Σελίδες

13 Οκτωβρίου 2023

Η ΝΕΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΣ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Το 1915 η Αρμενία δέχθηκε ανηλεή γενοκτονία κι εκκαθάριση από την Κεμαλική Τουρκία (όμοια και χειρότερη της γενοκτονίας των Ποντίων-Ελλήνων εκείνη την εποχή), που την ανάγκασαν να συρρικνωθεί στα σημερινά της σύνορα, ενώ κατείχε πρότερον μεγάλη έκταση της Ανατολικής Μικρασίας. Εκείνη η γενοκτονία (παρά τις αντιδράσεις της Τουρκίας), αναγνωρίσθηκε Διεθνώς, εν αντιθέσει με την γενοκτονία των Ποντίων. 
 
Στις μέρες μας όμως (Σεπτ. 2023), άλλη μιά γενοκτονία των Αρμενίων έλαβε χώραν στην περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), όπου οι Αζέροι (αδελφοί και συνεργάτες των Τούρκων), σε μιά αιφνιδιαστική τους επίθεση- όμοια με της Χαμάς στο Ισραήλ- με όπλα προηγμένης τεχνολογίας που τους προμήθευσε η γείτονά μας χώρα αλλά και άλλοι εταίροι της, οδήγησαν πάνω από 120.000 Αρμένιους της περιοχής στην εξορία και προσφυγιά. Από δε 1-1-2024 η περιοχή εντάσσεται επισήμως στο Αζερμπαιτζάν, με τις ευλογίες της Δύσης, της Ρωσσίας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικίλ Πασινιάν. 
Ας δούμε τις θέσεις και των 3 αυτών "παικτών":
 
1) η Ε.Ε. προσπαθώντας να απεξαρτηθεί από το Ρωσσικό αέριο, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, υπέγραψε πέρσυ Σύμβαση Εξαγωγής Φυσικού Αερίου με το Αζερμπαιτζάν, μέσω του αγωγού της Τουρκίας ΤΑΝΑΡ ύψους 30 δισεκ.κυβ. μέτρων ετησίως! Άρα, το οικονομικόν συμφέρον της υπερίσχυσε του ανθρωπιστικού.
 
2) Η Ρωσσία, μετά την στροφή του Πασινιάν προς την Δύση (επιθυμία του για ένταξη σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ) αλλά και μετά την επικύρωση από την Αρμενία της ένταξής της στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (που ως γνωστόν έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψις του Ρώσσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν), φάνηκε απρόθυμη να βοηθήσει τους ομόδοξους χριστιανούς Αρμένιους του εν λόγω θύλακα. Σου λέει, τι ήθελες να φύγεις από την αγκαλιά της μάνας Ρωσσίας; Ας καθόσουν στ αυγά σου....
 
3) Ο Νικ. Πασινιάν, με δήλωσή του ότι "το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήτο μέρος του Αζερμπαιτζάν", έδωσε την χαριστική βολή στους κατοίκους της ίδιας του της χώρας!! Κι αν θα έχουμε εκεί έναν εμφύλιο, καθόλου δεν θα εκπλαγώ...
 
Κάτι ανάλογο τρέμω για τα νησιά μας, της Δωδ/σου και του Ανατ. Αιγαίου. Φοβούμαι δηλαδή μήπως στα πλαίσια των συνομιλιών με τους Τούρκους, για καλή γειτονία και ειρήνη στην περιοχή, πει κάτι ανάλογο ο δικός μας πρωθυπουργός. Ότι, τάχα, αυτά ήσαν πρώην Τουρκικά! Και με την αποστρατικοποίησή τους που επιμένει ο σουλτάνος, βρεθούμε από την μια μέρα στην άλλη με διαφορετική σημαία! Γρηγορείτε ουν και φυλάσσετε Θερμοπύλας! Διότι βλέπετε τα συμφέροντα (ιδίως τα οικονομικά - γεωπολιτικά) που διακυβεύονται είναι τεράστια! Δεν υπολογίζονται λαοί, ιστορίες, αισθήματα, ανθρώπινα δράματα. Ποιος νοιάσθηκε τώρα για το ξεκλήρισμα 120.000 Αρμενίων; Κανείς!! Ούτε και μεις δείξαμε το ανάλογο ενδιαφέρον που δείξαμε για την Ουκρανία στέλλοντας πρώτοι-πρώτοι πολεμικό υλικό κλπ. Κι αντί να μας σέβεται ο ηθοποιός Ζελένσκυ και να μας προσκυνά δεν μας ανέφερε κάν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ως χώρα που τον βοήθησε. Τουναντίον θερμές ευχαριστίες στην Τουρκία!! Ναι σ αυτήν που το παίζει σε δύο βάρκες και βγαίνει -ως τώρα - τριπλά κερδισμένη (ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ρωσσία). 
 
Εν κατακλείδι:
 
Γιατί δεν προσκαλούμε τουλάχιστον αυτούς τους ομόδοξους χριστιανούς Αρμένιους, που είναι και φιλέλληνες (καθότι μακρότατη καταγωγή τους είναι Μακεδόνες του Μ.Αλεξάνδρου), νάρθουν στη χώρα μας αντί να δεχόμαστε τους φανατικούς ισλαμιστές λαθροεισβολείς, που είναι φίδια στον κόρφο μας και θα δράσουν άμεσα εναντίον μας, στην πρώτη ντουφεκιά μας με τους Τούρκους; Γιατί θαρρείτε τους έστειλαν Τούρκοι και Ισλαμιστές (από Ασία και Αφρική) ν αράξουν στον τόπο μας; Άραγε θ ακούσει κανείς από τους Κυβερνώντες;;
 
ΑΝΑΚΡΕΩΝ ΔΑΥΛΗΣ Ο ΡΟΔΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.