Σελίδες

31 Οκτωβρίου 2023

ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΕΣΧΩΝ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστόλου
Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου
egerssi@otenet.gr
 
Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 ο τηλεοπτικός σταθμός Alert θυμήθηκε και παρουσίασε απόσπασμα της πολύ πετυχημένης παλαιότερα ζωντανής εκπομπής “Στον ενικό” που επιμελούταν και παρουσίαζε ο Νίκος Χατζηνικολάου! 
 
Έτσι τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν o Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, με ζωντανό ακροατήριο που έκανε ερωτήσεις στον καλεσμένο του κ. Χατζηνικολάου!
 
Μια πολύ σπουδαία ερώτηση τέθηκε από έναν από το ακροατήριο προς τον τότε εν δυνάμει Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: 
 
Ερώτηση:
«Μάθαμε τελευταία, ότι συμμετείχατε στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ακούγονται πολλά γι΄ αυτήν την Λέσχη, τα ξέρετε καλύτερα από εμένα!»! 
 
Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηνικολάου διακόπτει τον ερωτώντα πολίτη, λέγοντας:
“Μου έχετε κλέψει τα μισά ερωτήματα σήμερα”, αφήνοντας τον πολίτη να συνεχίσει το ερώτημά του:
 
«Συμμετέχουν εκεί σημαίνοντες επιχειρηματίες, πολιτικοί, εκδότες, όλοι λέτε ότι εκεί παρουσιάζετε τις θέσεις σας για το καλό της χώρας! Μήπως τελικά εκεί πέρα αποφασίζονται και καθορίζονται οι πολιτικές που πρέπει να ασκηθούν και εσείς – να το πω απλά – κάνετε τη βρώμικη δουλειά;»!
 
Η απάντηση του τότε Προέδρου της ΝΔ και σημερινού Πρωθυπουργού, με έντονη την αμηχανία του και τον αιφνιδιασμό του από αυτήν την απρόβλεπτη για εκείνον ερώτηση:
 
«Σας ευχαριστώ για την ερώτηση, δεν είναι τίποτε παραπάνω και τίποτε λιγότερο από μια συνάντηση πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων, επιφανών ανθρώπων, που συζητάμε και δεν αποφασίζουμε απολύτως τίποτε, για σημαντικά ζητήματα! Π.χ. ένα από τα ζητήματα που συζητήθηκαν στην φετινή, που είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω, το οποίο θεωρώ απολύτως κρίσιμο, είναι το πως, η τεχνολογία και με πιο τρόπο θα αντικαταστήσει μια σειρά από δουλειές, οι οποίες σήμερα γίνονται από ανθρώπους και αύριο από μηχανές! Αυτή είναι μια συζήτηση, που πρέπει να μας απασχολεί εμάς τους πολιτικούς»!
 
Επέμβαση Νίκου Χατζηνικολάου, ερωτώντας τον κ. Μητσοτάκη:
«Γιατί σας δεσμεύουν όσους μετέχετε εκεί, να μην πείτε βγαίνοντας, τι συζητήσατε; Υπάρχει μια δέσμευση μυστικότητας σε ένα φόρουμ, που γίνονται συζητήσεις που περιγράψατε; Γιατί δεν κρατούνται πρακτικά;»!
 
Και η απάντηση του σημερινού Πρωθυπουργού:
«Έχω πάει σε πολλά τέτοια φόρα και υπάρχει ένας κανόνας. Ο κανόνας είναι ότι μιλάς ελεύθερα, δεν κρατούνται πρακτικά ακριβώς για να μπορέσεις να μιλήσεις ελεύθερα και δεσμεύεσαι να μην αναφερθείς σε συγκεκριμένα πράγματα που έχουν ειπωθεί»! 
 
Βλέπετε λοιπόν, φίλες και φίλοι, πως στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ που συμμετείχε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τορίνο από 7-10 Ιουνίου 2018, κορυφαίο ζήτημα ήταν η εφαρμογή στις κοινωνίες της τεχνητής νοημοσύνης! 
 
Όπου απόλυτα ξεδιάντροπα μας δήλωνε πως:
«Η τεχνολογία θα αντικαταστήσει μια σειρά από δουλειές, οι οποίες σήμερα γίνονται από ανθρώπους και αύριο από μηχανές»! 
 
Δηλαδή, δημιουργία ανεργίας με απώλεια εργαζομένων, προς όφελος της επιχειρηματικότητας, που υποστηρίζουν πολιτικούς για να ανέλθουν στα ύπατα αξιώματα της χώρας τους!
 
Σήμερα ως Πρωθυπουργός εφαρμόζει αυτήν ακριβώς την πολιτική και με την οποία δεσμεύθηκε τότε, να εφαρμόσει όταν γίνει Πρωθυπουργός!
 
Αλλά μόνο γι΄ αυτό δεσμεύθηκε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης; 
 
Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ είναι μια απόκρυφη Λέσχη της Παγκοσμιοποίησης κατά των Εθνών κρατών… 
 
Αλλά ποια πραγματικά είναι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ;
 
 Ας δούμε τι αναφέρεται στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια:
«Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ή Ομάδα Μπίλντερμπεργκ, είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη 130 περίπου ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο - συνήθως στην Ευρώπη - και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ ή τον Καναδά. Η διάσκεψη του 2009 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, μεταξύ 14-16 Μαΐου.
 
Λόγω της μυστικότητας των συνεδριάσεων, η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ κατηγορείται συχνά για μυστικοπάθεια και συνωμοσίες σε διεθνές επίπεδο. Τέτοιες θεωρίες έχουν υιοθετηθεί συχνά από οργανώσεις. Κριτική στην λέσχη έχουν ασκήσει μεταξύ άλλων η οργάνωση “John Birch Society”, καθώς και ο Καναδός Ντάνιελ Εστούλιν, ο Βρετανός Ντέιβιντ Άικ και οι Αμερικανοί Τζιμ Τάκερ και Άλεξ Τζόουνς. Ο τελευταίος ισχυρίζεται ότι η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ σκοπεύει να υπονομεύσει την ακεραιότητα των Η.Π.Α, καθώς και άλλων χωρών, με την συνένωση τους σε μια υπερεθνική δομή με το όνομα Βορειοαμερικανική Ένωση, αντίστοιχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση!
 
Ο Τζόναθαν Ντάφι, γράφοντας στο BBC, αναφέρει:
Κανένας ρεπόρτερ δεν προσκαλείται εντός των συνεδριάσεων της λέσχης και παρόλο που καταγράφονται στα πρακτικά, δεν σημειώνονται ονόματα... Το κενό που δημιουργείται από αυτή την απόμακρη μυστικότητα, έρχεται να το καλύψει μια θεωρία συνωμοσίας που χτίστηκε γύρω από την Λέσχη, σύμφωνα με την οποία η μοίρα του κόσμου αποφασίζεται κατά κύριο λόγο από την Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!
 
Άτομα που έχουν λάβει μέρος σε συνεδριάσεις της λέσχης, δηλώνουν σε έρευνα του BBC, πως πρόκειται για συναντήσεις ατόμων που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις και πολιτικούς, ώστε να επηρεάσουν τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος με βάση την απλή “κοινή λογική”. Στην ίδια έρευνα διατυπώνεται η άποψη πως αυτή η “κοινή λογική” δεν μπορεί παρά να είναι εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των κύριων συμμετεχόντων, δηλαδή μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και προφανώς θα ενθαρρύνονται πολιτικοί που δίνουν προτεραιότητα σε αυτά ακριβώς τα συμφέροντα.»!
 
Η Siemens ήταν το “διαβατήριο” του Κούλη για την συμμετοχή του στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ...
 
Κατά το παρελθόν και πριν γίνει Πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραφα στις 11 Ιουνίου 2018 στο άρθρο μου με τίτλο:
Η Siemens είναι το “διαβατήριο” του Κούλη στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!
 
Στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο Τορίνο (7-10 Ιουνίου). Από τους πρώτους στη λίστα των προσκεκλημένων της “κλειστής κι αμαρτωλής” αυτής σύναξης!
 
Γι΄ αυτό θα πρέπει να θυμηθούμε:
Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει στο Πανελλήνιο, την ομερτά που συνδέει την Οικογένεια Μητσοτάκη με την γερμανική πολυεθνική εταιρεία Siemens.
 
Αυτήν την ομερτά την παρουσίαζε και την αναδείκνυε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος μέσω των περιβόητων ημερολογίων που συντηρούσαν η Κατερίνα Τσακάλου και η Χριστίνα Καλοκούβαρου. Τα μέλη της γραμματείας του ισχυρού άνδρα της Siemens που κατέγραφαν όλες τις συναντήσεις του ιδίου με το πολιτικό και επιχειρηματικό λόμπι της Ελλάδος. Σε αυτά τα ημερολόγια, δεν υπήρχε εβδομάδα που να μην αναφέρεται κάποια επαφή με μέλος της Οικογένειας Μητσοτάκη. Όπως αναφέρονται και οι συμμετοχές μελών της Οικογένειας Μητσοτάκη σε όλες τις επίσημες και ανεπίσημες εκδηλώσεις της Siemens. Γιατί, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να γίνει επίσημη εκδήλωση της Siemens και να λείπει από αυτή η Ντόρα ή ο Κυριάκος. Όλα τα παραπάνω τα διαχειριζόταν η κ. Τσακάλου, η οποία μέχρι σήμερα – εκτιμώ – στις τόσες συνεντεύξεις της ή καταθέσεις της στη Δικαιοσύνη, δεν έχει πει ούτε τη μισή αλήθεια. Εκείνη γνωρίζει περισσότερα από τον οποιοδήποτε. Ήταν το “μάτι και το αυτί” του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Γνωρίζει επίσης, πως όταν καλούσαν το γραφείο Χριστοφοράκου από την “Αγία Οικογένεια”, στη Siemens χτυπούσε γενικός συναγερμός και όλοι έτρεχαν προκειμένου να υλοποιήσουν το αίτημα της Οικογένειας.
 
Από τα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου προκύπτει πως η Ντόρα και ο Κυριάκος ήταν πολύ καλοί “πελάτες” της Siemens. Από τις εγγραφές με ημερομηνία 14 Ιουλίου και 17 Ιουλίου 2000, φέρεται πως η κ. Μπακογιάννη άλλαξε το τηλεφωνικό της κέντρο. Όπως, σε μεταγενέστερα έτη εμφανίζονται και άλλες τέτοιες “αγορές”. Η φιλία των Ντόρα – Κυριάκου με τον Χριστοφοράκο ήταν μεγάλη και ουδείς μπορούσε να την “σπάσει”. Γι΄ αυτό τους ικανοποιούσε το οποιοδήποτε αίτημά τους. Και αυτή τη φιλία δεν την έκρυβαν. Απεναντίας, την διατράνωναν πομπωδώς δεξιά και αριστερά μέσω των ΜΜΕ.
 
