Σελίδες

5 Αυγούστου 2023

Νίκος Γκάλης ἠ όλα μπορούν να γίνουν....

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Πολλά γράφτηκαν από χθες σχετικά με τον Νίκο Γκάλη, τον σπουδαιότερο αθλητή που έβγαλε η νεώτερη Ελλάδα, με αφορμή την απόσυρση της φανέλας του από την Εθνική Ελλάδος. Πολλοί θυμήθηκαν το γκαλόσημο, που έλεγε ο Ματθαίου ότι έπρεπε να πληρώνουν όσοι μεταγενέστεροι ασχολούνται με την καλαθοσφαίρηση, άλλοι το "γκάγκστερ", το "μεγαλέμπορος πόντων" που τον χαρακτήριζαν οι ευρωπαϊκές εφημερίδες, ενώ ορισμένοι τον παραλλήλισαν ως προς την επίδραση που είχε για το άθλημα στην χώρα του με τον Μαραντόνα. Εγώ θα προσθέσω ότι δεν υπήρξε και ούτε νομίζω θα υπάρξει καλύτερος καλαθοσφαιριστής από τον Γκάλη σε ολόκληρο τον κόσμο με ύψος από 1.83 και κάτω.
 
Και πάνω σε αυτό, νομίζω, πρέπει να δούμε την πραγματική σημασία του Γκάλη ως παραδείγματος για τον Έλληνα. Ο Γκάλης είναι ένα σύγχρονο παράδειγμα για όλους μας, ότι δεν είναι όλα χαμένα. Ότι δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Ο Γκάλης, με ελάχιστο ύψος για καλαθοσφαιριστή, κατόρθωσε να κάνει τα πάντα μέσα στο παρκέ. Να βρίσκει τρόπους να σκοράρει που κανείς μέχρι τότε δεν είχε φανταστεί. Να αποφεύγει το μαρκάρισμα πολύ ψηλότερων και πολύ αθλητικότερων αντιπάλων και τις συνδυασμένες άμυνες επάνω του. Όταν, λοιπόν, σκεφτόμαστε ότι κάτι δεν μπορούμε να το καταφέρουμε, σε προσωπικό ή σε εθνικό επίπεδο, θα πρέπει να σκεφτόμαστε τον Γκάλη... ιδίως τα νέα παιδιά.... δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Οτιδήποτε μπορεί να επιτευχθεί, εάν πιστέψουμε στην επίτευξή του και εργαστούμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα πάνω σε αυτό. Το υπουγείο παιδείας πρέπει να καλέσει τον Γκάλη να περνάει από τα σχολεία και μιλάει στα παιδιά για την επίτευξη στόχων... το ίδιο και σε εθνικό επίπεδο... δεν είναι είμαστε μικρή χώρα και θα κάνουμε ό,τι μας λένε οι ΗΠΑ μπας και μας διατηρήσουν ακόμη μερικές δεκαετίες... όχι... δουλειά χρειάζεται, πίστη στις δυνάμεις του έθνους και η Ελλάδα μπορεί να βγει από την παρακμή.... στην καλαθοσφαίριση τον δρόμο τον έδειξε ο Γκάλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.