Σελίδες

18 Αυγούστου 2023

Υποκλίνομαι σ΄αυτή τη γενιά που σιγά – σιγά χάνεται…

Ορισμένες φορές πηγαίνω για ρεπορτάζ – φωτογραφίες σε εκδηλώσεις και τις περισσότερες φορές ξέρω τι θα βρώ μπροστά μου. 

Όμως μερικές φορές (και αυτό είναι το όμορφο και καταπληκτικό) σου παρουσιάζονται μπροστά σου εικόνες που σε προκαλούν έκπληξη και σε συναρπάζουν.

Παραμονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο κατά την περιφορά της Εικόνας.

Η συγκεκριμένη κυρία της φωτογραφίας έξω από το σπίτι της, στα γόνατα σκυμμένη, περίμενε καρτερικά να περάσει η Εικόνα της Μεταμόρφωσης, να κάνει το σταυρό της για να την τιμήσει.

Δεκάδες εικόνες αφοσίωσης στην πίστη του Χριστού πέρασαν από το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Η κυρία της φωτογραφίας είναι μια άλλη Ελλάδα. Αυτή που μπόλιασε τις νέες γενιές με αξίες και ηθική. Άσχετα με το δρόμο που ακολουθεί ο καθένας μας.

Υποκλίνομαι σ΄αυτή τη γενιά που σιγά – σιγά χάνεται…

«Ευλογία Κυρίου και έλεος έλθοι εφ’ υμάς τη αυτού θεία χάριτι και φιλανθρωπία πάντοτε, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων»

proskynitis

ΣΧΟΛΙΟ

Αυτή είναι η γιαγιά μας... Αυτή είναι όχι μόνο η γενιά που χάνεται αλλά και η Ελλάδα που χάνεται μαζί της...

Η πίστη, η ευσέβεια και η αγάπη σε οικογένεια και πατρίδα σβήνουν μαζί με αυτήν την γενιά, διότι εμείς δεν μπορέσαμε να την μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας, δηλαδή στα εγγόνια της γιαγιάς...

Κι έτσι τα βλέπουμε τώρα να πηγαίνουν σε Gay Pride, σε Colour Festivals και Colour Day Run, σε Γιόγκες και Ψυχολόγους, να γιορτάζουν το Χαλογουίν, να ψάχνουν τα Χριστούγεννα τον ψεύτικο Santa Klaous της Κοκα Κόλα με το έλκηθρο από την Φινλανδία κι όχι τον αληθινό Ελληνα Αγιο και Μέγα Βασίλειο και να γονατίζουν όταν κάνουν πρόταση γάμου στην κοπέλα τους σαν αμερικανάκια...

Γιαγιά σε προδώσαμε....
Ελλάδα σε προδώσαμε
Ορθοδοξία σε προδώσαμε....

2 σχόλια:

  1. Η τιμημενη γενια φευγει.
    Η νεα γενια χανεται αλλα αδιαφορει.
    Ο υλισμος και ευμαρεια ειναι ο Θεος τους.
    Αυτο επεβαλε η νεα αταξια πραγματων και θαματων.
    Θρησκεια πατριδα οικογενεια εχουν διαλυθει και εμεις οι παλαιοτεροι θρηνουμε επι ερειπιων μεχρι να ερθει και η τελικη καταστροφη οπως στα Σοδομα..
    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς υποκλινόμαστε στις γιαγιάδες, στους παππούδες, στους γονείς μας, που ανοικοδόμησαν την Ελλάδα με αίμα και ιδρώτα, από τα ερείπια και σήμερα απαθείς βλέπουμε την νέα γενιά, που βαδίζει εν μέσω νέων ερειπίων ...που ετοιμόρροπα είναι και θα την πλακώσουν....
    Η χαμένη νέα γενιά της Ελλάδας ...
    Αυτό που πολλές φορές ορίζουμε ως «χαμένη γενιά» αναδεικνύει νέα έρευνα της Eurostat, που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα, αποτυπώνοντας το άνισο βάρος, που έχουν να αντιμετωπίσουν οι νέοι με αριθμούς.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία για τους νέους χωρίς πρόσβαση στην εργασία, την εκπαίδευση και την κατάρτιση (Νο Employment, Education, Training - ΝΕETs), η Ελλάδα κατατάσσεται στη δεύτερη υψηλότερη θέση στην Ε.Ε. με ποσοστό 25,9%, πίσω μόνο από την Ιταλία (29,4%).
    Συγκεκριμένα, μία στις τρεις νέες και ένας στους πέντε νέους ηλικίας 20-34 ετών παραμένουν αδρανείς ταυτόχρονα στην εκπαίδευση και στην εργασία. Οι αριθμοί αποδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος: το 21,2% των αντρών και το 30,8% των γυναικών σε αυτές τις ηλικιακές κατηγορίες σήμερα δεν έχουν εργασία, δεν σπουδάζουν και δεν καταρτίζονται επαγγελματικά. Τα ελληνικά ποσοστά μοιάζουν να επιστρέφουν στην περίοδο της κρίσης έπειτα από μία μικρή κάμψη πριν από την πανδημία.
    Ειδική μνεία στην έρευνα γίνεται επίσης στο έμφυλο χάσμα: σχεδόν σε όλες τις χώρες η πρόσβαση των γυναικών στην εργασία είναι χαμηλότερη από εκείνη των αντρών.
    Στον συγκεκριμένο δείκτη η Ελλάδα βρίσκεται ψηλότερα από 8 χώρες της Ε.Ε. όπως η Ιταλία και η Βουλγαρία, όπου το χάσμα ξεπερνά το 10%. 'Ομως και στη χώρα μας οι νεαρές γυναίκες παραμένουν σε καθεστώς εργασιακής και εκπαιδευτικής επισφάλειας, με τη διαφορά να ξεπερνά το 9% σε σχέση με τους νεαρούς άνδρες NEETs, φέρνοντας στο προσκήνιο για άλλη μια φορά τον άνισο αντίκτυπο της πανδημίας αλλά και τις αρνητικές προϋποθέσεις που δημιούργησαν τεχνητά οι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, με στόχο να εξουθενώσουν τους νέους και να τους καθυποτάξουν ως πειθήνια όργανα τους....
    Μήπως λοιπόν φέρουμε και εμείς ευθύνη ως παππούδες ή γονείς που αφήσαμε τα παιδιά μας χωρίς πυξίδα και νίπτουμε τας χείρας μας;
    Όταν νίπτει κανείς τας χείρας του σε μια σύγκρουση μεταξύ ισχυρών και αδυνάτων, δεν σημαίνει ότι μένει ουδέτερος, σημαίνει ότι παίρνει το μέρος των ισχυρών και ο σιωπών δοκεί συναινεί....
    Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου. Αυτή η ένοχη σιωπή σου είναι ομολογία. Ας αναλάβουμε και τις δικές μας ευθύνες και όπως έλεγε και ο Καζαντζάκης ...
    Ν’ αγαπάς την ευθύνη
    να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
    θα σώσω τον κόσμο.
    Αν χαθεί, εγώ θα φταίω.

    Αν χαθεί λοιπόν η νέα γενιά, θα φταίμε και εμείς διότι την αφήσαμε έρμαιο των κανίβαλων πολιτικών ηγετών μας ντόπιων και ξένων....
    Τ.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.