Όπως, όταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος παραβρέθηκε στο γάμο του Κώστα Μπακογιάννη στο Καρπενήσι και στοίχησε στην εταιρεία – σύμφωνα με πληροφορίες μας – περί τα 10 χιλιάδες ευρώ, αφού η μετάβαση έγινε με ελικόπτερο!
 
Άλλωστε, ο Χριστοφοράκος έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία στην Ντόρα Μπακογιάννη από την εποχή που ήταν συμμαθητές στη γερμανική σχολή. Γι΄ αυτό την υποστήριξε θερμά σε όλα τα πολιτικά της εγχειρήματα, ως βουλευτή, δήμαρχο, υπουργό.
 
Όπως, βοήθησε και τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, εξασφαλίζοντάς του “χορηγίες” για την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, όπου ήταν Πρόεδρος. Στην διεκδίκηση των Μεσογειακών Αγώνων, αλλά και σε διεθνείς αγώνες που έλαβαν χώρα στο Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, όπως της διεξαγωγής του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Σεπτέμβριο του 2007…
 
Και για άλλη μια φορά να μην ξεχνάμε πως, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος όταν ξέσπασε το σκάνδαλο της Siemens, “πέταξε” στην ελευθερία του Μονάχου, όταν υπουργός Εξωτερικών ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη. Τυχαία σύμπτωση; Ίσως…
 
Α, αξίζει και η σημείωση πως, τα παιδιά του Κυριάκου και του Μιχάλη πήγαιναν στο ίδιο σχολείο. Άλλωστε, σε μια μεσοτοιχία ζούσαν, όπως έχουμε ήδη αποκαλύψει!
 
Πάντως, το σίγουρο είναι πως η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, προστατεύει μέχρι σήμερα τον Χριστοφοράκο, και σίγουρα εκείνη γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, το γιατί!
 
Από την άλλη μεριά, μέσω των ημερολογίων αποκαλύφθηκε μια επιστολή που έστειλε ο Χριστοφοράκος, ένα μήνα μετά την “αποκαθήλωσή” του από την εταιρεία, όπου παρουσιάζεται πως, είχε υποσχεθεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα καλύψει τις εκλογικές του ανάγκες το 2007 με τηλεφωνικό κέντρο. Εξ ου και όλα όσα ακολούθησαν με τα περιβόητα τιμολόγια που μετά το δημοσιογραφικό σάλο που ξέσπασε, τελικά εξοφλήθηκαν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Τότε εκτέλεσαν την “Συμφωνία των Πρεσπών”, σήμερα εκτελούν τις “Πρέσπες του Αιγαίου”… 
 
Αλλά ο κ. Μητσοτάκης σε εκείνη την τηλεοπτική εξέταση στην εκπομπή “Στον ενικό”, μας ομολόγησε, ότι συμμετείχε και σε άλλα διεθνή φόρα! 
 
Παρακάτω, όσα αποκάλυπτα στην πιπεράτη σελίδα μου “Τσουκνίδα” το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, με τίτλο:
«Κυριάκος Μητσοτάκης, ο άνθρωπος των “αγορών”»! 
 
Στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου 2019, στην καθιερωμένη ετήσια σύναξη, στη “Μικρή Λέσχη Μπίλντερμπεργκ” παραβρέθηκαν πολλοί! Μεταξύ αυτών και ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο! Ο οποίος όταν αποχώρησε από την ΕΕ ανέλαβε μη εκτελεστικός πρόεδρος και ανώτερος σύμβουλος στο διεθνές τμήμα της Goldman Sachs! Η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες στον κόσμο διεθνείς τράπεζες επενδύσεων τραπεζικών τίτλων, ομολόγων, κινητών αξιών, διαχείρισης επενδυτικών χαρτοφυλακίων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων, οικονομικών συμβούλων και εκτιμητών εξαγορών – συγχωνεύσεων και μ’ ένα πλήθος άλλων χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Πελάτες της εταιρείας αυτής είναι κυρίως μεγάλες εταιρείες, κρατικές και ιδιωτικές, κυβερνήσεις χωρών αλλά και ιδιώτες. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οικονομικό παράγοντα στο χώρο της οικονομικής διαχείρισης των ΗΠΑ!
 
Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν λοιπόν, μας είπε από τους Δελφούς, ότι η Ευρώπη έχει ένα πολιτικό χρέος προς την Ελλάδα γιατί οι Έλληνες έδειξαν τη δέσμευση τους στην ΕΕ. Εκτίμησε, πως οι “αγορές” (σ.σ. αυτές που λήστεψαν και εξακολουθούν να ληστεύουν τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα των Μνημονίων) αξιολογούν ήδη και περιμένουν τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές γι΄ αυτό και δείχνουν σήμερα μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα!
 
Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως εν δυνάμει Πρωθυπουργός μας είπε για την εμετική – προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών:
«Είναι μία επικυρωμένη συμφωνία και θα την σεβαστώ, αν υπάρχουν περιθώρια να την βελτιώσω προς όφελος της χώρας μου θα τα εκμεταλλευτώ. …Επίσης η Ελλάδα επιφυλάσσεται όλων των συμφερόντων της αναφορικά με την πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ»!
 
Φαντάζομαι, πως δεν χρειάζεστε περαιτέρω ερμηνεία των λεχθέντων του κ. Μητσοτάκη!
 
Ο άνθρωπος των “αγορών” Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αυριανός Πρωθυπουργός της Ελλάδος από τη σύναξη της “Μικρής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ” στους Δελφούς, μας αποκάλυψε ότι θα σεβαστεί τη Συμφωνία, την οποία σύσσωμος ο ελληνικός λαός αποκηρύσσει μετά βδελυγμίας! Μας είπε πως αντιδρά το 70% του ελληνικού λαού! Κάποιοι άλλοι μας είχαν πει ότι αντιδρά το 80%. Όσο ο καιρός θα περνάει, τόσο το ποσοστό αντίδρασης – κατά την εκτίμηση των ανθρώπων των “αγορών” – του ελληνικού λαού θα μειώνεται. Έτσι στο τέλος θα μας “πείσουν” ότι η πλειοψηφία του λαού μας δέχεται την παραχώρηση της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς!
 
Ποτέ δεν είναι τυχαία η επιλογή των συμμετεχόντων στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ…
 
Αξίζει να επισημανθεί, πως μόνιμο μέλος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι μεταξύ των άλλων, ο πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τη Γερμανία, όπως και ο Τζορτζ Σόρος, ο Ουγγροαμερικανοεβραίος, κερδοσκόπος, επενδυτής που κατέστρεψε την Τράπεζα της Αγγλίας!
 
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν, ο Γιώργος Παπανδρέου (Μνημόνιο), ο Θεόδωρος Πάγκαλος (Ίμια), η Άννα Διαμαντοπούλου (εκ των καταστροφέων της ελληνικής Παιδείας), ο Γιώργος Αλογοσκούφης (εκ των καταστροφέων της ελληνικής οικονομίας), η Ντόρα Μπακογιάννη (ως Υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή, τορπίλισε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, αρχηγό τότε της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τις δυο ενεργειακές συμφωνίες αργού πετρελαίου “Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης” και φυσικού αερίου “South Stream” με την Ρωσία)!
 
Να μην ξεχνάμε, ότι το 1993 η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Βουλιαγμένη) επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την συμμετοχή του ιδίου, μαζί με άλλους Έλληνες πολιτικούς! 
 
Να μην ξεχνάμε επίσης, ότι ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που συμμετείχε στα απόκρυφα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ήταν ο κ. Αλέξης Παπαχελάς! 
 
Διαχειριστές ξένων συμφερόντων οι Έλληνες κυβερνήτες…
 
Οι αποφάσεις που έχει λάβει στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας μας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχουν λογική κοινού νου, δεν έχουν συνάφεια πεπραγμένων και οριοθετημένης ιδεολογικής ταύτισης της Νέας Δημοκρατίας!
 
Γιατί υπάρχει ένα αόρατο χέρι που δίνει εντολές και οι οποίες πρέπει να εφαρμοστούν κατά γράμμα!
 
Δεν έχει λογική η πάγια θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πως βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας, βοηθώντας στην εμπόλεμη κατάσταση Ρωσίας – Ουκρανίας, τη νεοναζιστική Ουκρανία, στέλνοντας οικονομική ενίσχυση μιας πτωχευμένης χώρας, όπως είναι η Ελλάς και ταυτόχρονα αποστέλλοντας βαρύ οπλισμό, αποδυναμώνοντας τη στρατιωτική ισχύ των νησιών μας! 
 
Δεν έχει λογική η εμφάνιση μέλους του Τάγματος Αζόφ, απόλυτα συνυφασμένου με την κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του νεοναζιστικού μορφώματος στην ελληνική Βουλή, τον Απρίλιο του 2022!
 
Δεν έχει λογική σήμερα, η de jure υποστήριξη στο Ισραήλ, όταν το Ισραήλ αποσύρει όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία, γιατί συμμαχεί η Τουρκία με την τρομοκρατική οργάνωση της Χαμάζ και ο Έλληνας Πρωθυπουργός θεωρεί ότι μπορεί να κουβεντιάζει με τον φασίστα Ρ. Τ. Ερντογάν στο πλαίσιο εμπιστοσύνης και φιλίας! Με ποιον; Με τον Τούρκο τρομοκράτη και εισβολέα στην Κύπρο μας!
 
Δεν έχει λογική να ισχυρίζεται ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του, ότι είμαστε υπέρ του Διεθνούς Δικαίου και να είμαστε οι πρώτοι που το καταπατούν! Όταν δεν τηρούμε την απόφαση της Συνθήκης των Θαλασσών (Montego Bay – 1982), περί αύξησης των ναυτικών μας μιλίων στο Αιγαίο Πέλαγος, από τα 6 στα 12! 
 
Που γι΄ αυτόν τον λόγο η Τουρκία μας επέβαλε το casus belli (αφορμή πολέμου) και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν εφαρμόζουν το Διεθνές Δίκαιο των Θαλασσών, δίνοντας το δικαίωμα στην Τουρκία, συνεχώς να απαιτεί, αφού γνωρίζει την ελληνική ατολμία και υποχωρητικότητα! 
 
