Σελίδες

7 Σεπτεμβρίου 2023

Η θρασύτητα του Ερντογάν

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου 
 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας διακρίνεται για τις λαϊκίστικες εμπρηστικές δηλώσεις του σε βάρος των Ελλήνων. Διακρίνεται επίσης για την θρασύτητα με την οποία αλλοιώνει τα γεγονότα, για να φανατίζει τους συμπατριώτες του. Με αυτή την θρασύτητα οικειοποιείται τον χώρο που δεν ανήκε στους προγόνους του, αλλά του τον παραχώρησαν οι μεγάλες δυνάμεις, την πρώτη φορά το 1830, κατά τη δημιουργία του ελεύθερου ελληνικού κράτους, και τη δεύτερη το 1920, κατά την αναίρεση της Συνθήκης των Σεβρών και αργότερα με την ενεργό υποστήριξη του Κεμάλ από τους «συμμάχους» μας κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Γάλλους και Ιταλούς.
 
Αλλά τις ημέρες αυτές το 1955 έγινε το επαίσχυντο πογκρόμ σε βάρος των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, που, κατά την απόφαση της δι’ απαγχονισμού εκτέλεσής του, οργάνωσε ο τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές. Εκτελέστηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της νήσου Ιμραλί (Καλωνύμου, ή Καλολίμνου), στις οποίες σήμερα μοναδικός κρατούμενος υπό αυστηρότατες συνθήκες είναι ο Κούρδος ηγέτης Οτσαλάν. Σημειώνεται ότι ο σφαγέας των Ελλήνων της Πόλης αποκαταστάθηκε και σήμερα το διεθνές αεροδρόμιο της Σμύρνης φέρει το όνομά του, «Αντνάν Μεντερές»!...
 
Η θρασύτητα του κ. Ερντογάν φαίνεται και από το ενώ οι εκ μέρους της Τουρκίας παραβιάσεις της ισχύουσας Συνθήκης της Λωζάνης είναι συνεχείς και σκληρές σε βάρος των Ελλήνων, με αποκορύφωση τους απηνείς διωγμούς των Κωνσταντινουπολιτών ο Πρόεδρος Ερντογάν και οι άλλοι όμοιοί του μιλάνε για παραβιάσεις εκ μέρους μας, επειδή προστατεύουμε την εθνική μας ακεραιότητα, απέναντι στον επιθετικό στρατό που έχουν στήσει στην δυτική Μικρά Ασία. Το άλλο παράδοξο είναι ότι ενώ εμείς, οι Έλληνες, είμαστε οι παθόντες και πάσχοντες από τις αυθαιρεσίες των Τούρκων όλο μας κατηγορούν ότι ευνοούμεθα από τους κοινούς συμμάχους μας... Σα να μας λένε ότι λίγα έχουμε υποστεί και θέλουνε ή να τους προσκυνήσουμε, ή να μας αφανίσουν... 
 
Στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου του 1955 στην Κωνσταντινούπολη ο υποκινούμενος φανατισμένος όχλος επιτέθηκε κατά των Ελλήνων και λεηλάτησε και κατέστρεψε 4.500 καταστήματα, 1.000 κατοικίες, 21 εργοστάσια, 110 ξενοδοχεία, 26 σχολεία, 73 Εκκλησίες. Βεβήλωσε νεκροταφεία, προέβη σε ομαδικούς βιασμούς Ελληνίδων. Το τουρκικό κράτος κατέστησε ανυπόφορες τις συνθήκες διαβίωσης των Ελλήνων και με ποικίλους τρόπους άρχισε να τους διώχνει από τις πατρογονικές τους εστίες και να τους υποχρεώνει να φύγουν από τη χώρα. Ήταν το νέο κύμα γενοκτονίας, μετά από αυτήν του 1922, που εφαρμόστηκε με μεθοδικότητα. Οι Έλληνες της Πόλης από 130.000, που ήσαν το 1922, το 1956 είχαν μείνει περίπου 73.000. Το 1964 υπήρξαν οι νέες μαζικές απελάσεις των Ελλήνων και δεσμεύτηκε το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. 
 
