Σελίδες

24 Οκτωβρίου 2023

ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
ΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ 350.000 ΕΦΕΔΡΩΝ. ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΑΤΕΤΑΓΗΣΑΝ ΕΝΤΟΣ 48ΩΡΟΥ ΣΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΤΟΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
 
ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΤΟΥΤΟ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ, ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΡΙΨΑΣΠΙΔΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗ.
 
ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ. ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. ΓΙΑΤΙ; ΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΞΕΔΙΠΛΩΣΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙ ΠΟΤΕ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΝ ΗΓΕΤΙΔΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
 
ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΣΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΜΑΣ.
 
ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΛΗΣΜΟΝΗΣΑΝ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΥ- ΝΤΕΝΚΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΤΕ ΞΕΧΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΧΙΛΙΟΙ ΟΚΤΑΚΟΣΟΙ ΠΕΝΗΝΤΑ (1850) ΟΜΗΡΟΙ. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Ή ΤΩΝ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ, Ή ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΟΡΓΑΝΑ. ΟΥΤΕ ΠΑΡΕΠΕΜΨΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΑΝ ΘΕΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
 
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΟΣΩΝ ΕΙΧΑΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ Ή ΠΕΘΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ.
 
ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΕΣ ΜΑΝΕΣ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΧΥΔΕΡΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΤΟΥΤΟ ΔΡΑΜΑ.
 
ΤΟΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΜΟΝΟ ΩΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ, ΟΠΩΣ Η ΑΚΡΑΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ. 
 
ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ (49 ΧΡΟΝΙΑ) ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΙΑΒΟΗΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ; 
 
(24/10/23)
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών
amphiktyon@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.