Σελίδες

28 Ιουλίου 2023

Ο στρατηγός άνεμος στην σωστή πλευρά της Ιστορίας

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Για να θυμούνται οι μεγαλύτεροι.... και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.... Όταν στις μεγάλες πυρκαγιές της Ηλείας ο τότε υπουργός δημόσιας τάξης Βύρων Πολύδωρας είχε μιλήσει για τον αήττητο στρατηγό άνεμο, όλα τα ΜΜΕ ακόμη και τα καραμανλικά είχαν πέσει πάνω του να τον φάνε.... τι ανευθυνότητα, τι ανικανότητα, τι διάλυση του κράτους προσήπταν σε αυτόν και την κυβέρνηση του Καραμανλή.... σήμερα που η κυβέρνηση λέει ότι αδυνατεί να προστατέψει μείζονος σημασίας στρατιωτικές εγκαταστάσεις αν ο άνεμος αλλάξει απότομα φορά... είναι απλώς Παρασκευή.... γιατί σήμερα τα ΜΜΕ δεν κατηγορούν τον Δένδια, τον Μηταράκη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη με το ίδιο σθένος; Μήπως γιατί ο Καραμανλής είχε πει όχι τότε στους Αμερικανούς για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, ενώ τώρα ο Μητσοτάκης λέει σε όλα ναι στους Αμερικανούς ασχέτως πόσο επιζήμια είναι αυτά τα ναι για την Ελλάδα; Μπα... τυχαίο θα ναι...
 
ΥΓ. Ενθυμούμενος αυτά, έψαξα στο διαδίκτυο να βρω την συνέντευξη τύπου που είχαν δώσει οι τότε υπουργοί Ρουσόπουλος και Βουλγαράκης για την παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του Καραμανλή.... εκείνη που έδειχναν ένα σχεδιάγραμμα για την αναμετάδοση του σήματος του κινητού του τότε πρωθυπουργού... και που το σχεδιάγραμμα έδειχνε ότι το σήμα κατέληγε σε κάποια κεραία.... κάπου στην αμερικανική πρεσβεία.... δεν την βρίσκω!
 
Διυπουργική συνέντευξη με ένα τέτοιο θέμα και να έχει αποσυρθεί από το διαδίκτυο; Και εκεί που είχα αρχίσει να φοβάμαι ότι τα έχω χάσει και ότι την συνέντευξη αυτή ως ρωσόφιλος ψεκασμένος την είχα φανταστεί, βρήκα ένα άρθρο στην εφημερίδα Πελοπόννησος που αναφέρεται με λεπτομέρειες στην συνέντευξη, που δόθηκε 2 Φεβρουαρίου του 2006.... από αυτό το άρθρο προέρχεται και η φωτό.... που είναι η μοναδική που κατάφερα να εντοπίσω στο διαδίκτυο με την αναζήτηση "ρουσόπουλος και βουλγαράκης για παρακολούθηση Καραμανλή.... μάλλον και αυτό τυχαία....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.