Σελίδες

13 Σεπτεμβρίου 2023

Αναζητούνται επειγόντως «τρελοί αλλά και καθαροί»… Για να γίνουμε κανονική χώρα….

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, Αρχηγός ΓΕΣ ε.τ.
 
Διαπιστώνει καθυστερημένα και ύστερα από χρόνια παρακμής της κοινωνίας μας, της χώρας μας, ο έγκριτος δημοσιογράφος της Καθημερινής και αναρωτιέται εάν υπάρχουν «τρελοί», ικανοί και καθαροί στον ζωτικό πυρήνα του ελληνικού κράτους.
 
Η απάντηση είναι κατηγορηματική, ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, τόσο στην κοινωνία μας όσο και στον κρατικό μηχανισμό τους οποίους όμως ουδέποτε αυτοί που ενημερώνουν την κοινωνία ανέδειξαν ουδέποτε ανέφεραν ως υποδείγματα των νέων μας, όπως είναι σήμερα ο αρχαιολόγος και υπάλληλος της Εφορίας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από «δυο άγνωστους άνδρες», από την επαγγελματική του εμπλοκή σε υποθέσεις παράνομης ανάπτυξης, που πραγματοποιήθηκαν από επιχειρηματικά συμφέροντα στη Μύκονο, όπως είναι σήμερα ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, ο οποίος επέβαλλε τη νομιμότητα στα νησιά μας προχωρώντας σε κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε εμβληματικά καταστήματα, που άνοιξε πανελληνίως το δρόμο και για «ελεύθερες παραλίες». 
 
Ο παραπάνω λειτουργός της δικαιοσύνης δέχτηκε πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Προστασίας Υψηλών Προσώπων, να του παρέχει 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δύο αστυνομικούς , την οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας: «Να πάτε να φυλάξετε κάποια γειτονιά. Εγώ βασίζομαι στο νόμο και στο πιστόλι μου. Εξάλλου είμαι Εισαγγελέας και ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΑΣ και αποστολή μου είναι να προστατεύω. Οχι να με προστατεύουν. Λυπάμαι, που το λέω, αλλά η φύλαξη από αστυνομικούς έχει καταντήσει να είναι στοιχείο πρεστίζ και κοινωνικής καταξίωσης, για πολλούς και πολλές στον κλάδο μας». 
 
Μια απάντηση που θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά στην Χώρα μας αποτελεί την εξαίρεση των εξαιρέσεων… Υπηρέτης του δόγματος « η Αστυνομία για την κοινωνία και όχι στην υπηρεσία κομματικών συμφερόντων»… 
 
Όπως είναι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που δρουν άμεσα για να καλύψουν την ανικανότητα του κομματικοποιημένου κράτους όπως είναι το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας της Χώρας όπως είναι οι Εθελοντές, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους συνδράμουν τις δυνάμεις που δρουν στις περιοχές καταστροφής… 
 
ΝΑΙ υπάρχουν οι Αξιοι, «οι τρελοί αλλά και οι καθαροί», οι Άριστοι, οι Έντιμοι, οι Δημιουργικοί άνθρωποι, είναι δίπλα μας στην κοινωνία είναι μέσα στον κρατικό μηχανισμό που δεν ενδιαφέρονται για το χρήμα, για το πως θα αυξήσουν το πόθεν έσχες, τα ακίνητα τους…, αλλά μόνο για την προκοπή και την ευημερία αυτού του τόπου και την κοινωνική δικαιοσύνη, είναι οι άνθρωποι που δίνουν συνέχεια στο πολύπαθο ελληνικό κράτος τους οποίους όμως το πολιτικό και κρατικό σύστημα, το δημοσιογραφικό κατεστημένο, τους βάζει στο περιθώριο γιατί «χαλάνε την πιάτσα» που χρόνια λυμαίνονται.  
 
«Οι πολιτικοί μας προτιμούν δυστυχώς τους βολικούς γιατί έχουν κατασκευάσει ένα γκρίζο, θολό και μπερδεμένο σύστημα όπου τα πάντα περνούν στο τέλος μέσα από τα πολιτικά ή κυβερνητικά γραφεία. Την ώρα της κρίσης ανακαλύπτουν ότι ο βολικός βολεύει μέχρι να καταρρεύσει, μαζί με όλο το σύστημα, και να σε πλακώσει», διαπιστώνει με πολύ «ευγενικό τρόπο» ο δημοσιογράφος της Καθημερινής, δηλαδή περιγράφει επακριβώς τι συμβαίνει ακριβώς σήμερα στον κρατικό και πολιτικό μηχανισμό της Χώρας μας, τι συμβαίνει στην Θεσσαλία, τι συμβαίνει στον Έβρο… 
 
Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ένα φαύλο και αλαζονικό πολιτικό σύστημα, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ εκμαυλίσαν το πνεύμα και την ψυχή ενός ολόκληρου λαού. Έγιναν οι χειρότεροι σύμβουλοι, εμπνευστές και καθοδηγητές στην διαμόρφωση μιας αμοραλιστικής κοινωνίας.
 
