Σελίδες

24 Αυγούστου 2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Γράφει ο Σπύρος Κατσούρης
 
Επειδή πολλοί φίλοι,-ες, αλλά και άγνωστα πρόσωπα, που γνωρίζουν όμως την δημοσιογραφική και κοινωνικοπολιτική μου δράση, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον μου για τοπικά και εθνικά μας θέματα, με ρωτούν ευθέως εδώ, αλλά και στα πανηγύρια της Ρόδου, "Γιατί δεν κατέρχεσαι στις προσεχείς Εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;;" οφείλω να επαναλάβω ολίγα τινά:
 
1) Δεν εγκρίνω το ισχύον Σύστημα εκλογών. Το έχω γράψει 2-3 φορές σε άρθρα μου, ότι αυτές δεν είναι ανεξάρτητες εκλογές της Τ.Α. Είναι εξαρτώμενες από τα Πολιτικά Κόμματα που θέλουν να ελέγχουν τις κινήσεις των εκλεγομένων από τον λαό Δημάρχων και Περιφερειαρχών. Πρότεινα από πέρσυ και αρχάς Φεβρουαρίου την αλλαγή αυτού του τριτοκοσμικού νόμου και την αντικατάστασή του από σύγχρονο, όπου θα υπήρχαν μόνον 2 ψηφοδέλτια. Ένα για τους υποψ. Δημάρχους ή Περιφερειάρχες και άλλο με τους υποψ. Δημοτ. ή Περιφερειακούς Συμβούλους, απ όπου ο επικρατήσας Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης θα επέλεγε τους αξίους συνεργάτες του. Αλλά εμένα θα άκουγαν τα τρωκτικά του Κέντρου;
 
2) Για να ενταχθώ υπό την σημαία κάποιου υποψηφίου (όπως μου προτείνουν άλλοι), θα πρέπει αυτός ο υποψήφιος να είναι αφ ενός μεν άρτιος και άμεμπτος ηθικά, πολιτικά, κοινωνικά και αφ ετέρου να είναι ανώτερος μου πνευματικά. Βλέπετε να υπάρχει κάποιος από τους ως τώρα ακουγόμενους; 
 
3) Για να ηγηθώ Συνδυασμού (ως άλλοι πάλιν μου προτείνουν) π.χ. Περιφέρειας Νοτ. Αιγαίου, θα πρέπει να συγκρουσθώ με πολλούς αντιπάλους, που αμέσως θα καθίσταντο Εχθροί! Και φυσικά με τους πάτρωνές των, ήτοι τα Πολιτικά Κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ)! Ποιός "χλωρός" πάει ξυπόλυτος στ αγκάθια; Αρα ή πρέπει να αλλάξει ο Νόμος (οπότε μπορώ να πολεμήσω τον οιονδήποτε υποψήφιο άνετα, σ όλα τα επίπεδα) ή θα πρέπει να υπάρχει έτοιμη Βάση Υποστήριξης, η οποία θα πρέπει να με αποδεχθεί ως αρχηγό της. Υπάρχει τέτοια; Κι αν Ναι, εδώ είμαι γω. Και τα τηλέφωνα μου γνωρίζετε και το Πολιτισμικό Μέλαθρο Ρόδου είναι ανοικτό κάθε μέρα. Πληροφ.Google...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.