Σελίδες

13 Σεπτεμβρίου 2023

«Νά κρατήσετε τίς παλιές ταυτότητες καί νά ξεσηκωθεῖτε ἄν θέλουν νά σᾶς δώσουν τέτοια ταυτότητα!»

ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Θέσπιδος 11 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ. 210 8025211
estiapm@gmail.com 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Νά κρατήσετε τίς παλιές ταυτότητες καί νά ξεσηκωθεῖτε ἄν θέλουν νά σᾶς δώσουν τέτοια ταυτότητα!»
(Ἅγιος Παΐσιος) 
 
Τήν Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου καί ὥρα 17.00, στό Πολεμικό Μουσεῖο Ἀθηνῶν (Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας καί Ριζάρη), ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν διοργανώνει ἐνημερωτική ἡμερίδα μέ θέμα: 
«Ἠλεκτρονική ταυτότητα: ἡ πιό κομβική «διευκόλυνσή» μας πρός τό ἀντίχριστο σφράγισμα.» 
 
Ἡ Ἑστία Πατερικῶν Μελετῶν ἔχει ὀργανώσει στό παρελθόν ἀντίστοιχες ἡμερίδες διατηρώντας τήν καλή ἀνησυχία γιά τό ζήτημα τῶν ψηφιακῶν ταυτοτήτων καί τῆς παράλληλης κατάργησης τῶν μετρητῶν, τά ὁποῖα ἀποτελοῦν πολύ σοβαρά πνευματικά καί κοινωνικά ζητήματα καί γιά τά ὁποῖα ὁ ἑλληνικός λαός, ὅπως καί ἄλλοι λαοί τοῦ κόσμου, ἔχουν ἐκφράσει τήν ἀντίθεσή τους. 
 
Συμμεριζόμενοι τίς ἀγωνίες τῶν ἀνθρώπων γιά τήν εἴσοδο σέ ἕναν κόσμο ἀνελεύθερο καί ἀκολουθώντας τήν παρακαταθήκη τῶν Ἁγίων καί Γερόντων, οἱ ὁποῖοι συσχέτισαν τίς ἠλεκτρονικές ταυτότητες μέ τά ἀναγραφόμενα στήν Ἱερά Ἀποκάλυψη τοῦ Εὐαγγελιστοῦ Ἰωάννου, διοργανώνουμε αὐτή τήν ἐνημερωτική ἡμερίδα, κατά τήν ὁποία θά παρουσιαστοῦν σχετικές εἰσηγήσεις ἀπό εἰδικούς, ὥστε νά παρατεθεῖ καί ἡ ἄποψη πού ἀποκρύπτεται ἀπό τά ΜΜΕ, γιά τήν ὀρθότερη ἐνημέρωση τῶν ἀνθρώπων. 
 
Ἡ ἐπιμονή τῶν ἑλληνικῶν κυβερνήσεων νά μᾶς ὁδηγήσουν στήν ψηφιακή φυλακή θά συναντήσει καί πάλι τή σθεναρή ἀντίσταση τοῦ λαοῦ, ὁ ὁποῖος ἐλπίζουμε ὅτι μέ τή βοήθεια τοῦ Θεοῦ θά ἀκυρώσει καί αὐτή τή φορά τά σχέδια τους, μέ τήν προσωπική καί συλλογική του μετάνοια, ἀλλά καί μέ τήν ἔμπρακτη ἀντίρρησή του.

2 σχόλια:

  1. Σε λίγο και ενσωματωμένο τσιπ ελέγχου ανθρώπινου μυαλού. Το καταλαβαίνετε τυχόν αφελείς και ανήξεροι ...; Δεν θα είστε ανθρώπινα όντα, αλλά ανθρωποειδή ... με remote control.

    Απόσπασμα αρχείου με πρόσθετα σχόλια και ο νοών νοείτω...και μη παρανοείτω ... διότι εκεί θα καταλήξουμε ... στην παράνοια ...

    Παραβίαση της ιδιωτικότητας και επιβολή τεχνοφεουδαρχίας

    Η έρευνα για τις διεπαφές εγκεφάλου – ηλεκτρονικού υπολογιστή επιταχύνεται εκθετικά καθώς οι μεγάλες (και υπερκερδοφόρες) εταιρείες τεχνολογίας κάνουν αγώνα δρόμου για την τελειοποίησή τους και την εφαρμογή τους σε ευρεία κλίμακα.

