Σελίδες

9 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ. ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

Όχι ότι δεν το περιμέναμε, αλλά πιστεύαμε ότι θα κρατούσαν τουλάχιστον κάποια προσχήματα. 
Ότι θα έγραφαν το κείμενο με πιο ουδέτερο τρόπο, αφήνοντας έστω στην κρίση του καθενός το τι θα επιλέξει να πράξει.
Αυτοί πήραν κανονικά θέση ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις προερχόμενες από «παραθρησκευτικές ομάδες»(!!). 
 
Ξελάσπωσαν την θλιβερή μαριονέτα της ΝΤΠ, της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, τον νυν πρωθυπουργό, όπως έκαναν και όταν επέβαλε ο ΒΕΒΗΛΟΣ, την μετάθεση της Ανάστασης τo M.Σάββατο (ο κορονοϊός βλέπετε «κυκλοφορούσε μετά τις 10»), και μετά από 2 μέρες την Δευτέρα του Πάσχα τέλειωσαν το lockdown και άνοιξαν τα πάντα, καφετέριες μπαρ νυχτερινά κέντρα…
 
Τόσος εμπαιγμός! 
Επί χρόνια κάναμε υπομονή και δεν θέλαμε να μιλήσουμε (πολύ) μην τυχόν βλάψουμε αντί να ωφελήσουμε, μην τυχόν δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους των ζητημάτων, και επειδή έλεγαν ότι εμπλέκονται και ζητήματα εθνικής ασφάλειας.
 
Ότι το Πατριαρχείο εκτελεί τις επιθυμίες των Αμερικανών με αντάλλαγμα την «υψηλή προστασία» της χώρας, ότι το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων θα είχε ως αντάλλαγμα την ρύθμιση του Χρέους, ότι αναγκάζονται να υποκύπτουν στην εκάστοτε κυβέρνηση για να μην μείνουν στο δρόμο 10.000 οικογενειάρχες κληρικοί αν έβγαιναν από την Μισθοδοσία του Δημοσίου όπως ζητούσαν οι Ευρωπαίοι με τα Μνημόνια. 
 
Αλλά ήρθαν αυτά τα 2 τεράστια θέματα, (σημεία εσχατολογικά με όλη την σημασία της λέξης), και εκεί φάνηκε τελικά το ΦΡΟΝΗΜΑ του καθενός 
Και κατά κάποιο τρόπο «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ». 
 
Όχι ως προς στο «αν θα μιλήσουμε ή όχι», γιατί αυτό ούτως ή άλλως πάντα ΩΦΕΛΕΙ όταν γίνεται με ΔΙΑΚΡΙΣΗ (ανάλογα με ποιον έχεις απέναντί σου και ποια είναι η πνευματική του κατάσταση, με ανάλογο τρόπο), αλλά ως προς το ότι ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ. 
 
Τα ψέματα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ.
Ο ΘΕΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. 
 
Παρέβλεψαν Αγίους, και ομολογητές Γέροντες, όπως τον Άγιο Παϊσιο, τον Γ. Αμβρόσιο Λάζαρη, τον Γ. Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη, και τόσους άλλους, αποδόμησαν προηγούμενες Αποφάσεις προκατόχων τους σε εποχές μάλιστα που μόλις αχνοφαίνονταν κάποια πράγματα, όταν σήμερα όλα ΒΟΟΥΝ για το που πάμε!
 
Ημερίδες της Ι.Μ.Πειραιώς με την Εστία Πατερικών Μελετών, πριν από 13 χρόνια με τόσο αξιόλογες ομιλίες και αναλύσεις, τοποθετήσεις πλήθους πνευματικών ανθρώπων, ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.
 
Βρυχήθηκε το Θηρίο της κοσμικής εξουσίας, και σίγησε η Ιεραρχία της Εκκλησίας.
Κρίμα. 
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. 
 
Το τι θα κάνει ο καθένας από μας, και αν ορισμένοι τελικά υποκύψουν (όπως έγινε και με τα εμβόλια που έβαλαν σε κάποιους «το μαχαίρι στο λαιμό», και φοβήθηκαν να μην χάσουν τη δουλειά τους), αυτό θα είναι μία ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ όπως είπε και ο Άγιος Παϊσιος [αν και έχει ένα περιθώριο ειλικρινούς μετάνοιας (όχι εμπαιγμός του Θεού, του τύπου «παίρνω την ταυτότητα να κάνω την δουλειά μου», και όποτε θέλω «μετανοώ»), που θα είναι όμως ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΗ]. 
 
Οι υποτιθέμενοι όμως ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ και ΠΟΙΜΕΝΕΣ, ΟΦΕΙΛΟΥΝ να προστατεύσουν τα λογικά πρόβατα του Χριστού.
Εδώ θα διαχωριστεί το ΚΟΣΜΙΚΟ πνεύμα και φρόνημα, από το πνευματικό φρόνημα. 
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! 
 
Μαρία Π.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.