Αποτέλεσμα όλων αυτών των καταπιεστικών μέτρων της Τουρκίας είναι στην Κωνσταντινούπολη, στην Ίμβρο και στην Τένεδο να έχουν απομείνει σήμερα περίπου 2.000 Έλληνες, από 130.000 που ήσαν το 1922. Αντίθετα οι Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης το 1922 ήσαν 86.000 και σήμερα είναι 100.000, κατά τις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον Μάρτιο του 2023.-

5 σχόλια:

  1. Μπράβο στον κύριο Παπαθανασόπουλο που γράφει με παρρησία για τα δίκαια της πατρίδας μας και τα άδικα που έχει διαπράξει η Τουρκία.
    Όμως ποτέ δεν πρόκειται να πιάσουν τόπο οι ενέργειές μας, αν δεν πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, όπως ακριβώς είναι και όπως έγιναν:
    οι κάτοικοι της Μ.Ασίας είναι Ρωμιοί
    επίσης, εκτός από τις ευθύνες των Γάλλων και Ιταλών που είχαν για όσα έπραξαν ή όχι κατά της συμμάχου τους στον Α' Παγκόσμιο πόλεμο Ελλάδας, ευθύνες είχε και το ελλαδικό κράτος: πότε θα μιλήσουμε όπως πρέπει και για τα αίσχη του κυβερνήτη Σμύρνης Στεργιάδη, την εγκατάλειψη του ντόπιου πληθυσμού από τον ελληνικό στρατό το 1922 και τη νομοθεσία που πέρασε η ελληνική βουλή τον Αύγουστο του ιδίου έτους, ακριβώς πριν την αναμενόμενη κατάρρευση του μετώπου και εστρέφετο κατά των προσφύγων που θα έφταναν σε λίγο από την Ανατολή; κτλ. κτλ.
    Ας κρατήσουμε επιτέλους μια συνεπή εθνική στάση που να βασίζεται στην αλήθεια και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ07 Σεπτεμβρίου, 2023 11:47

    Λησμονούμε την ιστορία μας φίλε Γιώργο και σήμερα πάλι προσπαθούμε να επαναπροσεγγίσουμε τους βαρβάρους χωρίς να λαμβάνουμε υπ όψιν ότι η Τουρκιά και η ουχιά δεν έχουνε μπιστιά.
    Με εκτίμηση προσθέτω και εγώ μια σταγόνα μνήμης,πρόσφυγας από Αγία Μεσαορία και αδελφός εθνομάρτυρα σφαγιασθέντα από Τούρκους εγκληματίες..., προς αφύπνιση μνήμης ...