Ζήτημα που ευθαρσώς – πρόσφατα – έθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής!
 
Δεν έχει λογική ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης να στέλνει συγχαρητήριο μήνυμα στην Τουρκία για την “ημέρα της Δημοκρατίας” (;;;), όταν ο Ρ. Τ. Ερντογάν συνεχίζει τις προκλήσεις, ζητώντας ακόμη και την Θεσσαλονίκη! Την στιγμή που ο Τούρκος Σουλτάνος υποστηρίζει ανοικτά τη ισλαμική τρομοκρατία! 
 
Δεν έχει λογική να συνεχίζεται ο εποικισμός της Πατρίδας μας από παράνομους μετανάστες, στους οποίους υπάρχουν σκληροί τζιχαντιστές, όργανα του Ερντογάν! Που θα ενεργήσουν σε μια σύρραξη με την Τουρκία ως θύλακες αναταραχών στο εσωτερικό της χώρας μας!
 
Δεν έχει λογική να μην διεκδικούμε σε όλα τα φόρα που συμμετέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τους Γερμανούς, το κατοχικό δάνειο και τις κατοχικές αποζημιώσεις από τις ναζιστικές θηριωδίες τους! 
 
Όταν εξέλειπε ο όρος, πως η Γερμανία πρέπει για να ανταποκριθεί, πρώτα να ενωθεί! Ένωση των δυο Γερμανιών που πραγματοποιήθηκε το 1990! 
Όταν δεν βρίσκεται Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης να υπογράψει την τελεσίδικη απόφαση αποζημίωσης των θυμάτων του μαρτυρικού Διστόμου! 
 
Θα μπορούσα πολλά ακόμη να παραθέσω, για να αποδείξω, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι διαχειριστές ξένων συμφερόντων της Ελλάδος!

Ο Δημητρης Νατσιός συναντά την ΔΟΕ

Δελτίο Τύπου: 
Να αποφύγουμε την αποσάθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης
 
Τα μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας υποδέχθηκε νωρίς το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ Δημήτρης Νατσιός, τα οποία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του προκειμένου να συναντηθούν μαζί του και να του εκθέσουν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Ο Δ. Νατσιός, ανέπτυξε στη ΔΟΕ τις θέσεις της ΝΙΚΗΣ για την παιδεία καθώς ως εκπαιδευτικός που υπηρέτησε 35 χρόνια διακρίνεται από αυξημένη ευαισθησία στα θέματα εκπαίδευσης. «Για μας είναι πρωτεύοντα δύο θέματα, ότι απασχολεί την παιδεία και τους δασκάλους και το θέμα των παιδιών, εννοώντας κυρίως το δημογραφικό, τι να τα κάνουμε τα σχολεία αν δεν έχουμε παιδιά» είπε απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς.
 
«Θα μπορούσε κανείς να πει πως αυτό που ονομάζουμε δημόσια εκπαίδευση τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται με διαφορετική ματιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.
 
Ο κ. Κικινής αναφέρθηκε αρχικά στο πρόβλημα της ακαταλληλότητας των σχολικών κτηρίων τα περισσότερα από οποία είναι πλέον γερασμένα και παρουσιάζουν ποικίλους κινδύνους. 
 
«Σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσοι οι εκπαιδευτικοί όσοι θα έπρεπε να είναι» σημείωσε αναφερόμενος στο θέμα της στελέχωσης των σχολικών μονάδων και όπως ενημέρωσε τον Δημήτρη Νατσιό: «σε συνάντηση του προεδρείου της ΔΟΕ με άτυπη επιτροπή διαλόγου του Υπ. Παιδείας ομολογήθηκε ότι το δυναμικό των δασκάλων είναι ελάχιστο και ότι θα πρέπει να γίνει προσπάθεια ώστε να αυξηθεί. Περιμένουμε με επιφυλακτικότητα να δούμε αν η υπόσχεσή τους θα πραγματοποιηθεί» τόνισε και εξέφρασε το παράπονο πως η στελέχωση των σχολείων γίνεται με έναν ευκαιριακό τρόπο και όχι με σοβαρή ματιά προς τη δημόσια εκπαίδευση.
 
Αναφερόμενος στις οικονομικές απολαβές των εκπαιδευτικών δήλωσε πως ο κλάδος τους έχει πληγεί έντονα από περικοπή αποδοχών οι οποίες παραμένουν, τη στιγμή που το κόστος διαβίωσης έχει γίνει δυσβάστακτο! «Οι… «αυξήσεις» που δίνονται με τις τελευταίες ανακοινώσεις του Υπουργείου, δυστυχώς δεν είναι αυτές που θα έπρεπε να υπάρχουν» είπε.
 
Όπως επεσήμανε ο κ. Κικινής: «Η καθημερινή εικόνα στο σχολείο έχει αλλάξει, η πίεση προς τους εκπαιδευτικούς και προς τους διευθυντές των σχολείων μέσα από την τεράστια γραφειοκρατία του συστήματος και γενικά η επιβάρυνση από πρόσθετα αντικείμενα έχει ως αποτέλεσμα στον αποπροσανατολισμό των δασκάλων από το εκπαιδευτικό τους έργο» υπογράμμισε και κατέληξε: «Θέλουμε να αποφύγουμε την αποσάθρωση της δημόσιας εκπαίδευσης, πρέπει να ενισχυθεί και σαφέστατα να υπάρχει ένα σύστημα βελτίωσης του διδασκαλικού έργου».
 
Ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ ζήτησε από τα μέλη της ΔΟΕ να αξιοποιήσουν τη φυσική τους αγάπη και ευαισθησία στο λειτούργημα του εκπαιδευτικού, προκειμένου να βοηθάνε τον κλάδο σε ότι αφορά τα θέματα που προβληματίζουν την ομαλή λειτουργία του και τους διαβεβαίωσε πως θα τους στηρίζει στα δίκαια αιτήματά τους.
 
Το Δημήτρη Νατσιό επισκέφθηκαν ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής, ο Αντιπρόεδρος Γιάννης Ρούπας, ο ταμίας Μάνος Ανδροετάκης και Υπεύθυνος βιβλιοθήκης Γιάννης Ρούπας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Εκατό χρόνια εγκλήματα

Δελτίο Τύπου 
Εκατό χρόνια εγκλήματα
 
Στις 29 Οκτωβρίου η Τουρκία γιόρτασε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του νεότερου, «δημοκρατικού» της κράτους. Το ΥΠΕΞ έσπευσε να εκφράσει συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της Τουρκίας για την επέτειο, ωστόσο τα ελληνικά ΜΜΕ έδωσαν δικαίως προσοχή στα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου σχετικά με τη Θεσσαλονίκη, ως μία από τις πόλεις που ορέγονται οι Νεο-Οθωμανοί.
 
Όμως έγινε και μία ακόμη πολύ σημαντική επετειακή ομιλία, μέσα στην τουρκική Βουλή, από τον Κούρδο βουλευτή Σιρί Σακίκ. Εκεί περιγράφηκε με τόλμη και ενάργεια η τουρκική πολιτική βιολογικής ή/και πολιτιστικής γενοκτονίας των Κούρδων, πολιτική που κρατάει έναν αιώνα: «ο Μουσταφά Κεμάλ μιλώντας το 1921 προς τους Κούρδους βουλευτές, τους αποκαλούσε βουλευτές του Κουρδιστάν (…) η πόρτα της Βουλής άνοιξε και μπήκαν με τις εθνικές τους ενδυμασίες (…) η διεθνής Επιτροπή που ήρθε από τη Λωζάνη ακούει ότι ο Ισμέτ Ινονού είναι ο κοινός εκπρόσωπος Κούρδων και Τούρκων (…) τους Κούρδους βουλευτές Γιουσούφ Ζιγιά και Χασάν Χαϊρί, λόγω της ομιλίας που είχαν κάνει στη Βουλή φορώντας τις εθνικές φορεσιές, αργότερα τους κρέμασαν, τον έναν στο Ελάζιγ και τον άλλον στο Μπίτλις (…) η κοινή πατρίδα χτίστηκε αλλά εσείς δεν τηρήσατε τις υποσχέσεις κι άρχισαν οι εξεγέρσεις (…) αρχίζει η εξέγερση του Κότσγκιρι και πάει εκεί ο Τοπάλ Οσμάν με την ομάδα του και δολοφονούν χιλιάδες Κούρδους κι αλεβίτες (…) εξεγέρθηκαν στο Ντιαρμπακίρ και πλέον δεν υπάρχει καν ο τάφος τους, μιλάμε δηλαδή για μια δημοκρατία που φοβάται όχι μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους νεκρούς και τους τάφους τους (…) ακολούθως αλλάζουν τα τοπωνύμια για να εξαλειφθεί ο,τιδήποτε κουρδικό (…) εμείς πονάμε, η ταυτότητα και ο πολιτισμός μας δεν λαμβάνεται υπόψιν (…) στη μνήμη μας εκείνοι οι δολοφόνοι παραμένουν πάντα δολοφόνοι…».
 
Η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο από την προαναφερθείσα μαρτυρία. Αφ’ενός, για να τεκμηριώσει τα ιστορικά θεμέλια της ρατσιστικής γειτονικής χώρας, η οποία στήθηκε αρχικά πάνω στις Γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών της Μικρασίας, του Πόντου και της Ανατολίας. Αφ’ετέρου, ώστε κάθε φορά που η Ελλάδα εγκαλείται από την Άγκυρα για απίθανα ψευδοπροβλήματα στις διμερείς συζητήσεις, να απαντά όχι μόνο με αναφορά στα γνωστά και τεκμηριωμένα εγκλήματα της 100ετούς τουρκικής δημοκρατίας σε βάρος του Ελληνισμού (Κωνσταντινούπολη, Ίμβρος, Τένεδος, Κύπρος), αλλά και με το τεράστιο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πολλών εκατομμυρίων πολιτών της Τουρκίας, το οποίο συνοψίζεται σε μία απλή λέξη: «Κουρδιστάν».
 
Ως Κίνημα ΝΙΚΗ προτείνουμε τη μελέτη της ομιλίας Σακίκ από το ΥΠΕΞ αλλά και από κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται για όσα αναφέρει ο Κούρδος βουλευτής, ενδεικτικά της τουρκικής …δημοκρατικότητας από τον Κεμάλ μέχρι τον Ερντογάν.
 
