Σελίδες

6 Αυγούστου 2023

Υποκρισία: Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει τη βλάβη που προκαλεί το κάπνισμα στο αγέννητο παιδί, ενώ αδιαφορεί για τις χιλιάδες αμβλώσεις!

Το υπουργείο Υγείας «θυμάται» πως κάθε έμβρυο είναι ένα αγέννητο παιδί, μόνο στα προειδοποιητικά μηνύματα που φέρουν τα... τσιγάρα 
 
Γράφει ο Ελευθέριος Ανδρώνης
 
Όποτε εισέρχεται στον δημόσιο διάλογο το θέμα του περιορισμού των αμβλώσεων, έχουμε δει όλοι ότι ένας ολόκληρος ιδεολογικός μηχανισμός ξεσηκώνεται ακαριαία για να καταδικάσει τους υπερασπιστές της ανθρώπινης ζωής. 
 
Δημοσιογράφοι, πολιτικοί, καλλιτέχνες και σημαντικό μέρος της κοινωνίας, παίρνουν τη «σημαία» του δικαιωματισμού και φωνάζουν για «μεσαίωνα», για «σκοταδισμό, για «οπισθοδρόμηση» και άλλες γραφικές ανοησίες, μόνο και μόνο για να καλύψουν τη συνενοχή τους σε αυτή τη σιωπηρή και ακατάπαυστη γενοκτονία. 
 
Όταν ο Δημήτρης Νατσιός εξέφρασε τη θέση της ΝΙΚΗΣ, δηλώνοντας ότι «εξ άκρας συλλήψεως υπάρχει άνθρωπος, υπάρχει το δικαίωμα του αγέννητου παιδιού», ένα ολόκληρο μιντιακό σύστημα άρχισε να του επιτίθεται με λυσσαλέο τρόπο. 
 
Θυμόμαστε επίσης πώς το 2020, το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω!» πραγματοποίησε μια καμπάνια με αφίσες στους σταθμούς που απλώς ενημέρωναν με νομιμότατο τρόπο τους συμπολίτες μας για το θαύμα της ζωής του αγέννητου παιδιού. Άμεσα είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων, και οι επικριτές έκαναν λόγο για… καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των γυναικών (!), ενώ ο τότε υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής έδωσε εντολή να κατέβουν άμεσα όλες οι αφίσες.
 
Από τότε έχουμε δει καμπάνιες στο μετρό για τα δικαιώματα των θηλαστικών, των πτηνών, των ψαριών και των σεξουαλικών προτιμήσεων πάσης (παρα)φύσεως, άλλα η εμβρυϊκή ανθρώπινη καρδούλα απαγορεύεται να διεκδικεί το δικαίωμα να χτυπάει. 
 
Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά από εκείνη την καμπάνια υπέρ της προστασίας της ζωής, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει πράξει τίποτα το ουσιαστικό για τη στήριξη της τεκνογονίας και την υπεράσπιση των αγέννητων παιδιών. Καταλαβαίνει κανείς ότι το μακάβριο «δικαίωμα» στον φόνο του αγέννητου παιδιού, έχει γίνει κάτι σαν κατεστημένο στη χώρα μας. 
 
Το κάπνισμα βλάπτει το αγέννητο παιδί – Η έκτρωση όχι; 
 
Η κυβέρνηση σύστησε υπουργείο Οικογένειας, χωρίς να έχει εξασφαλίσει καν την επιβίωση του κυοφορούμενου παιδιού. Ξεκίνησε από το «ωμέγα», χωρίς να έχει φροντίσει για το «άλφα» της επίλυσης του δημογραφικού. Το δε υπουργείο Υγείας «ανησυχεί» για πλείστα άλλα θέματα, πάντως όχι για την εξολόθρευση εκατοντάδων χιλιάδων ελληνόπουλων κάθε χρόνο. Στα προϊόντα καπνού οι προειδοποιήσεις και τα ενημερωτικά μηνύματα που συνοδεύονται από σοκαριστικές εικόνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. 
 