    Πρόσφατα, η Neuralink που δημιουργήθηκε από τον Έλον Μασκ, ιδρυτή μεταξύ άλλων της SpaceX (της διαστημικής εταιρείας που θέλει να στείλει ανθρώπους στον πλανήτη Άρη), δήλωσε ότι εντός δύο ετών ελπίζει να εμφυτεύσει ηλεκτρόδια στους εγκεφάλους εθελοντών.

    Ωστόσο, το κοινό οφείλει να κατανοήσει ότι οι εθελοντές, και αύριο το ίδιο, δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις τεχνολογικές εταιρείες, έχοντας μόνιμα ανοιχτό ένα παράθυρο στον εγκέφαλό του.

    Ωστόσο, το κοινό δεν πρέπει να ξεχνάει ότι τον περασμένο μήνα επιβλήθηκε πρόστιμο – μαμούθ στο Facebook ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων και για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται την ιδιωτικότητα των χρηστών (φυσικά το πρόστιμο ήταν πολύ χαμηλότερο από τα κέρδη που αποκόμισε το Facebook από την παραχώρηση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών για διαφημιστικούς λόγους).

    Η Νίτα Φαραχάνι, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Ντιουκ των ΗΠΑ που ειδικεύεται στη νευρο-ηθική δήλωσε χαρακτηριστικά σχετικά μ’ αυτά τα πειράματα: «Για μένα, ο εγκέφαλος είναι το μόνο ασφαλές μέρος στο οποίο μπορώ να σκέφτομαι ελεύθερα, να φαντασιώνομαι και να διαφωνώ. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να διασχίσουμε το τελικό σύνορο της ιδιωτικότητας χωρίς όμως να υπάρχει οιαδήποτε προστασία για κάτι τέτοιο».


    Ο Μαρκ Σεβιγιέ, διευθυντής του ερευνητικού προγράμματος Διεπαφής Εγκεφάλου – Υπολογιστή των Εργαστηρίων Πραγματικότητας του Facebook είναι πεπεισμένος για την εξέλιξη της επαυξημένης πραγματικότητας.

    Το Facebook υπογραμμίζει βέβαια ότι όλα τα εγκεφαλικά δεδομένα που συλλέγονται στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας θα παραμείνουν εντός του ιδρύματος, ωστόσο υπάλληλοί του μπορούν να πηγαίνουν εκεί για να τα μελετήσουν.

    Δεν είναι γνωστό πόσα χρήματα προσφέρει ο τεχνολογικός κολοσσός σ’ αυτό το πανεπιστήμιο, ούτε πόσοι εθελοντές γνωρίζουν ποιος είναι ο ρόλος της εταιρείας στην συγκεκριμένη έρευνα.

    Ο Nίκολας Βάιλερ, εκπρόσωπος του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, είπε ότι τα έντυπα συγκατάθεσης αναφέρουν το Facebook ανάμεσα στους διάφορους πιθανούς χορηγούς της έρευνας, ωστόσο αρνήθηκε να παράσχει αντίγραφο της ερευνητικής σύμβασης ή των εντύπων συγκατάθεσης που υπέγραψαν οι ασθενείς.

    Παρόλο που στα πλαίσια του δικτύου 5G και του Διαδικτύου των Πραγμάτων διαφημίζεται δεόντως ότι ο Αναγνώστης Εγκεφάλου (Brain Reader) θα είναι ένας υπέροχος τρόπος για τον έλεγχο διάφορων διασυνδεδεμένων «έξυπνων» ηλεκτρονικών συσκευών, στην πραγματικότητα το Facebook (ή οποιοσδήποτε άλλος έχει πρόσβαση στα συγκεκριμένα δεδομένα) θα διαβάζει μια πλειάδα πληροφοριών, όπως πως σκέφτονται να αντιδράσουν οι άνθρωποι πριν πουν, γράψουν ή κάνουν ο,τιδήποτε.

    Αν αυτό σας κάνει να σκεφτείτε ότι η αστυνομία σκέψης είναι προ των πυλών, καλά καταλάβατε και όσοι δεν καταλάβατε μπορείτε να γίνεται πειραματό-ζωα ...

    ΠΗΓΕΣ:

    News Center | Stanford Medicine

    ΜΙΤ Τechnology Review
    Τ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aπόλυτα κατατοπιστικό το σχόλιο.
    Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Θ Ε Ι Τ Ε ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΟΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ.
    Τα πάντα υπογείως και ανωγείως ψήνονται για άλωση της ανθρώπινης οντότητας με στόχο να διαλυθεί η οικογένεια, η θρησκεία και η ελευθερία σκέψης ....
    Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.