Σελίδες

10 Αυγούστου 2023

(Πότε) θα συλληφθούν και θα δικαστούν οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού;

Γράφει ο
Θεοφάνης Μαλκίδης
 
Με την Τουρκική εισβολή, πριν από 49 χρόνια στην Κύπρο και με τις πριν από 27 χρόνια δολοφονίες του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού), ζήσαμε δύο από τις πιο αποκρουστικές πράξεις που έχουν συμβεί στην ιστορία της ανθρωπότητας.
 
Η Τουρκία, το κατοχικό καθεστώς που έχει επιβάλλει στην Κύπρο, δολοφόνησε, συνεχίζει να δολοφονεί και κρατά όμηρο τον ελληνικό λαό (αγνοούμενοι και συγγενείς, «εγκλωβισμένοι», καταπάτηση και οικειοποίηση περιουσιών και άλλα πολυποίκιλα εγκλήματα) και έχει εισάγει φασιστικές και ρατσιστικές πρακτικές στα κατεχόμενα, που ξεκινούν από την εγκατάσταση των εποίκων και καταλήγουν στο βιασμό και την εξαφάνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
 
Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν στην κατεχόμενη και δυστυχώς και στην ελεύθερη Κύπρο, επαναλαμβάνονται πράξει οι οποίες καθημερινά αποδεικνύουν τη φύση του τουρκικού καθεστώτος, του συμπλέγματος εθνικιστών ναζιστικού τύπου και φονταμενταλιστών, ναρκέμπορων, παρακράτους και εγκληματικών ομάδων όπως οι Γκρίζοι Λύκοι, που υλοποιεί την τουρκική κατοχή, απειλώντας, καταπιέζοντας και δολοφονώντας τον Ελληνισμό.
 
Και ενώ οι δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού ήταν και παραμένουν οι αποδείξεις της φύσης του τουρκικού καθεστώτος, της πολιτικής που ακολουθεί και θέλει να προωθήσει έναντι του Ελληνισμού, προκύπτει το βασικό ερώτημα που σχετίζεται με την πολιτική που ακολουθείται στην Κύπρο:
 
Υπάρχει νομιμοποίηση της πολιτικής ηγεσίας να συνδιαλέγεται και να διαπραγματεύεται την Κύπρο και το δικαίωμα του Ελληνισμού στο μέλλον του; 
 
Μπορεί η ηγεσία, πολιτική και διανοητική να φαντασιώνεται ελληνοτουρκικές φιλίες, συνεργασίες και διαπραγματεύσεις με δεδομένη την εισβολή και την κατοχή, γνωρίζοντας τα εγκλήματα του κατακτητή;
 
Μπορεί η προτεινόμενη λύση να μην συμπεριλαμβάνει την επιστροφή των προσφύγων και την αποχώρηση του τουρκικού κατοχικού στρατού και των εποίκων, μπορεί να εξαιρεί την εφαρμογή του δικαίου που ισχύει σε όλη την ανθρωπότητα για να εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας; 
 
Μπορεί η λύση να βασίζεται σε ομοσπονδιακού τύπου μοντέλα που εισάγουν το ρατσισμό και το φασισμό, το διαχωρισμό και τη νομιμοποίηση της βίας και των δολοφόνων;
 
Η υπόθεση της Κύπρου δεν είναι ζήτημα μίας υποτίθεται πολιτικής και πνευματικής τάξης – ελίτ, η οποία κατά καιρούς εφευρίσκει νέους όρους, λέξεις, έννοιες και «σχέδια» για να νομιμοποιήσει την αποκαλούμενη «λύση», η οποία θα εδραιώσει τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής, θα διαιωνίσει το ζήτημα των αγνοουμένων και των εποίκων, ουσιαστικά θα εγκαταστήσει με την ελληνική υπογραφή την Τουρκία σε όλη την Κύπρο, ανοίγοντας κερκόπορτα για το Αιγαίο και τη Θράκη.
 
