Σελίδες

27 Σεπτεμβρίου 2023

Στο πλευρό της Αρμενίας: Η φιλόξενη Ρωμηοσύνη στην πράξη

Δελτίο Τύπου 
Στο πλευρό της Αρμενίας: Η φιλόξενη Ρωμηοσύνη στην πράξη
 
Με αφορμή τη δραματική συγκυρία στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (Αρτσάχ), όπου αυτές τις ημέρες διακυβεύεται η παραμονή ή όχι των Αρμενίων κατοίκων στις εστίες τους, προτείνουμε στην ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει μια ανθρωπιστική πρωτοβουλία που ταυτόχρονα θα είναι και προς όφελος καθενός εμπλεκομένου: 
 
Να ανακοινώσουμε, ως χώρα η οποία συνδέεται ιστορικώς και ποικιλοτρόπως με το χριστιανικό Αρμενικό έθνος, το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για κάθε κάτοικο της εμπόλεμης περιοχής, ο οποίος κινδυνεύει με ξερριζωμό και ανεστιότητα. Ότι παραχωρούμε σε αυτά τα πρόσωπα καθεστώς μόνιμης παραμονής στην επικράτειά μας. 
 
Σαφώς σε μία τέτοια εξέλιξη, θα ήταν σημαντικές οι προετοιμασίες ή συνεννοήσεις που θα καταστήσουν την ελληνική πρόταση ρεαλιστική και με αμοιβαία ευεργετήματα.
 
Πιστεύουμε ότι περιττεύει η ανάλυση των ευεργετημάτων για την πατρίδα μας από μια τέτοια εξέλιξη, ωστόσο ας σημειωθεί ότι η Ελλάδα έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς πολλούς Αρμένιους. Υπάρχει ακόμα μία ισχυρή παρουσία τους σε διάφορα μέρη της χώρας μας (π.χ. Θράκη) και πάντοτε υπήρξε αρμονική η ένταξή τους στο κοινωνικό σώμα. Μάλιστα, σε αντίθεση με την ως τώρα πρακτική της ελληνικής κυβέρνησης, να σπεύδει για δανεικούς (και αγύριστους) εργάτες με προέλευση από μουσουλμανικές χώρες με εντελώς αλλότριες αξίες, μία πρόσκληση μόνιμης φιλοξενίας προς τους δοκιμαζόμενους Αρμενίους θα τόνωνε την ελληνική ύπαιθρο με πραγματικά ευγνώμονες ανθρώπους κοινών αξιών, κοινής ρωμέικης ιστορίας και παράδοσης. 
 
Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα υποστήριζαν ένα μεγάλο πρόγραμμα αποκατάστασης προσφύγων πολέμου, πρόγραμμα που θα συνέβαλε και στην βελτίωση του εθνικού μας κύρους διεθνώς.
 
Με εκτίμηση,
Γραφείο Τύπου της ΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.