Σελίδες

12 Ιουλίου 2023

Τουρκία και εποικισμός

Γράφει ο Αλέξανδρος Ιτιμούδης, γεωπολιτικός αναλυτής
 
Η Τουρκία διαχρονικά αξιοποιεί και έχει εντάξει στο δόγμα της την στρατηγική αλλοίωσης πληθυσμών σε εδάφη άμεσου ενδιαφέροντος της, προκειμένου να οικειοποιείται έδαφος χωρίς εμπλοκή σε μάχη.
 
Η στρατηγική αυτή προέρχεται από τους νομάδες της στέπας, πολιτισμικούς προγόνους των Τούρκων, οι οποίοι με την εγκατάσταση τους σε νέο έδαφος τουρκοποιούσαν και ισλαμοποιούσαν την περιοχή μέσω καταπίεσης, εξαναγκασμού και άντληση πόρων από τους γηγενείς. 
 
Η σύγχρονη Τουρκία επιδιώκει μέσω της αξιοποίησης της χρησικτησίας να καταλαμβάνει εδάφη μέσω της παράνομης μετανάστευσης η οποία οργανώνεται μέσω των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών. 
 
Τέτοια παραδείγματα οικειοποίησης στο παρελθόν υπήρξαν η απόσπαση της επαρχίας Χατάι από την Συρία, η οποία πάρα το ότι ήταν υπό γαλλική κατοχή, επέλεξε να ενταχθεί στην Τουρκία μέσω εποικισμού από τουρκικούς πληθυσμούς οι οποίοι εν τέλει αλλοίωσαν την περιοχή. 
 
Το ίδιο πράττει εδώ και χρόνια στην Κύπρο όπου έχει μεταφέρει Τούρκους εποίκους στο κατεχόμενο κομμάτι, με σκοπό να τους καταστήσει μόνιμους κατοίκους και μέσω τετελεσμένου να κερδίσει αναίμακτα το νησί. 
 
Πάλι βλέπουμε την τακτική του τετελεσμένου να παίζει βασικό ρόλο στην τουρκική νοοτροπία. 
 
Όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα, η Τουρκία εκμεταλλεύεται κυρίως τις ευαισθησίες του δυτικού κόσμου σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το ασαφές νομικό πλαίσιο, την ύπαρξη χρηματοδοτούμενων ΜΚΟ και του ατομικιστικού κοινωνικού προτύπου, καθώς και την άρνηση δυναμικής δράσης από πλευράς δυτικών κρατών. 
 
Συνεπικουρούμενη από την καθοδήγηση της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η Τουρκία επιδιώκει να πλημμυρίσει την Ευρώπη και ειδικά την Ελλάδα με μουσουλμάνους ώστε στην συνέχεια να πάρει τον ρόλο του προστάτη τους από τις δήθεν αυθαιρεσίες. 
 
Πρόκειται για μια στρατηγική που ακροβατεί στις παρυφές του διεθνούς δικαίου καθώς αφενός μεν ο εποικισμός θεωρείται έγκλημα, από την άλλη όμως γνωρίζει πως ο δυτικός κόσμος αδυνατεί να ενεργήσει δυναμικά μπροστά στις μεταναστευτικές ροές. 
 
Έτσι με έναν ύπουλο και κακόβουλο τρόπο το μεταναστευτικο μετατρέπεται σε όπλο το οποίο μάλιστα έρευνες έχουν καταδείξει πως είναι εξόχως αποτελεσματικό στις περισσότερες φορές που αυτό εφαρμόστηκε (έρευνες Kelly M. Greenhill). 
 
Το ζήτημα αυτό αντιμετωπίζεται πέρα από νομικά μέσα και με την ενεργό δράση μυστικών υπηρεσιών οι οποίες στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον έχουν αποκτήσει πιο αναβάθμιση αναβαθμισμένο ρόλο και δεν είναι τυχαίο που η Τουρκία τις αξιοποιεί τόσο πολύ. 
 
