Σελίδες

5 Οκτωβρίου 2023

Τα ηττημένα μυαλά των ελίτ Αθηνών (κυρίως) και Λευκωσίας

Γράφει ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος*
 
Όσοι “ρομαντικοί” [εκεί το κατάντησαν οι πολιτικές μας ελίτ το Μέγα αυτό Εθνικό μας θέμα..] επιμένουμε σε αυτό, βλέπουμε ότι το Κυπριακό έχει υποβαθμιστεί λόγω συστηματικής εγκατάλειψης σε ασήμαντο θέμα προς όφελος της γείτωνος, χαιρόμεθα μεν για τις παρακάτω θέσεις του άρθρου, αλλά θλιβόμαστε με το κατάντημα των πολιτικών μας ελίτ που διαχρονικά πράγματι, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δίκην φωτοβολίδων, όχι μόνον θεωρούν το Κυπριακό βαρίδι, αλλά τα ηττημένα μυαλά τους έχουν δηλητηριάσει σκοπίμως και διαχρονικώς μεθοδικά και το φρόνημα μεγάλης μερίδας του Λαού εν Ελλάδι και Κύπρω...
 
Ο πρώτος διδάξας, στη σύγχρονη ιστορία μας, ο “Εθνάρχης” Κ.Καραμανλής με την άθλια συμφωνία Ζυρίχης -Λονδίνου και με την πανάθλια δήλωσή του «Η Κύπρος κείται μακράν» και όχι μόνον. Ο πολύς Ευάγγελος Αβέρωφ και πράγματι τοσίτσας [το ονομα Τοσίτσας με μικρό το “τ” το ανέφεραν κατ επανάληψη, εφημερίδες της εποχής από το 1955 εως και όλη την δεκαετία του ’60 για να επισημάνουν την μικρότητα του γεφυροποιού και των σταγονιδίων για την εγκληματική του συμβολή στον ενταφιασμό των ονείρων του Έθνους]
 
Ο Ευάγγελος Αβέρωφ αμέσως μόλις ανέλαβε Υπουργός των Εξωτερικών το 1955, μετά τον Θεοτόκη, έσπευσε να συναντήσει τον πρέσβυ της Τουρκίας στην Αθήνα, μεσούντος του ηρωικού αντιιμπεριαλιστικού αντιαποικιακού, εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων του 1955-59 ] για να του προτείνει την λύση της διχοτόμησης [βλέπε το επτάτομο έργο του Χρίστου Ανδρέου ‘πεθαίνοντας για την ελευθερία”/Λευκωσία 1990/εκδόσεις Χρ. Ανδρέου” [το βιβλίο το παρουσίασα στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα τον Δεκ του 1993] όπου από αγγλικά αρχεία αναφέρεται αυτή η συνάντηση του Αβέρωφ, αλλά και στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του καθηγητού και επί σειρά ετών πρέσβυ της Κύπρου στην Αθήνα Γιώργου Γεωργή “Σεφέρης – Αβέρωφ, Η ΡΗΞΗ/ Καστανιώτης / Αθήνα 2018” όπου επαναλαμβάνει αυτούσια την παραπάνω συνάντηση του Αβέρωφ το 1955 και την πρόθεσή του για διχοτόμηση..
 
Ο Αβέρωφ, προκειμένου να αποσβέσει τις ευθύνες του, έγραψε ολόκληρο βιβλίο “Ιστορία Χαμένων Ευκαιριών “/Κυπριακό [1950-1963]/Εστια 1982” αλλά η συνάντηση είναι πραγματικό γεγονός και η πρότασή του προς τον τούρκο πρέσβυ επίσης.
 
Η ιστορία για το άθλιο σχέδιο Αννάν είναι γνωστή και αν δεν έχετε διαβάσει σας προτείνω το πιο ολοκληρωμένο κατ εμέ βιβλίο των Μιχάλη Ιγνατίου, Κώστα Βενιζέλου, Νίκου Μελέτη “Σχέδιο Ανναν/Το μυστικό παζάρι/ οι 129 ημέρες που συγκλόνισαν τον Ελληνισμό/Λιβάνης, Αθήνα 2005 [έχω γράψει την βιβλιοκριτική και έχει δημοσιευθεί στην Αεροπορική Επιθεώρηση το Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας]. Για τον πολύ κύριο Ροζάκη τι να πούμε.. Απλώς επαναλαμβάνω ότι: Την 11η Νοε 2002 επεδόθη από τον ΓΓ Γραμματέα του ΟΗΕ στις κυβερνήσεις Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας το άθλιο σχέδιο και την επομένη Κυριακή 17 Νοε 2002 ο πολύς κ. Ροζάκης σε κείμενο του που δημοσιεύθηκε στο σαλόνι της Κυριακάτικης Καθημερινής πρότεινε όπως το σχέδιο Ανναν είναι ένα καλό σχέδιο για ανάλογο σχέδιο για το Αιγαίο…. Τι άλλο να πούμε…
 
Σήμερα όλες οι πολιτικές ελίτ Αθηνών- Λευκωσίας, πλην ΚΚΕ, είναι θιασώτες της ΔΔΟ η οποία είναι χειρότερη του αθλίου σχεδίου Ανναν.. όταν δε μόλις προχθές ο Τούρκος Πρόεδρος επέμεινε στον ΟΗΕ για την λύση των δυο κρατών ο αξιότιμος Ελληνας Πρωθυπουργός μας κατάπιε την τόση, για άλλα θέματα λαλίστατη γλώσσα του. Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε μήπως, λέμε μήπως, και ξυπνήσει από τον ηττημένο λήθαργο της κανείς από τη πολιτική ελίτ Αθηνών Λευκωσίας. Είναι ρήση του τεράστιου Ελληνα της Κύπρου Πολιτικού ηγέτη Τάσσου Παπαδόπουλου, “Η Αντίσταση των Ελλήνων της Κύπρου για άθλια σχέδια τύπου Ανναν [και ΔΔΟ] είναι, εκτός των άλλων, και ανάχωμα στις ορέξεις της Τουρκίας κατά της Ελλάδας”.

ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΗΤΤΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ ΤΗΣ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ;;;

*Αντιστράτηγος ε.α. militaire.gr

πηγή

1 σχόλιο:

  1. Εις ωτα μη ακουοντων εθνοπροδοτων.
    Αυτοι που μας προδωασν τιμημενε συμπολεμιστη αφησαν τις αισχρες παρακατθηκες στους σημερινους επιγονους τους.
    ΔΔΟ Διαφθορα Διαλυση Ολεθρος.
    Ας κραταμε ψηλα την σημαια εμεις οι ολιγοι.
    Ολιγοι ηταν και οι Σπαρτιατες και οι αγωνιστες του 21 και οι αγωνιστες ΕΟΚΑ...
    Ευγε.
    Α.Α. Απο Ελληνικη Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.