Σελίδες

17 Οκτωβρίου 2023

Όχι άλλα θύματα. Επιτέλους χρειάζεται σοβαρότητα

Δελτίο Τύπου: 
Όχι άλλα θύματα. Επιτέλους χρειάζεται σοβαρότητα
 
Αυτοψία στο φράγμα του Λουδία, στη γέφυρα Αρσενίου η οποία είναι επικίνδυνα ετοιμόρροπη και στην τάφρο 66 πραγματοποίησε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, μετά από πρόσκληση των κατοίκων Ημαθίας και Πέλλας οι οποίοι τον κάλεσαν προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα χρονίζοντα προβλήματα της περιοχής τους και να του εκφράσουν τη βαθιά τους ανησυχία για ενδεχόμενο κίνδυνο πλημμυρών μετά από βροχόπτωση. Όπως σημείωσαν είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής τους .
 
Ο κ. Νατσιός, αφουγκραζόμενος την αγωνία των κατοίκων υπογράμμισε σε δηλώσεις του πως: «αν συμβεί βροχόπτωση με την ίδια ένταση που παρακολουθήσαμε προ μηνός στην περιοχή της Θεσσαλίας κινδυνεύουν να πλημμυρίσουν χωράφια καλλιέργειες και οικισμοί.» 
 
Ως αναφορά στον ποταμό Λουδία, αναφέρθηκε στο αίτημα των πολιτών να γίνει εκβάθυνση της κοίτης και καθαρισμός των δέντρων ώστε να ρέουν απρόσκοπτα τα νερά. Ο κ. Νατσιός επεσήμανε: «Από το 1936 δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Γίνονται έργα επιφανειακά και όχι έργα που θα αναφέρονται στο μέλλον. Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή τα ίδια που ζήσαμε και στη Θεσσαλία. Επιτέλους το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του»!
 
Παράλληλα με λύπη άκουσε τα παράπονα των πολιτών, οι οποίοι πρόσφατα κατήγγειλαν στην εισαγγελία Εδέσσης τον ανεπαρκή καθαρισμό της τάφρου 66, η οποία όπως ανέφεραν είναι επικίνδυνα παραμελημένη. Στο έγγραφό τους το οποίο το έχουν κοινοποιήσει σε όλους τους αρμόδιους φορείς, υποδεικνύουν μεταξύ άλλων την υποχρεωτική συντήρηση του, καθώς μια έντονη κακοκαιρία μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες πολιτών, όπως είχε συμβεί στις 19 Νοεμβρίου του 1979.
 
Όπως σημείωσε, χρειάζεται άμεσα καθαρισμός και εκβάθυνση της κοίτης της τάφρου 66 από δέντρα και φερτά υλικά, επιδιόρθωση και ενίσχυση του αναχώματος σε όσα σημεία χρειάζεται.
 
«Εδώ είναι η καρδιά της Μακεδονίας ο σιτοβολώνας της πατρίδας μας, δεν έχουμε το περιθώριο να θρηνήσουμε άλλα θύματα. Επιτέλους χρειάζεται σοβαρότητα» υπογράμμισε .
 
Ο κ. Νατσιός, διαβεβαίωσε τους κατοίκους της Ημαθίας και της Πέλλας ότι η ΝΙΚΗ θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στα προβλήματα των πολιτών και τους διαβεβαίωσε πως θα είναι η φωνή τους από τα έδρανα του κοινοβουλίου.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.