Αλήθεια, η Κυβέρνηση επιμένει στην διοργάνωση του ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στη Θεσσαλονίκη στις 7 Δεκεμβρίου με τον Τούρκο Πρόεδρο παρόντα;
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Βοηθήστε να μην αποσιωπηθεί το έγκλημα των Τεμπών

Βοηθήστε να μην αποσιωπηθεί το έγκλημα των Τεμπών
 
Τον πρόεδρο της ΝΙΚΗΣ Δημήτρη Νατσιό επισκέφθηκαν σήμερα στη Βουλή οι Χρήστος και Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι του συλλόγου πληγέντων της τραγωδίας των Τεμπών, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τον δίκαιο αγώνα που κάνουν τους τελευταίους μήνες ώστε να αποδοθούν ευθύνες σε όλους όσοι εμπλέκονται στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που βύθισε σε πένθος όλο τον Ελληνικό λαό.
 
«Δυστυχώς έγινε ένα έγκλημα ανείπωτο στα χρονικά, τέτοια τραγωδία δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα. Υποτίθεται πως έχουμε μια πολιτεία που πράττει τα αυτονόητα, παρόλα ταύτα βλέπουμε τις τραγωδίες να γίνονται η μία πίσω από την άλλη χωρίς να αποδίδονται ευθύνες σε όσους φέρουν ευθύνη» ανέφερε ο κ.Κωνσταντινίδης ο οποίος χαρακτήρισε έγκλημα το δυστύχημα στα Τέμπη καθώς κατήγγειλε κωλυσιεργία στο κομμάτι της δικαιοσύνης και της απόδοσης ευθυνών. «Υπάρχουν άνθρωποι που φταίξανε και συνεχίζουν να φταίνε» δήλωσε : «Δεν βλέπουμε μεροληπτικά την υπόθεση γιατί είμαστε θύματα, τη βλέπουμε αμερόληπτα καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες διοικητικών στελεχών που ακόμα δεν έχουν κληθεί για ανάκριση όπως επίσης και πολιτικών προσώπων τα οποία οφείλουν να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου και να απολογηθούν για την εγκληματική τους αδιαφορία», ανέφερε.
 
Ο εκπρόσωπος του συλλόγου πληγέντων των Τεμπών, ζήτησε από τη ΝΙΚΗ να βοηθήσει ώστε να αρθεί η ασυλία των αρμοδίων και να οδηγηθούν στο ειδικό δικαστήριο.
 
«Πέρα από το έγκλημα των Τεμπών δημιουργείται και το έγκλημα της συγκάλυψης των Τεμπών» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Αν δεν έρθει η δικαίωση αυτών των ανθρώπων υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει μια ακόμα συγκάλυψη και από το κοινοβούλιο. Στηρίξτε μας να ξεπεράσουμε τις δυνάμεις που επιχειρούν να φιμώσουν τη δικαστική διερεύνηση και απόδοση ευθυνών».
 
Ο κ. Κωνσταντινίδης κατήγγειλε πως η πολυσέλιδη μήνυση που έχει υποβληθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης και της Βουλής τω Ελλήνων κατά υπόλογων πολιτικών, νομίμων εμπλεκομένων εταιριών και του προέδρου της ΡΑΣ για κακουργήματα ενδεχόμενου δόλου, καθυστερεί ανεξήγητα.
 
Τέλος ανέφερε πως το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων από το σημείο του δυστυχήματος μεταφέρθηκαν σε χώρο όπου δεν υπάρχει πρόνοια φύλαξής τους και αποτελούν βορά στην ανεξέλεγκτη αλλοίωση.
 
«Ζητούμε άμεση σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες αξιωματούχων της τότε κυβέρνησης, όπως και της απόπειρας συγκάλυψης που ακολούθησε» σημείωσε.
 
Ο κ. Νατσιός από τη μεριά του διαβεβαίωσε τον κ. Χρήστο Κωνσταντινίδη - ο οποίος έχασε τη σύζυγό του από το δυστύχημα των Τεμπών-, ότι η ΝΙΚΗ θα στηρίξει εντός βουλής τα αιτήματα του συλλόγου, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα προσπαθεί με κάθε ευκαιρία να «ενοχλεί» για τη δικαίωση των 57 ψυχών που «έφυγαν» τόσο βίαια.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Αποκολοκύνθωση

Βλέπω τα γειτονάκια ντυμένα φαντασματάκια και τα ακούω να φαφουτίζουν «τρικ ορ τριτ;» ( =φάρσα ή κέρασμα;)… 
 
Γονείς λιγωμένοι τα συνοδεύουν καμαρωτοί σε πριν από την ώρα τους χάλογουην πάρτυζ… Δεν κρατιόμαστε.
 
Καημένη Ελλάδα… Γεμίσαμε αμερικανάκια και φαντάσματα Ελληνόπουλων. 
Όλα θυσία στο βωμό του κέρδους κάθε εποχικού μαγαζάτορα και της παγκοσμιοποίησης κάθε σάχλας. 
 
Για τους Κέλτες η παραμονή των Αγίων Πάντων (All Hallows Even) μπορεί ακόμα να έχει κάποια σημασία. Αυτοί ξέρουν ίσως για τον τσιγκούνη Τζακ και την κολοκύθα-φανάρι τι σημαίνουν. Εμείς όμως ουδεμία ιδέα έχουμε. Μιμούμαστε χωρίς έθος και ήθος ξένο έθιμο. Η ετεροίωση είναι χειρότερη από την αλλοτρίωση. Ο αλλότριος μπορεί κάπου να αφομοιωθεί· ο ετεροιωμένος όχι, διότι παντού θα είναι έτερος, δηλαδή αλλότριος, ξένος. Οι παλαιοί Έλληνες της διασποράς γονιμοποίησαν και τις νέες και την παλιά τους πατρίδα. Οι σύγχρονοι Έλληνες της συμφοράς είμαστε ξένοι και στη δική μας και στων άλλων τις πατρίδες. 
 
Αυτή είναι η φάρσα με την οποία κερνάμε τα παιδιά μας. Αυτά είναι τα τρικς με τα οποία τρατάρει η παγκοσμιοποίηση τους λαούς για να ολοκληρωθεί η απεθνικοποίηση και η αποθρησκειοποίηση. 
 
Κι αν παλαιότερα υιοθετήσαμε ξένα έθιμα, τότε τουλάχιστον ξέραμε ποιοι είμαστε και πού πάμε. Ξέρανε τα παιδιά τι έγινε την 28η και τι την 25η. Ξέρανε το «Πιστεύω» και το πίστευαν. Κι αν το χριστουγεννιάτικο δένδρο το λάνσαρε ο Όθωνας, αυτός τουλάχιστον ζήτησε και τον έθαψαν με τη φουστανέλα. 
 
Τώρα θάβουμε τη φουστανέλα για την κάθε νεοταξική καταναλωτική τρέλα. Ευκαιρία λοιπόν, αφού δεν ξέραμε να επενδύσουμε σε μετοχές για μάσκες, να επενδύσουμε σε μετοχές για κολοκύθες. «Κολοκύθια με τη ρίγανη», που λέγαμε παλιά! 
 
Καλό χάλογουην! 
 

Στον απόηχο της Δόξας

Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης
 
Εορτάσαμε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρα αντίστασης των Ελλήνων που δια στόματος του Πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά αντέταξαν το ΟΧΙ κατά των επιβουλέων της πατρίδας μας. Τιμήσαμε τους ηρωικώς πεσόντας πατέρας και αδελφούς μας και αναπτερώσαμε το ηθικό και την εθνική μας συνείδηση ως ιστορικό έθνος που πάντα υπερασπίστηκε την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την ελευθερία με θάρρος αλλά και με αυτοθυσία. Ήλθαν στην μνήμη μας μάχες νικηφόρες αλλά και μάχες μέχρις εσχάτων με παραδείγματα τις μάχες του Μαραθώνα, των Θερμοπυλών και την ναυμαχία της Σαλαμίνας κατά των Περσών, την αντίσταση μέχρις εσχάτων για την υπεράσπιση της Κωνσταντινουπόλεως, την επανάσταση κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, την έξοδο του Μεσολογγίου, την αντίσταση κατά των Γερμανών και τον αγώνας της ΕΟΚΑ κατά των Άγγλων. Δυστυχώς δεν έχουν λείψει από την ιστορία μας θλιβερές περιπτώσεις προδοσίας όπως των Θερμοπυλών και προσφάτως της Κύπρου αλλά και της Μακεδονίας.
 
Άλλες από τις μάχες αυτές τις δώσαμε ως αμυνόμενοι υπερασπιστές της ελευθερίας μας με κατά μέτωπο απόκρουση του εχθρού ενώ άλλες ως επαναστάτες αντιστασιακοί κατά ισχυροτέρων βαρβάρων κατακτητών όπως η Εθνική επανάσταση του 1821, η αντίσταση κατά των Γερμανών και ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ. Σε αυτές τις περιπτώσεις αντίστασης κατά των κατακτητών βρεθήκαμε στην θέση του αδυνάτου ενάντια σε πανίσχυρο εχθρό όπου εκ των πραγμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε μεθόδους μετωπικής αναμέτρησης αλλά μεθόδους δολιοφθοράς και πλαγιοκόπησης όπως ενδείκνυται σε αυτές τις περιπτώσεις. 
 
Γερμανοί ασκούντες το δικαίωμα της αυτοάμυνας κατά Ελλήνων τρομοκρατών
 
Οι τότε κατακτητές μας χαρακτήριζαν ως τρομοκράτες για να δικαιολογήσουν τα εθνοκτόνα και απάνθρωπα αντίποινα τους που τα χαρακτήρισαν ως “δικαίωμα αυτοάμυνας” και στοίχησαν σε ανθρώπινες ζωές, ξεκλήρισαν ολόκληρα χωριά αμάχων όπως της Κανδάνου, του Διστόμου, των Καλαβρύτων, του Κομμένου και των Λιγκιάδων, της Μουσιωτίτσας, των Κεδρυλλίων, του Χορτιάτη, των Γιαννιτσών, του Μεσόβουνου, της Δράμας, του Δομένικου και άλλων, χώρια τις καταστροφές που προκάλεσαν σε ζωτικές υποδομές απαραίτητες για την επιβίωση τους. 
 