Όλα καλά μέχρι εδώ. Όμως τι γράφει μία από αυτές τις προειδοποιήσεις; «Το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει το αγέννητο παιδί σας». Και η εικόνα δείχνει ένα ζευγάρι γονιών να θρηνούν πάνω από ένα παιδικό φέρετρο. Και αυτή η σήμανση κυκλοφορεί – ανάμεσα σε άλλες – από το 2016 έως σήμερα. Να το πούμε υποκρισία εκ μέρους του κράτους; Να το πούμε υποτίμηση της νοημοσύνης μας; Να το δούμε σαν ξεχασμένο μήνυμα που κουβαλά ένα ίχνος τσίπας, το οποίο ξέφυγε από τα σύγχρονα «ραντάρ» της ορθοπολιτικής λογοκρισίας; 
 
Όπως και να το δούμε, προκαλεί θλίψη, απογοήτευση και αγανάκτηση. Ναι, το κάπνισμα μπορεί να σκοτώσει το αγέννητο παιδί μας, άλλα ένα ολόκληρο κράτος έχει φροντίσει ήδη να σκοτώνονται μέσω των αμβλώσεων πολλά περισσότερα παιδιά. Ναι, οι ουσίες του τσιγάρου δηλητηριάζουν το έμβρυο, άλλα τι να πούμε για τα φονικά εργαλεία του χασάπη με τη λευκή ποδιά που αυτοσυστήνεται ως «γυναικολόγος», που καταπατά συστηματικά τον όρκο του Ιπποκράτη και εξαφανίζει ολόκληρα χωριά από αυριανούς Έλληνες στην ελεεινή «καριέρα» του; 
 
Σας πήρε ο… πόνος για τις συνέπειες του τσιγάρου στο έμβρυο, ενώ αδιαφορείτε για τα εκατοντάδες χιλιάδες φέρετρα της αγέννητης Ελλάδας! Το υπουργείο Υγείας διαθέτει την «ευαισθησία» να προειδοποιήσει την έγκυο να μην καπνίζει, άλλα η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται να προστατέψει, να επιβραβεύσει, να επιδοτήσει και να εξασφαλίσει ευνοϊκές συνθήκες τεκνογονίας για τη μελλοντική μητέρα.
 
Να αποτρέψει αυτό το ανθρωπιστικό δράμα, κατά προτίμηση όχι με στείρες απαγορεύσεις, άλλα με ενημέρωση, με παιδεία, με κρατική μέριμνα, με ελαφρύνσεις και παροχές στους νέους γονείς. 
 
«Κατέβασαν» άρον άρον τη καμπάνια για το αγέννητο παιδί, άλλα τους έμεινε μια ξεχασμένη αναφορά σε αυτές τις ανυπεράσπιστες ζωούλες πάνω σε ένα… πακέτο τσιγάρα, για να θυμόμαστε πότε – πότε σε αυτό το κράτος ότι υπήρχε ένα ίχνος ανθρωπιάς και λογικής. Σήμερα ακόμα και ο όρος «αγέννητο παιδί» θεωρείται casus belli από τους «δικαιωματιστές» του θανάτου. 
 
Μιας και το υπουργείο Υγείας υιοθετεί ακόμα και «ξώφαλτσα» αυτόν τον όρο, ας μας πει η κυβέρνηση την επίσημη θέση της: τι υπάρχει μέσα στη γυναικεία μήτρα που κυοφορεί; Αν υπάρχει ένα αγέννητο παιδί όπως αναγράφεται στις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υγείας, τότε η άμβλωση ισοδυναμεί με φόνο. Απλά τα πράγματα. Αν παραδεχόμαστε ότι υπάρχει παιδί προ και μετά γέννας, τότε παραδεχόμαστε πως υπάρχει άνθρωπος προ και μετά γέννας. Και όταν κάποιος αφαιρεί τη ζωή ανθρώπου, τότε μιλάμε για φόνο. 
 
Δυστυχώς και η κυβέρνηση ακολουθεί την α λα καρτ «λογική» του συμφέροντος που επικρατεί σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας: Αν οι γονείς επιθυμούν την τεκνογονία, τότε βλέπουν την πραγματικότητα, βλέπουν ένα αγέννητο παιδί. Αν δεν επιθυμούν την τεκνογονία, τότε προσποιούνται πως έχουν να κάνουν με μία αδιάφορη μάζα από κύτταρα…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.