    Αυτό ήταν, είναι και θα είναι το σύνθημα των τουρκομογγόλων *«Υίkίn, kirin, giavourdour» (Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης) και «Kahrolsun giavourlar» (Ανάθεμα στους γκιαoύρηδες), με απώτερο σκοπό να αφανίσουν ότι Ελληνικό και στην Μ. Ασία και στην Ελλάδα και στην Ελληνική Κύπρο, όπου επίσης ουκ ολίγες καταστροφές προκάλεσαν οι εξτρεμιστές Τ/Κ της ΤΜΤ και Γκρίζων Λύκων.
    Απόσπασμα με πρόσθετα σχόλια και πληροφορίες....
    *Τα συνθήματα «Υίkίn, kirin, giavourdour» (Σπάστε, γκρεμίστε, είναι γκιαούρης) και «Kahrolsun giavourlar» (Ανάθεμα στους γκιαoύρηδες) δονούν την ατμόσφαιρα και ένα μέρος του όχλου κινείται στο Istiklal Caddesi, το περίφημο Πέρα, που στο ένα χιλιόμετρο της διαδρομής του είχε, σαν το πιο φημισμένο εμπορικό κέντρο της Πόλης, 700 περίπου μαγαζιά που το συντριπτικό τους ποσοστό ανήκε σε Έλληνες. Από τους πρώτους στόχους που δέχονται την επίθεση του παθιασμένου όχλου, το καφενείο «Επτάλοφος» στην πλατεία Ταξίμ. Τζάμια, τραπέζια, καρέκλες, μπουφέδες γίνονται συντρίμμια και η γιγαντιαία επιδρομή αρχίζει.
    Οι οργανωμένοι διαδηλωτές είναι χωρισμένοι σε τρείς ομάδες. Η πρώτη σπάει με λοστούς τα ρολά, τις πόρτες και τα τζάμια των καταστημάτων. Η δεύτερη αρπάζει και σκορπάει στους δρόμους τα εμπορεύματα και η τρίτη καταστρέφει και λεηλατεί. Εκατό περίπου ομάδες εκτελούν το φρικιαστικό τους έργο σε μια τεράστια έκταση απο το Βόσπορο ως τη θάλασσα του Μαρμαρά. Οι επικεφαλής των διαδηλωτών με καταλόγους σπιτιών και καταστημάτων των Ελλήνων, που είχαν σημαδευτεί με ευδιάκριτα σήματα, διευθύνουν τις ομάδες των διαδηλωτών.
    Πρόκειται για ένα οργανωμένο τυφώνα που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Δεκάδες Έλληνες πολίτες και κληρικοί κακοποιούνται. Λεηλατούνται και παραδίδονται στις φλόγες 73 ελληνικές εκκλησίες.
    Καταστρέφονται εικόνες, αγιογραφίες και σκεύη ανεκτίμητης ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας. Καταστρέφονται ολοσχερώς και τα 26 ελληνικά σχολεία και οι πίνακες γραμμένοι με το τελευταίο μάθημα της μέρας, σκορπάνε στους δρόμους. Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η Μεγάλη του Γένους Σχολή και το Ζάππειο Λύκειο δέχονται την επίθεση του όχλου με απίστευτη μανία. 4.340 ελληνικά καταστήματα καταστρέφονται και λεηλατούνται. 2.600 χριστιανικά σπίτια βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και παραδίδονται στο μένος και στην πρωτοφανή λύσσα του όχλου. Ρημάζονται κυριολεκτικά τα γραφεία και τα πιεστήρια και των τριών ελληνικών εφημερίδων της Κωνσταντινούπολης. 21 ελληνικά εργοστάσια καταστρέφονται ολοκληρωτικά και οι μηχανές και τα εργαλεία αυτών που βρίσκονται στα παράλια του Βοσπόρου, πετιούνται στη θάλασσα. 110 ελληνικά εστιατόρια και ξενοδοχεία καταστρέφονται, λεηλατούνται ή παραδίδονται στις φλόγες.
    Συνέχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΝΤΩΝΑΣ07 Σεπτεμβρίου, 2023 11:55