Η ένδοξη ιστορική ανάμνηση της 28ης Οκτωβρίου πέρασε και ξυπνήσαμε στην σημερινή πραγματικότητα όπου η Ελλάδα έχει υπογράψει μνημόνια οικονομικής εξάρτησης που παραχωρούν σε δανειστές το δικαίωμα να ελέγχουν τα οικονομικά μας, και να επιβάλουν νόμους, ενώ το εμπορικό μας ισοζύγιο πληρωμών είναι αρνητικό πράγμα που αυξάνει το χρέος μας συνεχώς παρά τις θυσίες του λαού μας. Η οικονομική μας εξάρτηση έχει επιφέρει και την γεωπολιτική υποτέλεια με αποτέλεσμα την ανικανότητα των κυβερνήσεων να υπερασπιστούν το δίκαιο και την αλήθεια τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο διεθνές γίγνεσθαι. Ζούμε σε μία κατάσταση σύγχυσης των εννοιών, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και παραβίασης του ορθού λόγου με πρωτοστάτες τις “δημοκρατικές κυβερνήσεις” των τελευταίων ετών που όλο και διαφοροποιούνται από την λαϊκή θέληση και παραβιάζουν το Σύνταγμα με την συνεργία των δικαστών και την σιωπή των δημοσιογράφων. 
 
Με λανθασμένες εκτιμήσεις βραχυπρόθεσμης χρησιμοθηρίας μας έχουν παρασύρει σε μία ονομαζόμενη “σωστή πλευρά της ιστορίας” στην οποία κυριαρχούν το ψεύδος και η διαφθορά ενάντια στις ιστορικές Ελληνικές αρετές του Δικαίου, της Αλήθειας και της Ελευθερίας. Μία τέτοια λανθασμένη τοποθέτηση αποτελεί και η στάση μας στο παλαιστινιακό πρόβλημα όπου χωρίς σεβασμό στην εθνική μας επέτειο και την ιστορία του έθνους μας χαρακτηρίσαμε σαν τρομοκρατική οργάνωση την ΧΑΜΑΣ, την απελευθερωτική οργάνωση των καταπιεζομένων επί δεκαετίες Παλαιστινίων και αναγνωρίσαμε τις φονικές επιδρομές του Ισραήλ κατά αμάχων και την καταστροφή των υλικών τους υποδομών ως “δικαίωμα αυτοάμυνας”. Η ειρωνεία είναι ότι για να χρυσώσουμε το χάπι ενδιαφερόμαστε για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ή όπως λέει ο λαός θα σε κάψω αλλά μετά θα αλείψω τα εγκαύματα με λάδι. 
 
Πως είναι δυνατόν να μην κατανοούμε την οργή και την αγανάκτηση που έδειξε η ΧΑΜΑΣ όταν τα μέλη της έχουν μεγαλώσει με τον φόβο του θανάτου, με τα ρούχα και τα χέρια βαμμένα με το αίμα συγγενών και φίλων που ξεψύχησαν , την απώλεια των σπιτιών τους, τον περιορισμό του ζωτικού τους χώρου και την φυλάκιση τους σε ανοικτή φυλακή που τα σύνορα της όλο και μικραίνουν. Για εμάς τους Έλληνες μία ήταν πάντοτε η σωστή πλευρά της ιστορίας που την υπερασπιστήκαμε με αυτοθυσία και μας ανέδειξε σε πνευματικούς ηγέτες της ανθρωπότητας και αυτή είναι η πλευρά της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας. 
 
Ας κρατήσουμε αυτή την περίλαμπρη θέση στην ιστορία και ας μην την αφήσουμε να γίνει εμπόρευμα αχθοφόρων μεγάλου ονόματος που πουλάνε την ιστορία τους ως σουβενίρ στην αγορά του τουρισμού. Μπορεί οι Τούρκοι να υπερασπίζονται τους Παλαιστινίους διότι θέλουν να το παίξουν ηγέτες των Ισλαμιστών μετατρέποντας ένα αγώνα επιβίωσης σε θρησκευτικό πόλεμο, όμως εμείς υπερασπιζόμαστε τους Παλαιστινίους αποβλέποντες στην αποκατάσταση της Ελευθερίας, της Δικαιοσύνης και της Αλήθειας διότι αυτή η θέση αποτελεί και το θέλημα του Θεού και όχι η υποκριτική στάση υστεροβουλίας όπως των Τούρκων που σέρνονται στα ξένα χώματα που καταπατούν μέχρι να πνιγούν στο αίμα των νεκρών που κατέσφαξαν. Ας προσέχουν και οι Ισραηλινοί μην τυχόν και συμβεί πρώτα σε αυτούς. Όσον αφορά την συμμαχική τους φιλία προς εμάς το έχουν ήδη ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση εμπλοκής μας σε πόλεμο με την Τουρκία θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. 
 
Ηλίας Σταμπολιάδης 
Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός 
πρώην Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Η βιομηχανία της «τρομοκρατίας» ως παράδειγμα πολεμικής προπαγάνδας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης
 
Είναι πλέον κοινός τόπος ότι ζούμε στην εποχή όχι μόνο του ανάποδου αλλά και του ψεύτικου κόσμου. Ένα από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα είναι να μπορεί κάποιος να διακρίνει την αλήθεια από το αληθοφανές ψέμα, το νόθο από το γνήσιο, το τεχνητό από το αυθεντικό, το πρόσωπο από το προσωπείο.
 
Τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο, όταν η διάκριση πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια ενός πολέμου που διεξάγεται είτε κυριολεκτικώς είτε μεταφορικώς. Όποιος πολεμά, θέλει να κερδίσει τον πόλεμο per mare per terram, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο, θεμιτό και αθέμιτο. Είναι δε ευρέως γνωστό ότι η προπαγάνδα σε καιρό πολέμου αποτελεί το πιο ανέξοδο και, ταυτοχρόνως, εξυπνότερο όπλο, αφού οι «σφαίρες» του είναι φτιαγμένες από λέξεις που μεταδίδονται δωρεάν και διαχέονται με ταχύτητα επιδημίας χάρη στον διαδικτυακό πολλαπλασιαστή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
 
Μάλιστα, αυτό το αόρατο-σιωπηλό όπλο, λόγω της φθηνής επικοινωνιακής φύσης του, χρησιμοποιείται πάντοτε από κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, με αποτέλεσμα ο άμαχος πληθυσμός που παρακολουθεί τον πόλεμο από την οθόνη του να μην είναι σε θέση να ξεδιαλύνει ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του, ώστε να υποστηρίξει τελικά τις επιχειρήσεις που αποφασίζονται (συνήθως με κωδικές ονομασίες που θυμίζουν ταινίες του Τζέημς Μποντ) για την εξολόθρευση του εχθρού.
 
Ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου «Αλ-Άχλι-Αλ-Αράμπι» στο κέντρο της πόλης της Γάζας στις 17 Οκτωβρίου 2023, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο σε εκατοντάδες πολίτες, ιδίως γυναικόπαιδα, είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση αναμέτρησης των αντιπάλων στο ολισθηρό πεδίο της πολεμικής προπαγάνδας. 
 
Οι παλαιστινιακές αρχές απέδωσαν μεν τον βομβαρδισμό σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, πλην όμως υποστηρίχθηκαν κι άλλα σενάρια:
  • Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, το μακελλειό των αμάχων προήλθε από λοξοδρομημένη ρουκέτα της Χαμάς, η οποία από την Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση.
  • Κατά ένα τρίτο σενάριο, η φονική έκρηξη οφείλεται σε υπολείμματα της εκτοξευμένης από την Χαμάς ρουκέτας, η οποία αναχαιτίσθηκε από τις αντιαεροπορικές δυνάμεις του Ισραήλ. 
  • Τέλος, προβλήθηκε και το σενάριο της πρόκλησης της έκρηξης από πύραυλο της Ισλαμικής Τζιχάντ, ο οποίος πυροδοτήθηκε λανθασμένα.
Επειδή, ελλείψει ικανών τεκμηρίων, η επίλυση του συγκεκριμένου γρίφου είναι, για την ώρα τουλάχιστον, ανέφικτη, όσοι ενδιαφέρονται να προβληματισθούν γόνιμα, παραμερίζοντας το παραπλανητικό πέπλο της φρικτής πολεμικής προπαγάνδας, αξίζει να μελετήσουν ένα βιβλίο των Αμερικανών ερευνητών-αναλυτών Έντουαρτ Χέρμαν (Edward Herman) και Τζέρυ Ο’ Σάλιβαν (Gerry O’Sullivan), το οποίο κυκλοφόρησε στην μεν αγγλική γλώσσα το 1989 με τον τίτλο «The “Terrorism” Industry» και υπότιτλο «The Experts and Institutions that Shape our View of Terror», στην δε ελληνική το 1993 με τον τίτλο «Η βιομηχανία της “τρομοκρατίας”» και υπότιτλο «Οι ειδικοί και οι θεσμοί που διαμορφώνουν τις απόψεις μας για την τρομοκρατία» (μτφ.: Γ. Αγγελόπουλος, εκδ. «Το Ποντίκι»).
 
Οι συγγραφείς διατυπώνουν την θέση ότι «οι ειδικοί της Δύσης και τα μέσα ενημέρωσης με τον τρόπο που χειρίζονται το ζήτημα της τρομοκρατίας συμμετέχουν σε μια διαδικασία “αντιστροφής ρόλων”». Τούτο συμβαίνει με το να εστιάζεται η προσοχή τους «σε μικρής κλίμακας τρομοκράτες και αντάρτες, περιλαμβανομένων ορισμένων πραγματικά εθνοαπελευθερωτικών κινημάτων, που αποτελούν τα κυρίως θύματα της σοβαρής και ευρείας κλίμακας τρομοκρατίας, ενώ παρουσιάζουν τους πραγματικούς τρομοκράτες σε ολόκληρο τον κόσμο ως θύματα που ασχολούνται με την “αντιτρομοκρατία”».
 
