Σελίδες

20 Σεπτεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν

Δελτίο Τύπου: Η κυβέρνηση να καταδικάσει άμεσα την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν
 
Παρακολουθούμε με αγωνία την νέα δοκιμασία του Αρμενικού λαού, μετά την απροκάλυπτη στρατιωτική επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της περιοχής του Αρτσάχ, που ξεκίνησε εχθές 19 Σεπ 2023, με ευρεία χρήση πυροβολικού, ρουκετών και Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών.
 
Φαίνεται πως μερικές χώρες εξαιρούνται από την υποχρέωση τους να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και να προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφορές τους με διάλογο και όχι βία. 
 
Όπως πληροφορούμαστε, της παραπάνω επίθεσης προηγήθηκε ένας πολύμηνος αποκλεισμός του μοναδικού διαδρόμου επικοινωνίας του Αρτσάχ με την Αρμενία, ενέργεια η οποία έφερε πολλά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής και εντάσσεται σε μία γενικότερη προσπάθεια πολιορκίας, εκφοβισμού και ψυχολογικής τρομοκρατίας.
 
Η προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν να βαπτισθεί η επίθεσή του ως αντιτρομοκρατική επιχείρηση, είναι το ίδιο φαιδρή με τις αντίστοιχες επιχειρήσεις που εκτέλεσε η σύμμαχος και στρατιωτικός προμηθευτής του Τουρκία στο Ιράκ και στη Συρία. Μη ξεχνάμε ότι στον τελευταίο πόλεμο του 2020 μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας, η Τουρκία παρείχε σημαντική στρατιωτική βοήθεια, κυρίως σε Μη επανδρωμένα Αεροσκάφη, η οποία έκρινε και την τύχη του πολέμου υπέρ του Αζερμπαϊτζάν. 
 
Η ΝΙΚΗ καλεί τόσο την Ελληνική Κυβέρνηση, όσο και την Διεθνή Κοινότητα, να καταδικάσουν άμεσα και απερίφραστα την επιθετική ενέργεια του Αζερμπαϊτζάν, επιβάλλοντας και σχετικές κυρώσεις τόσο στο ίδιο το στο Αζερμπαϊτζάν, όσο και στις χώρες που στρατιωτικά το υποστηρίζουν, όπως η Τουρκία η οποία εξάλλου παραμένει ατιμώρητη για τα εγκλήματα πολέμου στην Κύπρο.
 
Το Διεθνές Δίκαιο δεν μπορεί να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.