Γιατί η λύση δεν μπορεί ποτέ να στηριχθεί στο ρατσισμό, στη διαιώνιση της αδικίας, στο διαχωρισμό, στη χυδαιότητα, στην ανηθικότητα, στη ζούγκλα. Η επιβίωση του Ελληνισμού της Κύπρου δε μπορεί να στηρίζεται στην πολιτική και στρατιωτική ομηρεία, δεν μπορεί να στηρίζεται στα (ψευτο) διλήμματα, αλλά μόνο στις αρχές και τις αξίες, στις ελληνικές έννοιες της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
 
Δεν υπάρχει η νομιμοποίηση, ούτε η αποδοχή από την κοινωνία για υποχωρήσεις, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο Αιγαίο και τη Θράκη. Η οδός της συνδιαλλαγής με τους Τούρκους κατακτητές, αποτελεί πισωγύρισμα και υποχώρηση προς τον εισβολέα.
 
Η Ελευθερία, για αυτήν που θυσιάστηκε ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμού Σολωμού, παραμένει η μόνη λύση, έναντι του Τουρκικού φασισμού, των εισβολέων και των κατακτητών της Κύπρου.
 
Έσχατο αλλά όχι τελευταίο: με την καταγραφή των ονομάτων των εγκληματιών που σκότωσαν τον Τάσο Ισαάκ και το Σολωμού Σολωμού, γίνεται το πρώτο βήμα της δικαιοσύνης που είναι η δημοσιοποίηση. Περιμένουμε λοιπόν τα επόμενα που είναι η σύλληψη, η δίκη και η καταδίκη, όπως αρμόζει σε εγκληματίες!
 
Οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ είναι οι εξής:
Νασίμ Γιλμάζ: Τούρκος έποικος και πρώην μέλος της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας (ΜΙΤ).
Νεϊφέλ Μουσταφά Εργκούν: Τούρκος έποικος, 26 ετών τότε και μέλος της τουρκοκυπριακής «αστυνομίας», που έφτασε στις κατεχόμενες περιοχές όταν ήταν παιδί.
Πολάτ Φικρέτ Κορελί: Τουρκοκύπριος, 17 ετών τότε και κάτοικος της κατεχόμενης Αμμοχώστου.
Μεχμέτ Μουσταφά Αρσλάν: Τούρκος έποικος 41 ετών και αρχηγός των Γκρίζων Λύκων στα κατεχόμενα. Κάτοικος τότε της κατεχόμενης Λευκωσίας.
Ερχάν Αρικλί: Πρώην υποψήφιος για την «προεδρία» των κατεχομένων, 40 ετών τότε με καταγωγή από την πρώην Σοβιετική Ένωση και κάτοικος κατεχομένων από το 1986.
 
Οι δολοφόνοι Σολωμού Σολωμού είναι οι παρακάτω:
Κενάν Ακίν, έποικος, πρώην αξιωματικός του τουρκικού στρατού, «υπουργός» του ψευδοκράτους.
Χασάν Κουντακτσί, αντιστράτηγος εν αποστρατεία του κατοχικού στρατού (έγινε γνωστό ότι απεβίωσε την 17η Ιανουαρίου 2023 στα κατεχόμενα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί)
Ερτάλ Χατζιαλί Εμανέτ: Υπηρετούσε ως διοικητής Ειδικών Δυνάμεων των κατεχομένων.
Αττίλα Σαβ: Τότε αρχηγός της «αστυνομίας» των κατεχομένων.
Μεχμέτ Καρλί: Τότε στρατηγός του κατοχικού στρατού
 
Οι παραπάνω εγκληματίες βρίσκονται από το 1996 καταχωρημένοι στον κατάλογο αναζητούμενων προσώπων της Ιnterpol και ένας από τους δέκα, ο Ερτάλ Χατζιαλί Εμανέτ, φιγουράρει στη λίστα των πλέον καταζητούμενων προσώπων διεθνώς. Τη μοναδική φορά που επιχείρησε να εκτελεστεί κάποιο από τα εντάλματα σύλληψης ήταν το 2012, όταν οι αρχές του Κιργιστάν συνέλαβαν τον Ερχάν Αρικλί, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού με παρέμβαση των τουρκικών διπλωματικών αρχών αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το 2017 έκανε διακοπές στην Τυνησία χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας!
 