Την καρέκλα της εξουσίας, σε όλα τα επίπεδα, όλα αυτά τα χρόνια , κατέλαβαν ως επι το πλείστον, άνθρωποι άκοπα, χωρίς γνώση, χωρίς εμπειρίες, χωρίς να δοκιμαστούν στο στίβο της ζωής και της δημιουργίας, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς ποτέ δεν ίδρωσαν για να κερδίσουν το ψωμί τους, δεν αναδείχθηκαν επαγγελματικά στην κοινωνία, δεν ηγήθηκαν ανθρώπων, αλλά «γεννήθηκαν» και «ανδρώθηκαν» από τους κομματικούς σωλήνες, συμβάλλοντας στη δημιουργία αυτής της πλατιάς και πολυεπίπεδης κρίσης θεσμών και αξιών, ανίκανοι να αντιμετωπίσουν κρίσεις, να αντιμετωπίσουν δυσκολίες της κοινωνίας, της Χώρας. 
 
Όλο αυτό το πολιτικό σύστημα κύριε διευθυντά της Καθημερινής το «καλλιεργήσατε», το αναδείξατε, το υμνήσατε , δεν κάνατε εποικοδομητική κριτική ώστε να βελτιωθεί , με αποτέλεσμα να φτάσουμε στην σημερινή κατάσταση που η Χώρα καίγεται, η χώρα πνίγεται και ουδείς είναι υπεύθυνος , δολοφονείται νέος άνθρωπος στον καταπέλτη πλοίου και ουδείς συγκινείται…  
 
Έχετε αντιληφθεί νομίζω, διότι είναι πασιφανές και στον απλό λαό, ότι η ανικανότητα των «διοικούντων» έχει προκαλέσει τεράστια δυσπιστία στην κοινή γνώμη για το σύνολο των προσώπων αλλά και των θεσμών που είναι απαραίτητοι για την κρατική λειτουργία. Τα πόστα των αποφάσεων στην πολιτική, στη δημόσια διοίκηση δυστυχώς κατελήφθησαν σε μεγάλο βαθμό από ευκαιριακούς κομματικούς παράγοντες με ιδεοληψίες και συχνά χαμηλού ήθους. Έχουμε δηλαδή έντονη αναξιοκρατία και νεποτισμό, με οδηγό το ατομικό συμφέρον, σε όλους τους τομείς.
 
Οσοι βέβαια πράγματι πόνεσαν και αγωνίστηκαν να προσφέρουν κάτι χρήσιμο στον τόπο, συνετρίβησαν γρήγορα από τις ομάδες της μετριότητας και των συμφερόντων και αναγκάστηκαν σε παραίτηση. 
 
Γενικά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε η ακόμη και να γνωρίσουμε στους ιθύνοντες αυτής της Χώρας οτι τα αξιοκρατικά επιλεγμένα άτομα, για διάφορες κρατικές θέσεις, δεν μαζικοποιουνται, δεν χειραγωγούνται, δεν ετεροκαθορίζονται και το κυριότερο δεν μεταβάλλονται σε άβουλα κομματικά όργανα, δεν αγαπούν ιδιαίτερα την καρέκλα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ αλλά μόνο την θέση της προσφοράς και συμβάλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη του αισθήματος ασφαλείας στην κοινωνία μας.
 
Όμως δεν πρόκειται η ΠΑΤΡΙΔΑ μας να ξεπεράσει το φαύλο κύκλο της αναξιοκρατίας και της ρουσφετολογίας, αν το πολιτικό σύστημα της Χώρας δεν αντιμετωπίσει τον κρατισμό και την διαπλοκή, την κομματοκρατία και την διαφθορά, τις πελατειακές σχέσεις και τον συντεχνιασμό, την κρατική γραφειοκρατία και τον ΘΕΣΜΙΚΟ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΡΩΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
 
Για αυτό προβάλλει σήμερα, εστω και καθυστερημένα, επιτακτικά η ανάγκη προώθησης της αξιοκρατίας ως μέσο επιβίωσης πλέον του κράτους, της κοινωνίας, της πολιτείας, του λαού μας, του ΕΘΝΟΥΣ μας.
 
Οταν δεν εφαρμόζεται η αξιοκρατία, ο τόπος αδυνατεί να προχωρήσει μπροστά, ο ίδιος ο πολίτης κοιτάζει δίπλα του, πίσω του και σπάνια μπροστά και ελεύθερα. Οι Αξιοι, οι Έντιμοι και «ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΙ» είναι αυτοί που θα ΔΩΣΟΥΝ αξιοπρέπεια και πρόοδο σε αυτόν τον τόπο, σε αυτόν τον λαό.
 
Οι Αξιοι, οι Έντιμοι είναι αυτοί που θα δημιουργήσουν μια καλύτερη Ελλάδα. Αυτούς οφείλει η πολιτεία να καλέσει και να επανδρώσει το «επιτελικό κράτος»…
 
Για αυτό πρέπει να γίνει μια συνολική επανεκκίνηση στην κυβερνητική και την κρατική μηχανή και σημαντικό ρόλο σε αυτήν την επανεκκίνηση οφείλουν να έχουν τα ΜΜΕ, επιτελώντας έντιμα και με «καθαρότητα» τον θεσμικό τους ρόλο, προς όφελος πρώτα της Πατρίδος και βέβαια της κοινωνίας, αλλά και του πολιτικού συστήματος… 
 
Δυστυχώς «Όλοι θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο αλλά κανείς δεν θέλει να αλλάξει τον εαυτό του…» (Λέων Τολστόι).  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.