Ο αναγνώστης που είναι εξοικειωμένος με την θεωρία του Θαυμαστού Ανάποδου Κόσμου αντιλαμβάνεται ευχερώς ότι η εφαρμογή της είναι εκείνη που υποκρύπτεται στην κατά το δοκούν επικόλληση των ετικετών «τρομοκράτης» και «αντιτρομοκράτης». Στα συμπεράσματα, μάλιστα, του βιβλίου γίνεται ρητή διασύνδεση με το «οργουελικό ευαγγέλιο» της εποχής μας:
 
«Στο βιβλίο του “1984”, o Τζορτζ Όργουελ περιέγραψε ένα πολιτικό σύστημα, στο οποίο το νόημα των λέξεων καθορίζεται κατά την κρίση του κράτους, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κρατικής πολιτικής. Ο πόλεμος θα μπορούσε να ονομαστεί ειρήνη και τα θύματα επιτιθέμενοι εξ ορισμού και με τη θεσμοθέτηση της προτιμώμενης από το κράτος έννοιας. Η χρησιμοποίηση από τη Δύση των λέξεων “τρομοκράτης” και “τρομοκρατία” κατά την περασμένη δεκαετία αποτελεί εφαρμογή αυτού του μοντέλου, το οποίο περιέγραψε ο Όργουελ, αναφερόμενος σε ένα υποθετικό ολοκληρωτικό κράτος, και υλοποίησαν τα δυτικά κράτη με τη συνεργία ιδιωτικών ιδρυμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης σε μια διαδικασία εσκεμμένης κατασκευής προκαταλήψεων».
 
Με αυτήν την ανάποδη-προπαγανδιστική λογική (η προπαγάνδα είναι par excellence τεχνική που εφαρμόζουν οι αρχιτέκτονες και υλοποιητές του ανάποδου κόσμου), οι ηγέτες και τα κατεστημένα της Δύσης επεδίωξαν να συνδέσουν την απειλή της τρομοκρατίας με τους σοβιετικούς, προσωποποιώντας αυτήν την απειλή σε πολύ συγκεκριμένους τρομοκράτες και αναζητώντας προς τον σκοπό αυτόν στοιχεία που να θεμελιώνουν το αφήγημα της σοβιετικής υποστήριξης των τρομοκρατών. Η επιδίωξη αυτή εκφράσθηκε με σαφήνεια το 1979 στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τζόναθαν και το 1981 στις διακηρύξεις των Ρέηγκαν-Χέιγκ. Έτσι, «η Σοβιετική Ένωση, η Λιβύη και η ΟΑΠ θεωρήθηκαν επισήμως ως οι κατ’ εξοχήν κακοί, και εκστρατείες κρατικής προπαγάνδας αναλήφθηκαν σε ολόκληρη τη Δύση».
 
Στο σημείο αυτό, οι συγγραφείς αποκωδικοποιούν τον τρόπο με τον οποίο οι δυτικοί χρησιμοποιούν προς όφελός τους το σιωπηλό όπλο της προπαγάνδας:
«Η [ανωτέρω] οπτική παρουσιάζει τη Δύση μόνο ως θύμα της τρομοκρατίας, ενώ τα θύματά της και τα θύματα των κρατών-πελατών της ως τρομοκράτες ή ως υποστηρικτές τρομοκρατών. Το δεξιοτέχνημα αυτό επιτυγχάνεται από το κράτος και τους εκπροσώπους του, που καθορίζουν τη θεματολογία, από το θεσμικό μηχανισμό της βιομηχανίας της τρομοκρατίας, που κινητοποιεί τους “ειδικούς” του για να προβάλλουν τη συμφωνημένη γραμμή, και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που αναμεταδίδουν τη γραμμή διά στόματος κυβερνητικών αξιωματούχων και διαπιστευμένων ειδικών, στο πλαίσιο ενός συστήματος».
 
«Σε αυτό το κλειστό σύστημα, στο οποίο επιτρέπεται μόνο η άποψη του δυτικού κατεστημένου, ακολουθείται μια οργουελιανή διαδικασία». Με δεδομένο ότι «η Δύση χρειαζόταν τρομοκρατικά κράτη, όπως τη Σοβιετική Ένωση και τη Λιβύη, ως κεντρικά στοιχεία της προπαγάνδας της», κατασκεύασε μια νέα έννοια, δηλ. την «κρατικά υποστηριζόμενη διεθνή τρομοκρατία». Ακολούθως, οι δυτικές κυβερνήσεις, συνεπικουρούμενες από τους ειδικούς της βιομηχανίας της τρομοκρατίας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αρνήθηκαν να χαρακτηρίσουν με το όνομά της την δική τους «διεθνή τρομοκρατία» και επικεντρώθηκαν αποκλειστικά στους, κατά την δική τους αντίληψη, «εγκεκριμένους τρομοκράτες» (φυσικά, με περισσή υποκρισία).
 
Σημειωτέον ότι «η κατηγορία της “υποστήριξης τρομοκρατών” μπορεί […] να χρησιμοποιηθεί ως πολιτικό εργαλείο για τη δυσφήμηση διαφωνούντων πολιτικών προσωπικοτήτων. Μια φωτογραφία του Τζέσι Τζάκσον με τον Αραφάτ ήταν μέρος της επίθεσης του κατεστημένου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης εναντίον ενός ηγέτη του οποίου το πρόγραμμα ήταν απαράδεκτο για την κυρίαρχη τάξη».
 
Στο εδώ μνημονευόμενο βιβλίο, ο αναγνώστης θα βρει μία πληροφορία που θα του θυμίσει έντονα την επικοινωνιακή διαχείριση της πρόσφατης σφαγής αμάχων στο νοσοκομείο της Γάζας.
 
Στις 25 Ιουνίου 1984, στην εκπομπή του Τεντ Κόπελ «Νάιτλαϊν», προσκεκλημένος της δημοσιογράφου Μπέτσι Άαρον ήταν ο γνωστός και μη εξαιρετέος Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος αργότερα έμελλε να εκλεγεί τρεις φορές πρωθυπουργός του Ισραήλ, επιβεβαιώνοντας την εντύπωση ότι οι ηγέτες των κρατών μοιάζουν με συνιδιοκτήτες που εναλλάσσονται στην άσκηση του ιδιοκτησιακού τους δικαιώματος. 
 
Ο κ. Νετανιάχου, λοιπόν, ως παράδειγμα αραβο-παλαιστινιακής τρομοκρατίας είχε σχολιάσει την λεγόμενη «σφαγή του Μααλότ» (Ma’alot massacre) που είχε συμβεί στις 14/15 Μαΐου 1974. Η δήλωσή του ήταν η εξής:
«Eίκοσι μαθητές σφάχτηκαν γιατί δεν μπορέσαμε να φτάσουμε εγκαίρως και να τους σώσουμε από τους τρομοκράτες».
 
Όπως, όμως, αντιτείνουν οι δύο συγγραφείς: 
«Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα παιδιά σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά κατά την επίθεση ισραηλινών στρατιωτών, καθώς η κυβέρνηση αρνήθηκε να διαπραγματευτεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τους απαγωγείς ομήρων. Επιπλέον, τα παιδιά δεν ήταν μικρά, αλλά έφηβοι και μέλη μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης νεολαίας (Γκάντνα). Και η σύλληψη των ομήρων έγινε ύστερα από εβδομάδες εντατικών ισραηλινών βομβαρδισμών με βόμβες ναπάλμ στα παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα στο νότιο Λίβανο, με αποτέλεσμα το θάνατο περίπου διακοσίων ατόμων».
 
Και τώρα ο αφυπνισμένος αναγνώστης ας συγκρατήσει στην μνήμη του τέσσερις κανόνες που είναι κρυμμένοι σε διάφορα σημεία του βιβλίου, ώστε να τα έχει πρόχειρα όταν θα θελήσει να εμβαθύνει περισσότερο στην πολεμική προπαγάνδα, ερμηνεύοντας δεόντως το πρόσφατο μακελλειό στο νοσοκομείο της Γάζας.
 
1. «Μία μορφή κατασκευασμένης τρομοκρατίας είναι η ψευδής μετάθεση της ευθύνης για μια τρομοκρατική πράξη σε ένα βολικό κακό».
2. «Στο δυτικό μοντέλο της τρομοκρατίας η καταστολή εξεγέρσεων είναι αντιτρομοκρατία. Αλλά σε ένα μη οργουελιανό κόσμο, τρομοκρατία είναι η βία των πρωτογενών τρομοκρατών».
3. «Ο αγωγός των μέσων ενημέρωσης προσφέρει εγκυρότητα στους προκατειλημμένους ορισμούς».
4. «Ο κυρίαρχος ορισμός του προβλήματος αποκτά, μέσω της επανάληψης και του βάρους και της αξιοπιστίας αυτών που τον προτείνουν και τον προσυπογράφουν, την επικύρωση της “κοινής λογικής”».
 
Στον ανάποδο κόσμο της πολεμικής προπαγάνδας, όμως, η «κοινή λογική» δεν είναι παρά το σατανικό κατασκεύασμα των προπαγανδιστών, δηλαδή, στην πραγματικότητα: των βιαστών της κοινής λογικής, που θέλουν να αλώσουν το μυαλό των ευκολόπιστων μαζανθρώπων. 
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ανωτέρω κείμενο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 28-29/10/2023.
 

Ο Σαύρας

Καθόμουν εκείνο το απόγευμα Δευτέρας, στον καφενέ της γειτονιάς και απολάμβανα τον «ελαφρύ με ολίγη». Ο καφενές είχε πολύ βαβούρα, καθόσον οι ευγενείς πελάτες συζητούσαν κοσμίως μεν ζωηρώς δε, για τις εκλογές που είχαν γίνει την προηγούμενη μέρα, όταν μπαίνει μέσα ο Στέλιος ο Θεμιστοκλέους. 
 
Tου Χρήστου Μπολώση
 
Δεν ήταν αυτό το επίθετό του, αλλά επειδή συχνά πυκνά επαναλάμβανε την γνωστή ατάκα «του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως», από «Το ξύλο βγήκε απ’ τον παράδεισο», του έμεινε.
Έριξε μια ματιά σαν σταθμάρχης, που επιθεωρεί τα πάντα πριν σφυρίξει να φύγει το τραίνο, με βλέπει και πλησιάζει:
- Μπορώ να κάτσω;
- Μετά χαράς του λέω και του δείχνω μια άδεια καρέκλα, καθόσον χρόνια γνωστός.
- Ξέρεις, μου λέει, παρακολουθώ όλες αυτές τι συζητήσεις και τους καυγάδες περί τα κόμματα και με πιάνει όχι γέλιο, αλλά κλάμα.
- Γίνεσαι λίγο πιο σαφής κύριε Στέλιο; του λέω και φωνάζω το γκαρσόνι να πάρει παραγγελία για τον φίλο μου.
 