Εικοσιεπτά χρόνια μετά τις απάνθρωπες, τις φρικιαστικές πράξεις εναντίον του Ελληνισμού, οι δολοφόνοι του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού παρότι είναι γνωστοί και μάλιστα παρόντες ως σύμβουλοι του κατοχικού καθεστώτος στις «συνομιλίες» για τη «λύση», παρότι έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα σύλληψής τους, κυκλοφορούν ελεύθεροι και παραμένουν ατιμώρητοι. Η απονομή όμως της δικαιοσύνης, η παραδειγματική και χωρίς ελαφρυντικά και υπεκφυγές, τιμωρία τους , είναι το αυτονόητο αίτημα κάθε πολίτη, κάθε ανθρώπου, κάθε δημοκράτη, κάθε Έλληνα.

5 σχόλια:

  1. Μετά το 1974 δολοφόνοι και εγκληματίες αμάχων αποκαλύφθηκαν. Ουδείς από αυτούς συνελήφθη και μάλιστα το ΤΚ καθεστώς τους έχει παραχωρήσει τιμητικές διακρίσεις και θέσεις. Η ΚΔ εκδίδει εντάλματα διεθνή και οι Τούρκοι μας γράφουν στα παλιά κιτάπια του Κορανίου.
    Π.χ. Επτά συνολικά εθνοφρουροί δολοφονήθηκαν άνανδρα από τους Τούρκους στρατιώτες από την εισβολή του 1974 και έπειτα στη πράσινη γραμμή.

    Μιχαλάκης Σοφοκλέους 1976

    Ο κύκλος του αίματος αρχίζει με τον Σοφοκλέους, όπου δολοφονείται τον Απρίλιο του 1976. Πέρασε στη πράσινη γραμμή και εκτελέστηκε εν ψυχρώ.

    Τούρκος αξιωματικός βρέθηκε στη σκηνή, είδε τον Σοφοκλέους και τον πυροβόλησε στο πρόσωπο. Ο Ελληνοκύπριος εθνοφρουρός πέθανε ακαριαία.

    Χριστάκης Γεωργίου 1982

    Έξι χρόνια αργότερα, σειρά παίρνει ο Γεωργίου. Σεπτέμβριος του 1982 πέφτει νεκρός σε φυλάκιο στο Καϊμακλή. Άνευ λόγου και αιτίας πυροβολήθηκε από τον Τούρκο στρατιώτη που βρισκόταν στο απέναντι φυλάκιο.

    Τρύφωνας Τρύφωνος 1983

    Λίγα λεπτά αφού ανέλαβε υπηρεσία στη σκοπιά του φυλάκιου Αγίου Κασσιανού πέφτει νεκρός. Ο λόγος δολοφονίας του άγνωστός. Ο Τρύφωνος ξεψύχησε λίγα λεπτά μετά που δέχθηκε τους πυροβολισμούς.

    Χαράλαμπος Χαραλάμπους 1988

    Μάϊος του 1988 και άλλος ένας εθνοφρουρός πέφτει νεκρός από τα πυρά του Αττίλα. Όλα άρχισαν όταν Τούρκος υπαξιωματικός μπήκε σε σπίτι κοντά στη νεκρή ζώνη... Ο Χαραλάμπους άκουσε φωνές και έσπευσε να δει τι συμβαίνει. Ο Τούρκος υπαξιωματικός τότε τον αντιλήφθηκε και τον σκότωσε.

    Ευαγόρας Ευαγόρου 1988

    Τον Ιούλιο του ίδιου έτους, ο Λοχίας Ευαγόρου, μπαίνει στη νεκρή ζώνη για να δώσει στο Τούρκο σκοπό ένα ραδιόφωνο που του ζήτησε με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός. Καθώς πλησίαζε το φυλάκιο ο Τούρκος σκοπός άνοιξε πυρ εναντίων του, δολοφονώντας τον εν ψυχρώ.

    Αθανάσιος Κλεοβούλου 1993

    Πέντε χρόνια αργότερα, ο Κλεοβούλου έμελλε να χάσει τη ζωή του. μια σφαίρα τον ρίχνει κάτω. Όπως διαφάνηκε από τις μαρτυρίες ο πυροβολισμός προήλθε από διπλανό τουρκικό φυλάκιο.