    Οι Πατριαρχικοί Τάφοι και τα σκηνώματα των μεγάλων ευεργετών του Έθνους, που από το 1850 τοποθετούνται στον αυλόγηρο της Ιεράς Μονής της Ζωοδόχου Πηγής δέχονται την επίθεση του όχλου που με κανιβαλική μανία σπάει τους τάφους, ξεθάβει τα οστά των νεκρών και τα σκορπάει στους δρόμους.
    Στο Ελληνικό νεκροταφείο του Σισλί, μια ομάδα διαδηλωτών επί δύο ολόκληρες ώρες καταστρέφει τάφους και σταυρούς, σκάβει τους πιο πρόσφατους και βγάζει έξω τα πτώματα, μαχαιρώνοντας και κομματιάζοντάς τα. Ο Πατριάρχης Αθηναγόρας, ο τραγικός πνευματικός ηγέτης που έσειρε τον βαρύ σταυρό του μαρτυρίου, προσπαθεί να εμψυχώσει όλους όσους έχασαν το θάρρος κι' είναι έτοιμοι να φύγουν:
    - "Είδατε, τους λέει, τα κόκκαλα; Ξεθάφτηκαν για να σας μιλήσουν, για να σας πουν το χρέος πού χετε να μείνετε σε τούτη τη γη που γεννήθηκαν οι πατέρες σας, οι πατέρες των πατέρων σας, εσείς, τα παιδιά σας". Αλήθεια, διδαχθήκαμε ποτέ από αυτά; Και όσοι παρέμειναν σύντομα πήραν τον δρόμο της προσφυγιάς. Η Τουρκία με τον δικό της βάρβαρο τρόπο, είτε τους εξαφάνισε, είτε τους εκτόπισε ...
    Οι θόρυβοι από τα τζάμια, τα έπιπλα και τα είδη που καταστρεφόταν, οι καπνοί από τις φωτιές στα σπίτια, στα καταστήματα και στις εκκλησίες, οι αλαλαγμοί και τα συνθήματα του όχλου, οι κραυγές απελπισίας, ο τρόμος και ο πανικός των θυμάτων της επιδρομής, οι εκατοντάδες βιασμοί, οι δεκάδες των θανάτων αθώων θυμάτων δημιουργούν μια άλλη νύχτα Αγίου Βαρθολομαίου, μια δεύτερη άλωση της Κωνσταντινούπολης και ο Γεννάδιος είναι προκαθορισμένος στόχος. Ο όχλος μπαίνει στο σπίτι του και όταν τον εντοπίζει στον επάνω όροφο, τον κακοποιεί βάναυσα και τον ρίχνει απ' τις σκάλες μέχρι, κουτρουβαλώντας, να βρεθή στο ισόγειο. Ο όχλος καταστρέφει με μανία ό,τι υπάρχει μέσα στο σπίτι μαζί με την πλούσια βιβλιοθήκη που είχε δημιουργήσει ο Γεννάδιος. Στη συνέχεια τον σέρνουν στο δρόμο συνεχίζοντας την κακοποίησή του ώσπου τον εγκαταλείπουν αναίσθητο. Ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Γεννάδιος, πεθαίνει λίγα εικοσιτετράωρα μετά τα γεγονότα....
    Ακολουθούν σφαγές, βιασμοί, εξανδραποδισμοί όπως πρόσφατα στην Κύπρο το 74 όπου 5000 άμαχοι δολοφονήθηκαν, 550 εκκλησιές μας συλήθηκαν, 850 όμηροι γυναίκες βάναυσα κακοποιήθηκαν, νεκροταφεία καταστράφηκαν, 300000 γηγενείς Κύπριοι εκτοπίσθηκαν, το 37% των πατρίων μας εδαφών κατεχόμενο κλπ κλπ.
    Τι άλλο να γράψω ουκ ημπορώ, τι άλλο να λαλώ ουκ οίδα. Ο λογισμός μου χάνεται και το μυαλό στερεύει ... και ο θυμός θεριεύει ...
    Ο κόσμος είναι η Ελλάδα, που διαστέλλεται. Η Ελλάδα είναι ο κόσμος, που συστέλλεται. Ουγκώ.
    Α.Α.
    Y.Γ. Όσον αφορά θρασύτητα νεοσουλτάνου Ερντογά αυτονόητο είναι ότι έχει έμφυτο το ψέμα και παραπλάνηση. Σε αυτά πάντοτε βασίστηκε η αναισχυντία όλων των Τούρκων ηγετών για να συνεχίζουν να είναι περήφανοι και ασύδοτοι για τα εγκλήματα τους κατά της ανθρωπότητας. Η ιστορία μόνο μιλά με την πραγματική αλήθεια και όχι οι ψεύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρησιμο και το αρθρο και τα σχολια.
    Οι Τουρκοι βαρβαροι γεννηθηκαν βαρβαροι θε να πεθανουν.
    Ντινα με καταγωγη απο Κωνσταντινουπολ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΔΕΤΕ GOOGLE ΜΙΚΡΗ ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...


    Μικρή Μαύρη Βίβλος των εγκλημάτων της Τουρκίας κατά της ...

    maxh.com.cy
    https://www.maxh.com.cy › gamma...
    ·
    12 May 2020 — Αυτοί είναι οι Τούρκοι και τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων και άλλων αδύναμων μικρών λαών και μειονοτήτων από ανά τους αιώνες… Όσο και αν κάποιοι ...


    ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ!

    tideon.org
    https://www.tideon.org › ethnika
    ·
    27 Apr 2022 — Αυτοί είναι οι Τούρκοι και τα εγκλήματα κατά των Ελλήνων, ... Περί τις 350000 Κυπρίων εκδιώχθηκαν βάναυσα από τις πατρογονικές τους εστίες…

    M.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.