το είδαμε ΕΔΩ

3 σχόλια:

  1. Επ ευκαιρία...
    Για εποικισμό της Ελληνικής Κύπρου, στην οποία οι γηγενείς Κύπριοι σε λίγο θα είναι μειοψηφία.
    Η Τουρκία με την μέθοδο σαλαμοποίησης του εποικισμού στα κατεχόμενα έχει μεταφέρει πρόσφατα, μετά τους σεισμούς εκατοντάδες οικογένειες σεισμοπλήκτων, 35000 περίπου. Υπάρχει ήδη ο κατοχικός στρατός ο οποίος αριθμεί άνω των 50000 στρατιωτών. Υπάρχουν άνω των 200000 εποίκων μουσουλμάνων. Οι Τουρκοκύπριοι έχουν απομείνει, μη αντέχοντας την καταπίεση του στρατού εισβολής περίπου 85000. Χιλιάδες νέοι Μουσουλμάνοι έποικοι ζουν μόνιμα στην κατεχόμενη Κύπρο ως δήθεν "φοιτητές". Υπολογίζονται επίσημα περί τις 35-40000.
    Αλλά οι αριθμοί είναι μεγαλύτεροι. 12 Τουρκικά πανεπιστήμια λειτουργούν παράνομα στα κατεχόμενα και ο αριθμός τους άγγίζει τις 81000. (47033 Τούρκοι, 21982 από Μουσουλμανικές χώρες και μόλις 12000 Τουρκοκύπριοι!)

    Καθημερινά μέσω θαλάσσης και κατεχομένων εισέρχονται παράνομα και στην ελεύθερη Κύπρο Ισλαμιστές λαθρομετανάστες. Σήμερα ο αριθμός τους είναι άγνωστος αλλά υπερβαίνουν τις 100000....
    Υπολογίστε λοιπόν 35000+50000+200000+85000+40000+100000=510000 Μουσουλμάνοι...
    Σημειώνεται ότι οι γηγενείς Έλληνες Κύπριοι είναι περίπου 650000 (+193000 περίπου ξένοι κυρίως Ευρωπαίοι με Κυπριακή Υπηκοότητα!) Αυτονόητο λοιπόν είναι ότι σύντομα οι Κύπριοι θα είναι μειοψηφία και σε τυχόν ...λύση του Κυπριακού θα έχουν ρόλο μειοψηφίας... Αν δε υπολογίσουμε ότι μηνιαία περίπου 15000 λαθρόβιοι εισέρχονται παράνομα στην Κύπρο σε ένα χρόνο από σήμερα η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων θα είναι δεδομένη και εάλω ξανά η Κύπρος... Και οι κυβερνώντες στον ύπνο τους .... Απλά φτιάχνουν νέες δομές φιλοξενίας για τους ... "φιλοξενούμενους" μας Δούρειους Ίππους ...
    Ο φίλος Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου πρόσφατα υπέβαλε το πιο κάτω ερώτημα στην Ευρωβουλή. Αν είδατε εσείς κάποια ενέργεια ή απάντηση την είδαμε και εμείς.
    Ο εποικισμός των κατεχόμενων, απειλή για την Κύπρο.
    Ερώτηση με αίτημα γραπτής απάντησης E-003705/2019
    προς την Επιτροπή
    Άρθρο 138 του Κανονισμού
    Lefteris Christoforou (PPE)
    Η Τουρκία, από το 1974 που εισέβαλε παράνομα στη Κύπρο, εποικίζει ασταμάτητα τις κατεχόμενες περιοχές με Τούρκους της Τουρκίας και το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα συνεχίζει να εκδίδει ψευδο-υπηκοότητες, κατά παράβαση κάθε αρχής διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου.
    Ο εποικισμός στην κατεχόμενη Κύπρο, που ελέγχεται από την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό, πραγματοποιείται με συστηματικό και μεθοδικό τρόπο, με αποκλειστικό σκοπό να αλλοιώσει τον δημογραφικό χαρακτήρα της Κύπρου. Ο εποικισμός αποτελεί έγκλημα πολέμου το οποίο η Τουρκία διαπράττει σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδώ και 48 χρόνια.
    Είναι προκλητικά απαράδεκτο η Τουρκία, υπό ένταξη χώρα στην ΕΕ, να διαπράττει ανενόχλητα εγκλήματα όπως είναι ο εποικισμός σε βάρος κράτους μέλους της ΕΕ.
    Είναι αδιανόητο η Τουρκία να εγκληματεί απροκάλυπτα, επί ευρωπαϊκού εδάφους, χωρίς η ΕΕ να αντιδρά άμεσα και αποφασιστικά.
    Με αυτά τα τραγικά δεδομένα στην κατεχόμενη Κύπρο, ο εποικισμός αποτελεί ακόμη μία βάναυση πρόκληση της Τουρκίας προς το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο.
    Ερωτάται η Επιτροπή:
    1.Πώς προτίθεται να προστατεύσει κράτος μέλος της ΕΕ που υφίσταται το έγκλημα του εποικισμού από την Τουρκία;
    2.Πώς μπορεί μία χώρα, όπως η Τουρκία, να εγκληματεί σε βάρος κράτους μέλους και να απολαμβάνει οικονομικής στήριξης; Λ.Χ.

