Σελίδες

11 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΡΧΙΣΑΜΕ - Πιλοτικό πρόγραμμα προκαλεί σάλο: Παιδικός σταθμός απαγορεύει το σερβίρισμα αγελαδινού γάλακτος (σύντομα και στην πατρίδα μας)

Αγελαδινό γάλα με μούσλι; Στο μέλλον, αυτό θα εξαρτηθεί από τους κανονισμούς στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας (συμβολική εικόνα).
 
Από την Susanne Ausic
 
4 Σεπτεμβρίου 2023
 
Η πολιτική για το κλίμα έφτασε και στα νηπιαγωγεία. Λόγω της «μεγάλης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και του κλίματος», ένας παιδικός σταθμός διακόπτει τώρα την παροχή αγελαδινού γάλακτος στα παιδιά.
 
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα πνεύματα οξύνονται επί του παρόντος σχετικά με έναν κανονισμό που θα ισχύσει για το νέο έτος στα νηπιαγωγεία, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ σε τουλάχιστον μία εγκατάσταση. Πρόκειται για το αγελαδινό γάλα. Μέχρι στιγμής, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να προσθέσουν αγελαδινό γάλα στο μούσλι τους και επίσης να το πιουν ως ρόφημα. Αυτό ανήκει πλέον στο παρελθόν. Το σερβίρισμα αγελαδινού γάλακτος θα διακοπεί στην εγκατάσταση.
 
Αυτό δικαιολογείται ως εξής: «Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε θρεπτικά συστατικά, ωστόσο, το γάλα ανήκει ως ένα από τα τρόφιμα και όχι ρόφημα (!!!!!!!!!!!!!!) σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Διατροφής (DGE). Επιπλέον, η παραγωγή γάλακτος αποτελεί μεγάλη επιβάρυνση για το περιβάλλον και το κλίμα και πρέπει επίσης να αντιμετωπίζεται κριτικά από ηθική άποψη».
 
Για το μούσλι, χρησιμοποιείται αντ' αυτού "εναλλακτική λύση γάλακτος φυτικής προέλευσης". Συγκεκριμένα, αναφέρεται "γάλα σόγιας (!!!!!!) ή βρώμης". Η μετατροπή γάλακτος [1] είναι αρχικά μια «πιλοτική δοκιμή». Προκειμένου να εφοδιαστούν με επαρκή υγρά, τα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν να φέρνουν μπουκάλια νερού από το σπίτι.
 
Ο Martin Sichert (AfD), μέλος της Bundestag, δεν έχει καμμία κατανόηση για αυτόν τον νέο κανονισμό. Ήταν ένας από εκείνους που δημοσιοποίησαν την απαγόρευση του γάλακτος στο X (πρώην Twitter). Το σχόλιό του: «Το φρέσκο γάλα από τον τοπικό αγρότη καταργείται από το νηπιαγωγείο των παιδιών μου. Στο μέλλον, θα υπάρχει βιομηχανική κατανάλωση αντί για φυσικά παραγόμενα περιφερειακά προϊόντα».
 
Το φρέσκο γάλα από τον τοπικό αγρότη καταργείται από το νηπιαγωγείο των παιδιών μου. Στο μέλλον, θα υπάρχει βιομηχανική κατανάλωση αντί για φυσικά παραγόμενα περιφερειακά προϊόντα. Είμαστε, άρα γε, οι μόνοι γονείς που το βρίσκουμε αυτό εντελώς κακοποιητικό; Και τι λέει @Bauern_Verband γι 'αυτό; pic.twitter.com/6bx3PIpeam
— Martin Sichert, μέλος της γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής (@Martin_Sichert) 28 Αυγούστου 2023
 
Παρέμβαση στην εκπαίδευση
 
Μιλώντας στους Epoch Times, ο Sichert περιέγραψε το πιλοτικό πρόγραμμα του παιδικού σταθμού ως «εξαιρετικά παρεμβατικό» από την άποψη του ως πατέρας. Παρέμεινε σιωπηλός για τον χορηγό και την τοποθεσία του παιδικού σταθμού. Ωστόσο, είναι σαφές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι δεν είναι κρατικό, αλλά προτεσταντικό/ευαγγελικό ίδρυμα (https://twitter.com/RonaiChaker/status/1696135426350747822).
 
«Το νηπιαγωγείο προσπαθεί να εκπαιδεύσει όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τους γονείς», επικρίνει. Η εκπαίδευση και η διατροφή των παιδιών είναι καθήκον των γονέων και όχι του νηπιαγωγείου.
 
Συναφώς, παραπέμπει στο άρθρο 6 του Θεμελιώδους Νόμου. Δηλώνει: «Η φροντίδα και η εκπαίδευση των παιδιών είναι το φυσικό δικαίωμα των γονέων και το πρωταρχικό καθήκον τους».
 
