Σελίδες

20 Σεπτεμβρίου 2023

Νέα επίθεση κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν

Στις 19 Σεπτεμβρίου του 2023 το Αζερμπαϊτζάν εξαπέλυσε άλλη μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ με στόχο να ολοκληρώσει την πολιτική της εθνοκάθαρσης του. 
 
Καθοδηγούμενο από το αίσθημα της ατιμωρησίας, το Αζερμπαϊτζάν ανέλαβε ανοιχτά την ευθύνη για την επίθεση. Το ΥΠΑΜ του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά «αντιτρομοκρατικά μέτρα» στο Ναγκόρνο Καραμπάχ στην περιοχή ευθύνης των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, και σύμφωνα με την επίσημη δήλωση της Αζερικής πλευράς, έχουν ενημερώσει τόσο την διοίκηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων, όσο και το ρωσοτουρκικό κέντρο παρακολούθησης.
 
Η Αρμενία καταδικάζει σθεναρά την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ και το μαζικό έγκλημα που έλαβε χώρα ακριβώς πριν από τρία χρόνια το 2020. Αποτελεί συνέχιση της ευρείας κλίμακας χρήσης βίας που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ τον Σεπτέμβριο. Οι αστικοί οικισμοί, η πόλη του Στεπανακέρτ, άλλες πόλεις και χωριά υφίστανται βομβαρδισμό από το Αζερμπαϊτζάν με το ψευδές πρόσχημα της «καταστροφής στρατιωτικών υποδομών». 
 
Η Αρμενική πλευρά έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι συνεχείς επιθετικές ενέργειες του Αζερμπαϊτζάν κατά του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανοιχτή πολεμική ρητορική, η απολύτως ψευδής και κατακριτέα προπαγάνδα αποκαλώντας τον πληθυσμό του Ναγκόρνο Καραμπάχ “τρομοκράτες” επιδιώκουν έναν στόχο: την υποταγή του πληθυσμού του Ναγκόρνο – Καραμπάχ στην εθνοκάθαρση μέσω της χρήσης βίας, να του στερήσει το δικαίωμα να ζει και να δημιουργεί ελεύθερα και με αξιοπρέπεια στην πατρίδα του. Ο παράνομος αποκλεισμός του διαδρόμου του Λατσίν, του μοναδικού δρόμου που συνδέει το Ναγκόρνο Καραμπάχ με την Αρμενία και ο πλήρης αποκλεισμός του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τον Δεκέμβριο του 2022 επιδιώκουν τον ίδιο στόχο. 
 
Μεταξύ άλλων, της επίθεσης είχε προηγηθεί η διάδοση ψευδών πληροφοριών από το ΥΠΕΞ του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με επιχειρήσεις ναρκοθέτησης και δολιοφθοράς, που υποδηλώνουν τον σχεδιασμό της επίθεσης και προετοιμασίας πληροφοριακού εδάφους. Δηλώνουμε για άλλη μια φορά ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Δημοκρατίας της Αρμενίας δεν σταθμεύουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Ολες οι πληροφορίες για επιχειρήσεις ναρκοθέτησης και δολιοφθοράς είναι ψευδείς και κατασκευασμένες.
 
Κάλεσμα προς τους διεθνείς εταίρους, μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με πρωταρχική ευθύνη για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας του 2020 που υπέγραψαν οι ηγέτες της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και της Ρωσίας. Με βάση την Τριμερή δήλωση της 9ης Νοεμβρίου, τα ρωσικά ειρηνευτικά στρατεύματα που σταθμεύουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να λάβουν σαφή και ξεκάθαρα βήματα για να τερματίσουν την επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.