Το γκαρσονάκι έρχεται, παραγγέλνει ένα ουζάκι ο Στέλιος, κάθεται πιο άνετα στη καρέκλα του, απλώνει τα χέρια του σε άλλες δύο και τα πόδια του σε επίσης άλλες δύο και αρχίζει: «Ήτουνε που λες ένας μαγκάκος, Παμείνος (από το Επαμεινώντας) το ψιλό του, Χλέας το χοντρό του. Κανένας δεν ήξερε μήτε το χοντρό του, μήτε το ψιλό του. Όλοι τον φωνάζανε «Σαύρα». Χαμαιλέοντα έπρεπε να τον πούνε, διότι άλλαζε συνέχεια χρώματα και θα πούμε τι εννοούμε, αλλά σάματις ξέρανε οι μάγκες τι είναι ο χαμαιλέοντας; Ενώ τις σαύρες όλο και τις είχανε δει. Ενώ το άλλο; Θερίο σου λέει ο άλλος. Λέων..
 
»Ο σαύρας λοιπόν, είχε όλα τα γνωρίσματα του χαμαιλέοντα και τα κακά της νυφίτσας.
 
»Κατά τα άλλα ήταν πολύ καλό και ευγενές παιδί. Είχε κάτι ψιλοτράβηγμα με χασίσια και λαθραία τσιγάρα άνευ σημασίας. Κάνα δυό σουγιαδιές κάτω στον Πειραιά στα Καμίνια, αλλά μηδέν εις το πηλίκιον. Κάποιες φορές είχε ανοίξει παρτίδες με το Αστυνομικό Τμήμα της γειτονιάς του (τότε τους έτσι τους έπιανε η αστυνομία…), όταν πίσω στο ιδιαίτερο του καφενέ του Στραβάραπα στρώνανε κουβέρτα για μπαρμπούτι παράνομο και τσίφτικο. Τον Στραβάραπα δεν τον λέγανε Στραβάραπα. Έτσι τον βάφτισαν οι μόρτες, διότι ήταν σκούρος σαν Πακιστανός ευπαθής κα είχε χάσει το ζερβί του μάτι, σε καυγά με κάτι λαθρεμπόρους, καλά παιδάκια και μηδέν ρατσισμός.
 
»Μια μέρα λοπόν, εμφανίζεται στου Στραβάραπα ο Σαύρας.
- Καλημέρα στη ομήγυρη.
Κορμί ντούρο.
-Μάγκες θα εκτεθώ.
- Κι’ άλλο; ρωτάνε κάποιοι περίεργοι
- Δεν καταλάβατε ρε. Θα εχτεθώ περί υποψήφιος στις εκλογές πούρχονται
-Με ποιον ρε;
- Με το ΚΚΕ το κόμμα σου λαέ και περικαλώ να με ‘ποστηρίξετε.
 
»Αυτά είπε ο Σαύρας και εξαφανίστηκε. Έγιναν οι εκλογές και ο Σαύρας έφαγε τόσο μαύρο, που γίνηκε μάγκα μου σαν μόνιμος κάτοικος του Μπουργκίνα Φάσο.
 
»Σε λίγο ξανάρχισαν τα όργανα για εκλογές, καθόσουν έπρεπε να βγουν και άλλοι βουλευτές και όχι όλο οι ίδιοι, να πάρουν κι’ αυτοί σύνταξη και μην ακούτε τα περί “κρίσιμων εθνικών θεμάτων” κι άλλες αηδίες. Νάτο το λοιπόν πάλι ο Σαύρα στου Στραβάραπα.
– Καλημέρα κύριοι.
– Καλώστονα κι ας άργησε.
– Μάγκες θα ξαναεχτεθώ στις εκλογές.
– Γιατί, δεν εχτέθηκες πολύ στις προηγούμενες;
– Ναι, αλλά τώρα εχτίθεμαι για ‘σας.
– ‘λαδή;
– Να τώρα θα γίνω εγώ κυβέρνηση και σεις θα ρθείτε στη εξουσία και παρακαλώ περί ποστήριξη.
 
Πάλε εκλογές, πάλε εξαφανισμένος ο άγρια ματαμαυρισμένος Σαύρας και μόλις τα πράγματα έγιναν ξέρετε τι, νάτονε πάλι τον Σαύρα στο καφενέ. 
– Καλημέρα μόρτες και τούτο και εκείνο και θα εχτεθώ και περικαλώ την υποστήριξή σας .
- Και με ποιόν θα εχτεθείς τώρα ρε μάγκα;
 Με τα νταουλια. Ξέρετε που θα βαράει ο Τσίπρας για να χορεύει η Μέρκελ.
 
Πέρασαν χρόνια, ξεπουλήθηκε η Μακεδονία, καταργήθηκε η θρησκεία και πολύ στενοχωρέθηκε ο Ιερώνυμος, ξεπουλήσαμε ακόμα και το «Ήχος και φως» και γεμίσαμε ευπαθείς που βάλθηκαν να μας εκπολιτίσουν και να κάνουν επενδύσεις, ώσπου ξανά-μανά εκλογές και νάτονε τον Σαύρα, που είχε ξοδέψει το φούμο με το καντάρι στις προηγούμενες, στου Στραβάραπα.
 
Καλημέρα αγαπητοί. Σήμερα μόνο μία δύναμη υπάρχει και θα συνεχίσει το έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο ένα κόμμα θα δώσει την αίγλη που ταιριάζει στις παρελάσεις των Θεέ μου συγχώρα με. Μόνο η νουδου, του Κυριάκου Μητσοτάκη, μπορεί να καταργήσει εντελώς τις γιορτές μίσους, όπως του Μακρυγιάννη και να αναγνωρίσει ως Εθνικό ήρωα τον Μακαρώνα, που μακέλεψε την Ελένη Παπαδάκη και παρακαλώ να με υποστηρίξετε δεόντως. 
 
Τώρα οι μάγκες αυτό το «δεόντως» δεν το πολυκατάλαβαν. Θες όμως διότι το θεώρησαν βρισιά, θες διότι κατάλαβαν ότι ο Σαύρας τους δούλευε διαχρονικώς, ο ουρανός του καφενέ συννέφιασε και για πότε άρχισε να βρέχει εκείνη τη μυστήρια βροχή από φασίνες, καρέκλες τασάκια, νερά, καφέδες και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις, τα οποία εκτοξεύτηκαν από διάφορους με κατευθύνσεις, αλλά όλα με στόχο το κεφάλι όχι του Σβορώνου (ξέρετε αυτού που θα προσκυνήσουμε σε λίγες μέρες στο πολυτεχνείο) αλλά του Σαύρα, ουδείς αντελήφθη. Διότι κύριοι μπορεί η πελατεία του Στραβάραπα να μην πολυνοιάζεται περί εκλογές και τα τοιαύτα, αλλά το δούλεμα μάγκα μου το ανθίζεται από μίλια μακριά, έστω και αν αργεί κομματάκι.
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HALLOWEEN (ΧΑΛΟΟΥΙΝ)

Τὰ τελευταῖα χρόνια, τέτοιες ἡμέρες, παρατηρεῖται στὰ Δημοτικὰ Σχολεῖα τῆς χώρας, Ἰδιωτικὰ καὶ Δημόσια, μία προσπάθεια γνωριμίας τῶν παιδιῶν μὲ μία νέα «γιορτή» ἐναρμονισμένη στὸ πνεῦμα τῆς Νέας Ἐποχῆς. Πρόκειται γιὰ τὸ Halloween (Χάλοουιν), ὅπως προβάλλεται μὲσα ἀπὸ τὸ μάθημα τῶν Ξένων Γλωσσῶν, εἰδικὰ στὶς πρῶτες τάξεις τοῦ Δημοτικοῦ.
 
Παραφθορὰ τῆς φράσης AllHallows’ Εve, δηλ. «Παραμονὴ τῶν Ἁγ. Πάντων», τὸ Χάλοουιν βρίσκεται στὸ Ρωμαιοκαθολικὸ ἑορτολόγιο, ἑορτάζεται στὶς 31 Ὀκτωβρίου καὶ ἔχει χαρακτῆρα νεκρώσιμο - μνήμης κεκοιμημένων. Οἱ κοσμικὲς ἐκδηλώσεις τῆς ἡμέρας ὡστόσο, ἕλκουν τὴν καταγωγή τους ἀπὸ τὸν ἀρχαῖο κέλτικο παγανισμὸ (Samhain) σύμφωνα μὲ τὸν ὁποῖο, κατὰ τὴν συγκεκριμένη ἡμέρα «χαλαρώνουν» τὰ στεγανὰ μεταξὺ τῶν δύο κόσμων (ζωντανῶν - νεκρῶν) καὶ τὰ «πνεύματα» γίνονται πιὸ «δραστήρια».
 
Σήμερα, εἶναι ἕνα πλήρως ἐμπορευματοποιημένο νεανικὸ ἔθιμο ὅπου δεσπόζουν οἱ μορφὲς τῆς μάγισσας, τῆς σκαλισμένης κολοκύθας, τῶν φαντασμάτων καὶ ξωτικῶν, μέσα ἀπὸ μεταμφιέσεις, παιχνίδια, τραγούδια καὶ συναφεῖς δραστηριότητες.
 
Ἱστοσελίδες Δημοτικῶν σχολείων ἀπὸ ὅλη τὴν Ἑλλάδα προβάλλουν ἀφιερώματα καὶ ἀναμνηστικὲς φωτογραφίες ἀπὸ ἐκδηλώσεις τῶν τάξεων ἀφιερωμένες στὸ Χάλοουιν. Παράλληλα, ἀρκετὰ κοσμικὰ κέντρα διασκεδάσεως ὑπόσχονται «ξεχωριστὲς» βραδιὲς καὶ πάρτι, μὲ κορύφωση τὴν 31η Ὀκτωβρίου. Ἀξιοσημείωτος πράγματι συγχρονισμός· τὸ Χάλλοουιν εἰσάγεται δυναμικά.
 
Τὶ ἄραγε ἀποκομίζει τὸ παιδὶ ἀπὸ ἕνα τέτοιο ἑορτολογικὸ κομφούζιο καὶ μάλιστα στὶς ἡμέρες τῆς Ἐθνικῆς μας Ἐπετείου καὶ τῆς Ἑορτῆς τῆς Ἁγ. Σκέπης;
 
Τὸ Γραφεῖο ἐπὶ τῶν αἱρέσεων προειδοποιεῖ τὸ χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς Μητροπόλεώς μας ὅτι ἡ ὡς ἄνω ἑορτὴ μόνο ὡς ἀθώα δὲν μπορεῖ νὰ χαρακτηριστεῖ καὶ τοῦτο διότι:
 
Ἀποτελεῖ, διὰ τῆς ἐξ ἁπαλῶν ὀνύχων ἐξοικείωσης μὲ τὸ μαγικὸ στοιχεῖο, σταθερὸ προθάλαμο τοῦ Νεοπαγανιστικοῦ κινήματος (Wicca) ποὺ στὴν Ἀμερικὴ κάνει θραύση στὶς νεανικὲς ἡλικίες. Γιὰ δὲ τοὺς νεοπαγανιστὲς τὸ Χάλοουιν εἶναι ἐπίσημη ἑορτὴ καὶ συνοδεύεται μὲ ποικίλες τελετὲς.
 