Με την απαγόρευση του σερβιρίσματος γάλακτος, το νηπιαγωγείο όχι μόνο παρεμβαίνει «μαζικά» στην εκπαίδευση των γονέων, αλλά και «εκθέτει τα παιδιά σε περιττές συγκρούσεις», συνεχίζει ο πολιτικός. Τι εννοεί με αυτό;
 
«Προσπαθούμε να ταΐσουμε τα παιδιά μας με μια υγιεινή διατροφή με τοπικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του γάλακτος, αλλά το νηπιαγωγείο προσπαθεί τώρα να πει στα παιδιά ότι το γάλα από τοπικούς παραγωγούς είναι ανήθικο και ότι τα παιδιά πρέπει να πίνουν υποκατάστατα γάλακτος από διεθνείς εταιρείες», δήλωσε ο Sichert στους Epoch Times.
 
Το νηπιαγωγείο είναι πολιτικά ενεργό και θέλει να υπαγορεύσει στους γονείς πώς πρέπει να τρώνε. «Επιπλέον, είναι λάθος από την άποψη του περιεχομένου να αμαυρώνουμε υγιεινά τοπικά προϊόντα όπως το γάλα από τους τοπικούς αγρότες και να τους πείθουμε ότι τα βιομηχανικά παραγόμενα υποκατάστατα προϊόντα είναι καλύτερα», συνεχίζει ο πατέρας.
 
Το θέμα πρόκειται τώρα να τεθεί επί τάπητος σε μια βραδιά γονέων. «Μπορώ μόνο να συμβουλεύσω όλους όσους επηρεάζονται, απλά να μην αποδέχονται τέτοια πράγματα», λέει ο Sichert.
 
"Δικτατορία τροφίμων" στο νηπιαγωγείο
 
Η νέα απαγόρευση σερβιρίσματος γάλακτος συζητήθηκε επίσης στο 'X'. Κάποιος γράφει: «Το νηπιαγωγείο έχει μια υπηρεσία [...] και πρέπει να υποστηρίζει προς το συμφέρον των γονέων. Η ηθική κατήχηση δεν είναι καθήκον του νηπιαγωγείου».
 
Ένας άλλος μιλά για μια «δικτατορία τροφίμων» που ξεκινά στο νηπιαγωγείο. Ενώ στο παρελθόν γνωρίζατε ότι τα παιδιά σας ήταν σε καλά χέρια στον παιδικό σταθμό, τώρα «χειραγωγούνται για να τα ευθυγραμμίσουν».
 
Μία χρήστης με το όνομα Silke δηλώνει: "[...] Οι περισσότεροι γονείς δεν τολμούν πλέον να ανοίξουν το στόμα τους. Και αυτή είναι η αλήθεια. Στη συνέχεια, φοβούνται τα αντίποινα αντί να προστατεύουν τα παιδιά τους. Αυτό ισχύει και για την πρώιμη σεξουαλικοποίηση» (https://www.epochtimes.de/politik/deutschland/kita-gate-bei-volkswagen-sexuelle-gewalt-an-kindern-aufgedeckt-a4021677.html).
 
Κάποιος λέει: "Κατά προτίμηση καθόλου αγελαδινό γάλα - είναι για μοσχάρια", ενώ ένα άλλο άτομο επισημαίνει τις λεγόμενες ισοφλαβόνες (φυτοχημικά) που περιέχονται στη σόγια (https://www.epochtimes.de/gesundheit/6-vorteile-von-rotklee-bei-wechseljahrsbeschwerden-von-frauen-und-maennern-a2108897.html). «Αυτές οι ουσίες είναι παρόμοιες με τις γυναικείες ορμόνες οιστρογόνων και μπορούν να επηρεάσουν την ορμονική ισορροπία».
 
Μια μητέρα αναφέρει ότι απαγόρευσε στον παιδικό σταθμό των παιδιών της να τους δώσει υποκατάστατα γάλακτος. Τα παιδιά είχαν κάνει εμετό μετά την παρουσία τους στο νηπιαγωγείο. Ο παιδίατρος αργότερα διέγνωσε δυσανεξία στη σόγια και στα δύο παιδιά.
 
Ένας άλλος αναλύει τη συζήτηση σε αυτό το σημείο: «Είναι ΔΙΚΑ ΣΑΣ παιδιά. ΕΣΕΙΣ αποφασίζετε τι τρώνε!»
 
[1: Το γάλα σόγιας και βρώμης πρέπει σωστά να αναφέρεται ως ποτό σόγιας και βρώμης, καθώς ο όρος "γάλα" προστατεύεται νομικά. Πρόκειται για ένα προϊόν που λαμβάνεται από ζώα με άρμεγμα μία ή περισσότερες φορές. Αυτό δεν συμβαίνει με την επεξεργασία σόγιας και βρώμης.]
 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Σύντομα όλες αυτές οι νεοταξικές παρανοϊκές καταστάσεις θα έρθουν και στην πατρίδα μας... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.