Βασικός πυλώνας μιας τέτοιας ενιαίας Εθνικής στρατηγικής διαφύλαξης των Ελληνικών συμφερόντων, Κρατικών και Εθνικών κυριαρχικών Δικαιωμάτων, πρέπει να είναι η επανατοποθέτηση του Κυπριακού, που θα σημαίνει τα ακόλουθα:
  1. Εγκατάλειψη των Δικοινοτικών συνομιλιών οι οποίες δεν έχουν καμμιά σχέση με την ουσία του Κυπριακού που είναι η Τουρκική εισβολή.
  2. Τερματισμό κάθε συζήτησης για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας
  3. Να παύσει να ισχύει οποιαδήποτε σύγκλιση και κατά συνέπεια να παύσει να ισχύει και κάθε υποχώρηση που έγινε μέσα από τις 46χρονες Δικοινοτικές συνομιλίες κατά παράβαση αρχών Δικαίου, αξιών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
  4. Να κάμουμε στόχο του αγώνα μας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, την απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών μας, που ουσιαστικά θα σημαίνει 
  • την πλήρη αποκατάσταση της Διεθνούς νομιμότητας που παραβιάστηκε το 1974. Δηλαδή:
  • Την απομάκρυνση και του τελευταίου Τούρκου στρατιώτη από το Κυπριακό έδαφος, κάτι το οποίο θα αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Την κατάργηση ξένων εγγυήσεων προς την Κρατική μας οντότητα οι οποίες μάλιστα παρέχουν και επεμβατικά Δικαιώματα. Εγγύηση της Κρατικής μας υπόστασης πρέπει πρώτιστα να είναι η δική μας διαχείριση του Κράτους μας σε ότι αφορά: την οικονομία, την παιδεία, την άμυνα, την ανάπτυξη διμερών και άλλων Διεθνών σχέσεων, καθώς και την γενική εφαρμογή Δημοκρατικών αρχών στη διακυβέρνηση του τόπου. 
  • Την αποκατάσταση της εξουσίας και άσκησης Κρατικών κυριαρχικών Δικαιωμάτων της Κυπριακής Κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κυπριακή επικράτεια.
  • Την απομάκρυνση όλων ανεξαίρετα των Τούρκων , Ευρωπαίων και άλλων εποίκων από όλα τα κατεχόμενα εδάφη μας.
  • Την αποκατάσταση του δημογραφικού χαρακτήρα των κατεχομένων και της Κύπρου ολόκληρης με την επιστροφή όλων των εκτοπισμένων νόμιμων κατοίκων της Κυπριακής Δημοκρατίας στα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ και η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μας παρέχουν όλα τα επιχειρήματα και τη στρατηγική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί στη μεθόδευση του αγώνα για απελευθέρωση.
 
Η αναχαίτηση του Τουρκικού επεκτατισμού πρέπει να ξεκινά από τη δικαίωση του Ελληνισμού στην Κύπρο. Η Κύπρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού ανεξάρτητα αν υπάρχουμε σήμερα ως δύο ξεχωριστές Κρατικές οντότητες μέσα από διάφορες συγκυρίες και τις δόλιες συμπεριφορές ούτω καλούμενων συμμάχων άλλων εποχών από τις οποίες πρέπει να διδασκόμεθα.
 
Διάλογος ΝΑΙ με οποιονδήποτε, αλλά όχι με υποβολείς τα ξένα Συμφέροντα.
 
Καλή επιτυχία στην Ημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.