Δὲν εἶναι λίγες οἱ περιπτώσεις ποὺ τὰ παιδιὰ ἀποκομίζουν τὴν ἐντύπωση ὅτι ἡ ἐπικοινωνία μὲ τοὺς νεκροὺς εἶναι ἐφικτή.
 
Φέρνει στὸ προσκήνιο ρωμαιοκαθολικὲς ἑορτὲς (Ἁγ. Πάντων, ἑορτὴ τῶν Ψυχῶν) μὲ τὴν ἀνάλογη, μὴ ἀποδεκτὴ ὀρθοδόξως θεολογία τους (περὶ καθαρτηρίου πυρός, μακαρίων & εὐλογημένων ὁράσεων, ἁγιότητος κ.λπ.)
 
Καλλιεργεῖται μία αἴσθηση ὁμοιότητας μὲ τὴν ὀρθόδοξη Ἑορτὴ τῶν Ἁγ. Πάντων μὲ ἐπακόλουθη συνέπεια νὰ δημιουργεῖται ἡ ἐντύπωση ὅτι ἀφοῦ ἔχουμε κοινὲς ἑορτὲς, ἔχουμε καὶ κοινοὺς ἁγίους.
 
Ἔτι περαιτέρω πρέπει νὰ τονιστεῖ καὶ ὁ ἀντιπαιδαγωγικὸς χαρακτῆρας τοῦ σχολικοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Χάλοουιν, τόσο ἀπέναντι στοὺς σκοποὺς τῆς ἑλληνορθόδοξης παιδείας μας, ἐφόσον ὑποβιβάζεται ἡ Ἐθνική μας ἐπέτειος, ὅσο καὶ στὶς πρακτικὲς της ἀφοῦ μὲ τὴν ἑορτολογικὴ συμφόρηση ἐπέρχεται σύγχυση στὰ παιδιὰ ποὺ ἀδυνατοῦν νὰ ἀντιληφθοῦν τὶ ἀκριβῶς γιορτάζεται.
 
Ὀφείλουμε νὰ ἐξετάζουμε τέτοια φαινόμενα προπαγάνδας καινοφανῶν ἑορτῶν στὴ γενικότερη Νεοεποχίτικη πανθρησκειακή τους προοπτική. Ὑπ’ αὐτὴν τὴν ἔννοια, μὴν ἀπομονώνουμε τὸ Halloween ἀπὸ τὴν ἄρτι ἀφιχθεῖσα παγκόσμια ἡμέρα Γιόγκα στὶς 21 Ιουνίου ἢ τὸ Φεστιβὰλ τῶν Χρωμάτων, ποὺ φέρνουν καὶ τὸ ἰνδουιστικὸ ἐορτολόγιο στὸ προσκήνιο.
 
Ὡς ἐκ τούτου καλοῦνται οἱ γονεῖς νὰ ἀποτρέπουν τὰ παιδιά τους ἀπὸ τὴ συμμετοχὴ στὸ Halloween, ἐνθαρρύνοντάς τα νὰ συμμετέχουν ἐνεργὰ στοὺς ἑορτασμοὺς τῆς 28ης Ὀκτωβρίου ἢ ἐμπνέοντας τὴ φιλανθρωπία τῶν Ἁγίων Ἀναργύρων, ποὺ ἑορτάζουν τὴν ἑπομένη (1η Νοεμβρίου).
 
 
Διαβάστε επίσης παλιότερη ανάρτησή μας με τίτλο
 

Πολεμήσαμε μόνο κατά των Ιταλών, Γερμανών, και Βουλγάρων το 1940;

Γράφει ο
Σπυρίδων Αρναούτογλου.
 
Χρόνια πολλά και ευλογημένα. Η Σκέπη της Παναγίας, να σκεπάζει την Ελλάδα μας.
Έχει μείνει στην ιστορική συνείδηση του ελληνικού λαού, ότι στο αθάνατο Έπος του 1940 πολεμήσαμε μόνο και κυρίως κατά των Ιταλών, των Γερμανών και δευτερευόντως κατά των Βουλγάρων. Είναι έτσι;
 
Την τελευταία δεκαετία προ του πολέμου του '40 ο αμυντικός σχεδιασμός και η αμυντική τοποθέτηση της χώρας ήταν απέναντι της Βουλγαρίας, γιατί από την πλευρά της ήταν η μόνη δίοδος απ΄όπου μπορούσε να επιτεθεί και να απειλήσει σοβαρά εχθρικός σχηματισμός εναντίον της Ελλάδος.
 
Γι αυτό από την αρχή σχεδόν της δεκαετίας του '30 ολόκληρος ο αμυντικός σχεδιασμός της χώρας ήταν προσανατολισμένος απέναντι στην Βουλγαρία, τον οποίον σχεδιασμό τον είχε αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο Ιωάννης Μεταξάς.
 
Είχε επισκεφτεί αθόρυβα κάθε οχυρωματικό έργο στην Ευρώπη, όπως την περίφημη και αήττητη μέχρι τότε γραμμή Μαζινώ της Γαλλίας, αλλά και κάθε άλλο στρατηγικά οχυρωματικό έργο από το οποίο μπορούσε να πάρει ιδέες κατασκευής, οργάνωσης, και ολοκληρωμένης επιμελητείας.
 
Όλα αυτά τα είχε καταγράψει ο ίδιος ως μάχιμος και ευφυής στρατιωτικός που ήταν, και οι επιτελείς του, και ως απόρροια δημιούργησε τα αθάνατα οχυρωματικά έργα, τα οχυρά του Ρούπελ, μιας φοβερής αμυντικής γραμμής πολλών χιλιομέτρων απέναντι στην Βουλγαρία, θέλοντας να εξασφαλίσει τα σύνορα της Ελλάδας, με τον καλύτερο τρόπο που υπήρχε μέχρι τότε, δηλαδή μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ΄30.
 
Εντύπωση προκαλεί, πέρα από την καταπληκτική οργάνωση των Οχυρών, η μυστικότητα με την οποία κατασκευάστηκαν, η οποία χρειάζεται ολόκληρο βιβλίο για να αναλυθεί. Μερικά παραδείγματα μόνο είναι ότι άλλαζαν οι μηχανικοί, επιστάτες και οι εργάτες των έργων κατά τακτά χρονικά διαστήματα, δεν έπαιρναν εργάτες από τις κοντινές περιοχές, έφερναν π.χ. εργαζόμενους από την Κρήτη, την Πελοπόννησο τους μετέφεραν με καμιόνια νύκτα, με δεμένα μάτια όταν πλησίαζαν και μετά τρίμηνη εργασία αφού τους αποζημίωναν, απολύονταν, και έφευγαν με τον ίδιο τρόπο που ήρθαν, για να μην γνωρίσουν την περιοχή που εργάστηκαν, και προσλαμβάνονταν νέοι εργαζόμενοι, πάντα από μακρυνές επαρχίες, πάντα με τον ίδιο μυστικό τρόπο.
 
Το στρατηγικό ολοκληρωμένο αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών του Μεταξά φάνηκε πεντακάθαρα όταν εξαπολύοντας την επίθεσή τους οι Γερμανοί διαμέσου Βουλγαρίας, τσακίστηκαν πάνω στα Οχυρά, και όταν απαίτησαν από κατασκόπους και τους ίδιους τους Βουλγάρους να τους υποδείξουν κρυφά περάσματα έτσι ώστε να υπερκεράσουν τα Οχυρά χωρίς σημαντικές απώλειες, κανένας από τους κατασκόπους αλλά και από τους Βούλγαρους που βρίσκονταν μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακρυά από τα Οχυρά δεν γνώριζαν τίποτα, ούτε καν που ακριβώς είναι τα Οχυρά, και μάλιστα για ένα έργο που κράτησε αρκετά χρόνια. Όλα αυτά όπως έχει καταγραφεί ιστορικά, εξόργισαν τους Γερμανούς απέναντι στην βουλγαρική, όπως δήλωναν, ανικανότητα, αλλά και τις βαριές απώλειες τους, όταν προσπάθησαν να επιτεθούν με κάθε μέσο στα Οχυρά.
 
Ο εμβληματικός και ευφυέστατος αυτός αμυντικός σχεδιασμός, άλλαξε όταν από της 7ης Απριλίου 1939 έως 12ης Απριλίου 1939, δηλαδή εντός 5 ημερών η Ιταλία κατέλαβε την Αλβανία, και έτσι δημιουργήθηκε για την Ελλάδα ένα καινούργιο άκρως επικίνδυνο μέτωπο, το οποίο βεβαίως δεν υπήρχε χρόνος να καλυφτεί με τον ίδιο τρόπο των Οχυρών Ρούπελ.
 
Ας δούμε από ένα άρθρο του Χαράλαμπου Νικολάου, Ταξίαρχου ε.α., τ. καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας ΣΣΕ, τον ρόλο και την ενεργή συμμετοχή που είχε η Αλβανία στην επίθεση εναντίον της Ελλάδος το 1940. 
 
Διαβάστε και εδώ: 
 
 
Ως επίλογο να πω, οτι ως μέτοχος της γενιάς της Μεταπολίτευσης, αναγνωρίζοντας τις τρομερές ευθύνες και τα αβάσταχτα λάθη που πρόσθεσα/ προσθέσαμε στις νεότερες γενεές, αισθάνομαι το βάρος της ηθικής υποχρέωσης, έστω και αν φαίνεται οτι είναι αργά, να μεταφέρουμε κάθε γνήσια ιστορική διαδρομή στις νέες γενιές, να τους δείξουμε την γλώσσα την ελληνική την οποία τους στερήσαμε, την σωτηριώδη πίστη που διαστρεβλώσαμε, την αγάπη για την πατρίδα που αλλοιώσαμε, γιατί αν δεν το κάνουμε ακόμη και στο + 5', οι νέες γενιές κινδυνεύουν να ζήσουν αργοπεθαίνοντας με τα βιώματα που αποτυπώνονται στην παρακάτω εικόνα: