Σελίδες

25 Αυγούστου 2023

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγραψε ιστορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου

Μίλτος Τεντόγλου απο χρυσάφι! Με ένα τρομερό άλμα στην τελευταία του προσπάθεια, ο Έλληνας σούπερ σταρ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στη Βουδαπέστη, γράφοντας ιστορία. 
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από τον καθέναν. Μίλησε στο τέλος και σόκαρε τον μεγάλο του αντίπαλο Πίνοκ, με ένα απίστευτο άλμα στα 8.52μ.
 
Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής έγραψε ιστορία, καθώς έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί.
 
“Πάω για να νικήσω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο για εμένα εκτός από το χρυσό μετάλλιο”, είχε δηλώσει ο Μίλτος Τεντόγλου κατά την αναχώρηση του για τη Βουδαπέστη, όπου διεξήχθη φέτος το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. 
 
Ο ανίκητος Μίλτος Τεντόγλου, ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στο μήκος, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και τα λεγόμενα του και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους. Για να το καταφέρει, όμως, χρειάστηκε να κάνει έναν τρομερό αγώνα. 
 
Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε από το ξεκίνημα του αγώνα ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και με ένα τρομερό πρώτο άλμα στα 8.50μ. κατάφερε να βάλει τις βάσεις για ένα μετάλλιο.
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 8.60μ. και φετινή καλύτερη επίδοση στα 8.41μ., “πέταξε” στο πρώτο του άλμα, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να του δώσει τη νίκη, καθώς και ο μεγάλος του αντίπαλος, ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ, πήδηξε κι αυτός 8.50μ.
 
Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του, την ώρα που ο Πίνοκ είχε 8.40μ. στο πρώτο του άλμα, με αποτέλεσμα ο Τζαμαϊκανός να υπερισχύει του Έλληνα πρωταθλητή στην ισοβαθμία.
 
Ηταν άκυρος στη δεύτερη προσπάθεια του, την ώρα που ο Πίνοκ είχε 8.40μ. στο πρώτο του άλμα, με αποτέλεσμα ο Τζαμαϊκανός να υπερισχύει του Έλληνα πρωταθλητή στην ισοβαθμία. Ηταν άκυρος και στην τέταρτη προσπάθεια του, ενώ ο Πίνοκ έκανε προσπάθεια στα 8.03μ.
Στην πέμπτη του προσπάθεια, ο Τεντόγλου προσγειώθηκε στα 8.30μ., παραμένοντας δεύτερος και όλα κρίθηκαν – ως συνήθως – στο τελευταίο του άλμα.
Στην τελευταία του προσπάθεια, ο απίθανος Μίλτος Τεντόγλου έκανε και πάλι το θαύμα του. Πήδηξε στα 8.52μ. και ξεπέρασε τον Τζαμαϊκανό, αγκαλιάζοντας το χρυσό μετάλλιο. 
 
Ο Πίνοκ πήδηξε 8.32μ. στην τελευταία του προσπάθεια, με τον Τεντόγλου να γράφει ιστορία και να στέφεται παγκόσμιος πρωταθλητής!
 
Η κατάταξη του τελικού:

Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52
Γέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.50
Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8.27μ.
Κάρεϊ ΜακΛέοντ (Τζαμάικα) 8.27
Ζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.05
Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8μ.
Ραντέκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.98μ.
Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.94μ.
Αλεχάντρο Παράδα (Κούβα)7.86μ.
Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 7.62
Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία)
Τζέσγουϊν Άλντριν (Ινδία)

Ο τελικός του μήκους ήταν ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αγωνίσματος, αφού μόλις άλλες δύο φορές, το 1987 και το 1991 με την κόντρα Πάουελ – Λιούις , το ασημένιο μετάλλιο έκλεισε με επίδοση πάνω από τα 8,50 μέτρα. 

Μίλτος Τεντόγλου: Το κλειστό κλαμπ των θρύλων στο οποίο είναι πλεόν μέλος 

Διακρίνεται για την ηρεμία και την ψυχραιμία του. Δείχνει πως δεν αγχώνεται ποτέ. «Χτυπάει» τελευταία στιγμή, «κόβοντας» τα πόδια των αντιπάλων του. Αυτό έκανε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Ο Μίλτος Τεντόγλου δεν είναι απλά ένας αθλητής. Είναι ήδη εκ των κορυφαίων στο άλμα εις μήκος ιστορικά. Όντας μόλις 25 ετών.

Το εκπληκτικό του άλμα στα 8,52μ. στην τελευταία του προσπάθεια, δεν του έδωσε απλά το χρυσό μετάλλιο. Τον ανέβασε στην κορυφή του κόσμου και τον έβαλε σε ένα κλειστό κλαμπ αθλητών-μύθων της ιστορίας. Όπως ο Καρλ Λιούις και ο Ιβάν Πεντρόσο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σε 19 Παγκόσμια Πρωταθλήματα στίβου, μόλις έντεκα άλτες έχουν κατορθώσει αυτό που έκανε κι ο Τεντόγλου. Να κρεμάσουν δύο μετάλλια στο στήθος τους δηλαδή. Ονόματα όπως ο Ντουάιτ Φίλιπς, ο Ιβάν Πεντρόσο και ο Καρλ Λιούις, δείχνουν το επίπεδο που είναι ήδη ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο οποίος διαθέτει τη νοοτροπία και την ικανότητα να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Συνολικά στην καριέρα του έφτασε τα 13 μετάλλια και ταυτόχρονα, πέρα απ’ το… κλειστό κλαμπ των αθλητών του μήκους, έγινε μόλις ο 6ος Έλληνας με πάνω από 2 μετάλλια σε Παγκόσμια. Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, πως τα περισσότερα εξ αυτών ήταν πριν το 2003. Όταν τα πάντα ήταν ευκολότερα για τους αθλητές, λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα που ακολουθούσαν και κατά συνέπεια δινόταν άλλη βαρύτητα στον κλασικό αθλητισμό.

Μιρέλα Μανιάνι 3 (2 χρυσά - 1 ασημένιο)
Κατερίνα Θάνου 3 (1 ασημένιο - 2 χάλκινα)
Αναστασία Κελεσίδου 3 (2 ασημένια - 1 χάλκινο)
Κώστας Γκατσιούδης 3 (1 ασημένιο - 2 χάλκινα)
Μίλτος Τεντόγλου 2 (1 χρυσό - 1 ασημένιο)
Κατερίνα Στεφανίδη 2 (1 χρυσό - 1 χάλκινο)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.