    Άλαλα τα χείλη των ασεβών...

    Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί.
    –Αυτή η σιωπή τους είναι ομολογία.
    Qui tacet consentit.
    –Ο σιωπών συναινεί.
    Α.Α.
    Υ.Γ. Και το ... προοδευτικό κομουνιστικό ΑΚΕΛ της Κύπρου, που θεωρεί ... "αδέλφια" του, τους Μουσουλμάνους "πρόσφυγες", απαιτεί ανοικτά σύνορα και κατάργηση των φρακτών παρεμπόδισης εισόδου των νέων εισβολέων, που ήδη ... έχουν πλημυρίσει όλη την Ελληνική Κύπρο, με εντολή του νεοσουλτάνου Ερντογάν και της μαριονέτας του Ερσίν Τατάρ.
    Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ψάχνουμε εμείς οι Κυπραίοι για Νέα Ιουστινιανή προς μετανάστευση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Νέα Ιουστινιανή.
    Ονομασία πόλης, που ιδρύθηκε από τον Βυζαντινό αυτοκράτορα Ιουστινιανό Β' τον Ρινότμητο κοντά στην πόλη Κύζικο της Προποντίδας (Ελλήσποντος). Στην πόλη αυτή εγκαταστάθηκαν δια της βίας οι κάτοικοι της Κύπρου τους οποίους ο αυτοκράτορας μετέφερε ως μετοίκους εκεί το 691/2.
    Από τότε ο Αρχιεπίσκοπος ονομάζεται Πάσης Κύπρου και Νέας Ιουστινιανής, για να θυμίζει ακόμη μια τραγωδία του Κυπριακού Ελληνισμού.
    Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κύριοι στόχοι της Τουρκίας για την υιοθέτηση της πολιτικής εποικισμού στην κατεχόμενη Κύπρο είναι οι ακόλουθοι:

    1. Η αλλαγή του δημογραφικού χαρακτήρα και η αλλοίωση της πληθυσμιακής ισορροπίας στο νησί μεταξύ των Τούρκων και Ελλήνων της νήσου, ώστε να δικαιολογήσει τις απαιτήσεις της Τουρκικής πλευράς σχετικά με την εδαφική και συνταγματική πτυχή του Κυπριακού προβλήματος.

    2. Το εθνικό ξεκαθάρισμα της κατεχόμενης περιοχής και η μαζική μεταφορά Τούρκων από την Τουρκία. Η πολιτική αυτή, σε συνδυασμό με την εκδίωξη των Ελληνοκυπρίων κατοίκων της περιοχής, την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς και την παράνομη αλλαγή των γεωγραφικών ονομάτων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, στοχεύουν στην εξάλειψη κάθε τι Ελληνικού και Χριστιανικού που υπήρχε για αιώνες και στην «τουρκοποίηση» της περιοχής.