    Στέλιος Παναγή 1996

    Ο τελευταίος νεκρός, στη τραγική λίστα... Ο Παναγή στις τελευταίες ήμερες του στο φυλάκιο κοντά στις Κεντρικές Φυλακές ανέπτυξε "φιλικές" σχέσεις με Τούρκο σκοπό και δύο ημέρες πριν από την μετάθεση του τον φώναξε ο Τούρκος για να τον ...αποχαιρετήσει και να ανταλλάξουν ... δώρα .... Και τον αποχαιρέτησε εκτελώντας τον ...

    Μπήκε στη νεκρή ζώνη για την ανταλλαγή και τότε έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Τούρκου. Τραγική ειρωνεία η αφίσα που υπήρχε στο φυλάκιο του με τους έξι προηγούμενους νεκρούς εθνοφρουρούς, που έγραφε πάνω...


    «Εθνοφρουρέ της μοιρασμένης μας πατρίδας, μην ενδίδεις σε καλέσματα των Τούρκων τα οποία μπορεί να φαίνονται φιλικά, αλλά είναι πολύ πιθανόν να αποβούν μοιραία για σένα...»
    Έπρεπε να συμπληρωθεί ... Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΙ Η ΟΥΧΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΜΠΙΣΤΙΑ ... ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΕΥΕ ΚΑΙ Κ@ΛΟ ΦΥΛΑΓΕ ....

    Η ΚΔ κατέχει και ονόματα και μαρτυρίες όπως και για τους δολοφόνους Τάσσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού ... Όλοι ατιμώρητοι ελεύθερα κυκλοφορούν ... με τουρκικά διαβατήρια και ενδεχομένως και κάποιοι με Κυπριακά αφού ... είναι "Κύπριοι" πολίτες ... Μέχρι στον Τατάρ παραχωρήσαμε Κυπριακό Ευρωπαϊκό διαβατήριο για να γυρίζει στην Ε.Ε. και να μας συκοφαντεί, γιατί όχι και σε αυτούς;;; Μπάτε σκύλλοι αλέστε ....
    Στο ερώτημα ... Πότε θα συλληφθούν η απάντηση είναι ποτέ και η ανοχή και υποτέλεια μας θα φέρει και άλλους δολοφονημένους νέους μας ... από τους βαρβάρους ....
    Α.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποτέ κανείς από τους εγκληματίες δεν τιμωρήθηκε. Ποτέ!

    Και αυτό καταδεικνύει ότι έμειναν μόνο στα χαρτιά οι προσπάθειες να τιμωρηθούν οι εγκληματίες για τη διάπραξη φόνων και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Οι Αρχές της Δημοκρατίας εντόπισαν τότε 13 δράστες για τους οποίους εκδόθηκε εθνικό ένταλμα. Παράλληλα, πέτυχαν την καταχώρηση στον κατάλογο αναζητούμενων προσώπων της Διεθνούς Οργάνωσης Εγκληματολογικής Αστυνομίας (Ιnterpol) 10 προσώπων, ενώ η Interpol απέρριψε το αίτημα της Δημοκρατίας για έκδοση εντάλματος σύλληψης άλλων τριών.

    Τα εντάλματα σύλληψης παραμένουν ανεκτέλεστα στη βάση δεδομένων της Interpol, πέντε αφορούν τη δολοφονία του Ισαάκ και άλλα πέντε τη δολοφονία του Σολωμού. Τα ονόματα βρίσκονται στη διάθεση των Αρχών επιβολής του νόμου που έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της Interpol. Μάλιστα, ένα άτομο από τους 10 φιγουράρει στη λίστα των πλέον καταζητούμενων προσώπων, είναι ο 65χρονος σήμερα Ερτάλ Χατζιαλί Εμανέτ, διοικητής τότε των λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας στα κατεχόμενα.

