Σελίδες

30 Σεπτεμβρίου 2023

Το δεκανίκι της κυβέρνησης

Δελτίο Τύπου: 
Το δεκανίκι της κυβέρνησης
 
Την απροκάλυπτη παραβίαση της προβλεπόμενης κατά το σύνταγμα (άρθρο 101 Α) πλειοψηφίας των 3/5 των μελών της χθεσινής διάσκεψης των προέδρων η οποία έγινε για την αντικατάσταση νέων μελών τόσο της ΑΔΑΕ όσο και του ΕΣΡ καταγγέλλει η ΝΙΚΗ και αποκαλύπτει την κάθετη παραβίαση της πλειοψηφίας, καθώς τα 16 μέλη δεν αποτελούν τα 3/5 των 27. Ίσως πρέπει να ξαναφρεσκάρουμε τις γνώσεις μας στα μαθηματικά, καθώς η αυθαίρετη στρογγυλοποίηση προς τα κάτω δεν προβλέπεται όταν τίθενται ποσοστώσεις για την εκλογή προσώπων.
 
Απ’ ότι φαίνεται το ΕΣΡ όσο και η ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) δεν είναι και τόσο ανεξάρτητα όπως ελπίζαμε, καθώς η νέα σύνθεση εγκρίθηκε με 14 ψήφους της Ν.Δ και 2 της Ελληνικής Λύσης. Μήπως τελικά η συμπόρευση της κυβέρνησης με τον «ψεκασμένο και συνωμοσιολόγο» (όπως η ίδια τον χαρακτηρίζει) κ. Βελόπουλο ήταν μονόδρομος, καθώς όπως ακούστηκε χθες από πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης το «ακροδεξιό deal» της κυβέρνησης με την Ελληνική Λύση έγινε προκειμένου να διαγραφούν πρόστιμα ύψους 2 εκ. ευρώ που είχε επιβάλει το ΕΣΡ στον Κυριάκο Βελόπουλο για τηλεοπτικές εκπομπές του; Πρόκειται δηλαδή για «δούναι και λαβείν» καθώς απ’ ότι φαίνεται η Ελληνική Λύση έδωσε… κυβερνητική λύση.
 
Η ΝΙΚΗ για μια ακόμα φορά υπογραμμίζει πως παλεύει και αγωνίζεται κατά της κομματοκρατίας θεωρώντας απαράδεκτη την κομματική χειραγώγηση στις διοικήσεις ανεξαρτήτων αρχών, ακριβώς για να αποφεύγονται όλα όσα συμβαίνουν στη Βουλή σε βάρος της Δημοκρατίας.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.