Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2023

Ο Δημητρης Νατσιός συναντά την ΔΟΕ

Δελτίο Τύπου: 
Να αποφύγουμε την αποσάθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης
 
Τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας υποδέχθηκε νωρίς το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του προκειμένου να συναντηθούν μαζί του και να του εκθέσουν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Ο Δ. Νατσιός, ανέπτυξε στη ΔΟΕ τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ για την παιδεία καθώς ως εκπαιδευτικός που υπηρέτησε 35 χρόνια διακρίνεται από αυξημένη ευαισθησία στα θέματα εκπαίδευσης. «Για μας είναι πρωτεύοντα δύο θέματα, ότι απασχολεί την παιδεία και τους δασκάλους και το θέμα των παιδιών, εννοώντας κυρίως το δημογραφικό, τι να τα κάνουμε τα σχολεία αν δεν έχουμε παιδιά» είπε απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς.
 
«Θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτό που ονομάζουμε δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται με διαφορετική ματιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.
 
Ο κ. Κικινής αναφέρθηκε αρχικά στο πρόβλημα της ακαταλληλότητας των σχολικών κτηρίων τα περισσότερα από οποία είναι πλέον γερασμένα και παρουσιάζουν ποικίλους κινδύνους. 
 
«Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσοι οι εκπαιδευτικοί όσοι θα έπρεπε να είναι» σημείωσε αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης των σχολικών μονάδων και όπως ενημέρωσε τον Δημήτρη Νατσιό: «σε συνάντηση του προεδρείου της ΔΟΕ με άτυπη επιτροπή διαλόγου του Υπ. Παιδείας ομολογήθηκε ότι το δυναμικό των δασκάλων είναι ελάχιστο και ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να αυξηθεί. Περιμένουμε με επιφυλακτικότητα να δούμε αν η υπόσχεσή τους θα πραγματοποιηθεί» τόνισε και εξέφρασε το παράπονο πως η στελέχωση των σχολείων γίνεται με έναν ευκαιριακό τρόπο και όχι με σοβαρή ματιά προς τη δημόσια εκπαίδευση.
 
Αναφερόμενος στις οικονομικές απολαβές των εκπαιδευτικών δήλωσε πως ο κλάδος τους έχει πληγεί έντονα από περικοπή αποδοχών οι οποίες παραμένουν, τη στιγμή που το κόστος διαβίωσης έχει γίνει δυσβάστακτο! «Οι… «αυξήσεις» που δίνονται με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου, δυστυχώς δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να υπάρχουν» είπε.
 
Όπως επεσήμανε ο κ. Κικινής: «Η καθημερινή εικόνα στο σχολείο έχει αλλάξει, η πίεση προς τους εκπαιδευτικούς και προς τους διευθυντές των σχολείων μέσα από την τεράστια γραφειοκρατία του συστήματος και γενικά η επιβάρυνση από πρόσθετα αντικείμενα έχει ως αποτέλεσμα στον αποπροσανατολισμό των δασκάλων από το εκπαιδευτικό τους έργο» υπογράμμισε και κατέληξε: «Θέλουμε να αποφύγουμε την αποσάθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, πρέπει να ενισχυθεί και σαφέστατα να υπάρχει ένα σύστημα βελτίωσης του διδασκαλικού έργου».
 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ ζήτησε από τα μέλη της ΔΟΕ να αξιοποιήσουν τη φυσική τους αγάπη και ευαισθησία στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού, προκειμένου να βοηθάνε τον κλάδο σε ότι αφορά τα θέματα που προβληματίζουν την ομαλή λειτουργία του και τους διαβεβαίωσε πως θα τους στηρίζει στα δίκαια αιτήματά τους.
 
Το Δημήτρη Νατσιό επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Ρούπας, ο ταμίας Μάνος Ανδροετάκης και Υπεύθυνος βιβλιοθήκης Γιάννης Ρούπας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.