    Ανάμεσα στους καταζητούμενους για τον φόνο του Ισαάκ, βρίσκεται και ο Ερχάν Αρικλί, αρχηγός του κόμματος των εποίκων "Αναγέννηση", ο οποίος υπέβαλε υποψηφιότητα για "πρόεδρος" του ψευδοκράτους. Προσέξτε! Η μοναδική φορά που επιχειρήθηκε να εκτελεστεί κάποιο από αυτά τα εντάλματα ήταν το 2012, όταν οι Αρχές του μουσουλμανικού Κιργιστάν ... κατά λάθος συνέλαβαν τον σημερινό υποψήφιο "πρόεδρο" Ερχάν Αρικλί, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα, αφού με παρέμβαση των τουρκικών διπλωματικών Αρχών η υπόθεση έπεσε και ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος. Το 2017 έκανε διακοπές στην Τυνησία κ.α. και πάλι χωρίς να τον ενοχλήσει κανένας και συνέχισε τις παρανομίες του στην κατεχόμενη Β. Ελληνική Κύπρο ως αξιωματούχος του παράνομου καθεστώτος ... με διπλωματική ασυλία ... αφού κατέχει και Τουρκικό διπλωματικό διαβατήριο ...
    Ας πάρουμε επί τέλους τον νόμο στα χέρια μας όπως έπραξαν τα παλληκάρια Αρμένιοι ...
    Οι Αρμένιοι δεν έμειναν με τα χέρια δεμένα, σ΄ότι αφορά στη Γενοκτονία. Δεν περίμεναν τη διεθνή κοινότητα για να τιμωρήσει τους σχεδιαστές της. Τους τιμώρησαν με τα ίδια τους τα χέρια,σε μια επιχείρηση που θυμίζει το τρόπο που έδρασαν οι ισραηλινοί μετά από τα γεγονότα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου. Γεγονότα που τα είδαμε στην ταινία ΜΟΝΑΧΟ.

    Η ηρωϊκή ομάδα των Αρμένιων τιμωρών δεν ξεπερνούσε τα δέκα άτομα και έδρασε στα πλαίσια μιας μακράς προετοιμασίας.
    Π.χ.
    Συνέχεια ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΒΕΡΟΛΙΝΟ- Η ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ- ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΑΡΜΕΝΙΟΥ ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΛΑΤ ΠΑΣΑ

    Η πρώτη εκτέλεση τούρκου αξιωματούχου πραγματοποιείται στο Βερολίνο και εντάσσεται στα πλαίσια μιας επιχείρησης που πήρε το όνομα της θεάς της εκδίκησης, Νέμεσις, από την ελληνική μυθολογία. Συγκεκριμένα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου 1921, στη συνοικία Σαρλότεμπουργκ, ο Σογομών Τεχλιριάν, μετά από συστηματική παρακολούθηση δέκα ημερών, κρίνει κατάλληλη τη στιγμή να εκτελέσει το σχέδιό του. Στην οδό Χάρντεμπεργκ κάνει ανύποπτος το συνηθισμένο περίπατο, ντυμένος ευρωπαϊκά και ακολουθούμενος σε απόσταση μερικών μέτρων, σύμφωνα με τα μουσουλμανικά έθιμα, από τη σύζυγό του, ο οργανωτής του μεγάλου εγκλήματος, πρώην υπουργός Εσωτερικών και μέλος της τριανδρίας των Νεότουρκων που κυβέρνησε ουσιαστικά την Οθωμανική Αυτοκρατορία κατά τη διάρκεια του πολέμου, Ταλάτ Πασά.

    Ο Τεχλιριάν ξεκινά από το απέναντι πεζοδρόμιο, διασταυρώνεται με τον Τούρκο, τον προσπερνά και επιβραδύνει το βήμα του. Κατόπιν γυρίζει πίσω. Ο Ταλάτ φαίνεται σαν κάτι να διαισθάνεται, θέλει να λοξοδρομήσει και ν’ αποφύγει τον άγνωστο διαβάτη. Αλλά δεν προλαβαίνει. Ο Τεχλιριάν βγάζει το περίστροφο από την τσέπη του και με μια αστραπιαία κίνηση τον πυροβολεί στο ύψος του κεφαλιού. Μια σφαίρα είναι αρκετή. Ο γιγαντόσωμος Ταλάτ βρίσκεται ξαπλωμένος καταγής. Ο Τεχλιριάν τρέχει να εξαφανιστεί αλλά κάποιος που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση καταφέρνει να τον συλλάβει.