    3. Η αλλαγή του ισοζυγίου δυνάμεων στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και ο επηρεασμός των εκλογών, ώστε να διασφαλιστεί η συμμόρφωση της Τουρκοκυπριακής ηγεσίας με την πολιτική της Τουρκικής Κυβέρνησης.

    4. Ο έλεγχος της πολιτικής ζωής των κατεχομένων περιοχών. Για το σκοπό αυτό, στους έποικους έχει δοθεί ‘ιθαγένεια’, ελληνοκυπριακές περιουσίες, ‘εκλογικά δικαιώματα’, και άδειες εργασίας. Είναι οργανωμένοι σε πολιτικά κόμματα, τα κυριότερα των οποίων είναι το ‘Κόμμα Εθνικής Δικαιοσύνης’, και το ‘Κόμμα Εθνικής Ανανέωσης’. Συμμετέχουν επίσης σε άλλα πολιτικά κόμματα και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή.

    5. Ο έλεγχος και η χειραγώγηση της πολιτικής θέλησης των Τουρκοκυπρίων (ακόμα και μετά τη λύση).

    6. Η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας της Τουρκίας στο νησί, με τη διάθεση επιπρόσθετων εκπαιδευμένων εφεδρειών για τις δυνάμεις κατοχής στην Κύπρο.

    7. Ο επηρεασμός μιας δίκαιης λύσης του Κυπριακού προβλήματος με τη δημιουργία νέων τετελεσμένων γεγονότων, των οποίων η ανατροπή να αποδειχθεί πρακτικά δύσκολη.

    Η πολιτική του εποικισμού που ακολουθεί η Τουρκία στην Κύπρο αντίκειται στη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας του 1960, που υπέγραψαν το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κυπριακή Δημοκρατία. Το Παράρτημα Δ της Συνθήκης διέπει την ιθαγένεια της Κύπρου και καθιστά αδύνατο και παράνομο για τη μια ή την άλλη κοινότητα να διαταράξει τη δημογραφική ισορροπία, φέρνοντας μεγάλο αριθμό Τούρκων ή Ελλήνων με τον ισχυρισμό ότι είναι Ελληνοκυπριακής ή Τουρκοκυπριακής καταγωγής και άρα δικαιούνται να έρθουν στην Κύπρο. Το Άρθρο 4 παράγραφος 7, επιβάλλει ποσοστώσεις στην παραχώρηση υπηκοότητας σε πρόσωπα που είχαν μεταναστεύσει στην Ελλάδα, την Τουρκία ή τη Βρετανική Κοινοπολιτεία, έχοντας διατελέσει κάτοικοι Κύπρου πριν από το 1955, ή που ήσαν απόγονοι Οθωμανών υπηκόων που διέμεναν στην Κύπρο το 1914.
    Η πολιτική του εποικισμού αντίκειται στο διεθνές δίκαιο. Το Άρθρο 49 (6) της 4ης Συνθήκης της Γενεύης του 1949 σχετικά με τους Αμάχους εν Καιρώ Πολέμου, απαγορεύει τη μεταφορά από την κατοχική δύναμη του δικού της πληθυσμού στην περιοχή που κατέχει. Διαλαμβάνει ότι «η Κατοχική Δύναμη δεν θα απελάσει ή μεταφέρει μέρος του δικού της αμάχου πληθυσμού στο έδαφος που κατέχει».
    H μεν Τουρκία τους γράφει τους διεθνείς οργανισμούς στα παλιά κιτάπια του Κορανίου, οι δε κυβερνώντες μας αδιαφορούν προδοτικά και ανέχονται τους λαθροεισβολείς, που ανοίγουν κερκόπορτες βάσει των ύπουλων σχεδίων της Τουρκίας, τόσον στην Κύπρο, όσον και στην Ελλάδα ...ΦΕΥ!!!!
    Π.Β. Μικρασιάτισσα και πρόσφυγας από κατεχόμενη Αμμόχωστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.