    Στη δίκη που συγκεντρώνει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, ο Τεχλιριάν θα υποστηρίξει ότι ενήργησε μόνος του χωρίς προμελέτη, οδηγούμενος από μια ακαταλόγιστη επιθυμία εκδίκησης των συγγενών του στη θέα του υπ’ αριθμόν 1 δήμιου των Αρμενίων που αναγνώρισε τυχαία σ’ ένα δρόμο του Βερολίνου. Είναι μια μεμονωμένη πράξη που διέπραξε ένας επιζήσας της γενοκτονίας ο οποίος έγινε επιληπτικός και ανίκανος ν’ αντέξει την ιδέα ότι ένας εγκληματίας όπως ο Ταλαάτ μπορεί να ζει ατιμώρητος μετά από τέτοιες φρικαλεότητες υποστηρίζουν οι δικηγόροι του. Πρέπει να δικαιολογήσει την πράξη του ως ένα απερίσκεπτο χτύπημα, επακόλουθο των βασάνων του, για να μπορέσει να υποστηρίξει την αθωότητά του και η δίκη του να γίνει αυτή του θύματός του, αυτού που υπήρξε ο δήμιος των συγγενών του. Επικαλείται τις ταλαιπωρίες από την εκτόπισή του, τις τρεις πληγές του, τις κρίσεις επιληψίας κάθε φορά που θυμόταν τη μητέρα του, τον αδελφό του, τις σφαγμένες μπροστά στα μάτια του αδελφές του. Πρέπει να διαβεβαιώσει ότι δεν γνώριζε καν την παρουσία του Ταλάτ στο Βερολίνο όταν ήλθε να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γερμανία: μια μέρα, τον είχε συναντήσει τυχαία στο δρόμο, τον είχε ακολουθήσει από απλή περιέργεια, χωρίς κακό σκοπό. Όμως, δυο εβδομάδες πριν την εκτέλεση, μετακομίζοντας απέναντι από το σπίτι του είχε ξαναδεί στον ύπνο του τους σωρούς των πτωμάτων ανάμεσα στα οποία είχε αναγνωρίσει τα κορμιά των βασανισμένων γονιών του.

    ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΑΡΜΕΝΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ

    Τρεις μήνες μετά την εκτέλεση, οι ένορκοι του κακουργιοδικείου του Βερολίνου αθωώνουν τον κατηγορούμενο για το έγκλημα εκ προμελέτης. Η αθώωσή του γίνεται δεκτή με ενθουσιώδη χειροκροτήματα από ένα πλήθος συμπατριωτών και συμπαθούντων που είχαν κατακλύσει το δικαστήριο και θεωρείται σαν η τρανή απόδειξη για τα συναισθήματα της πολιτισμένης ανθρωπότητας απέναντι στο τερατώδες έγκλημα της Γενοκτονίας των Αρμενίων.
    Η ομάδα των εκτελεστών Αρμενίων περί τους άλλους 15 εγκληματίες Τούρκους εκτέλεσε τότε. ΕΥΓΕ.
    Μ.Ρ. Από κατεχομένη Κερύνεια που στενοί συγγενείς και φίλοι της σφαγιάστηκαν από τους εγκληματίες Τούρκους βαρβάρους.
    Τύμμα τύμματι τίσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξαιρετικα και αποκαλυπτικα.
    Ολα καταχωνιασμενα.
    Σ.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με εκπλησσουν οι πληροφοριες που αποκαλυπτουν συγκεκριμενοι σχολιαστες του koukfamily.
    Σε μαγνητιζουν να τις διαβασεις.
    Μ.Π. Κρητη
    Στην Κρητη μας κανεις Τουρκος δολοφονος δεν επιβιωσε. Πληρωσαν ολοι για τις σφαγες που διεπραξαν. Ευχομαι καποια στιγμη και στην αδελφη μας Κυπρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.