Διαβάζοντας σαν προσχέδιο νόμου, η έκθεση ισχυρίζεται ότι οι διακρίσεις δεν μπορούν να εφαρμόζονται στην νόμιμη ηλικία συναίνεσης.
Μία διεθνής νομική οργάνωση ζητά τη νομιμοποίηση της παιδεραστίας.
Η Διεθνής Επιτροπή Νομικών (International Commission of Jurists) που εδρεύει στη Γενεύη πρόσφατα δημοσίευσε την έκθεση «Αρχές για μια προσέγγιση στο ποινικό δίκαιο βασισμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα κηρύσσοντας έκνομη τη συμπεριφορά που σχετίζεται με το φύλο, την αναπαραγωγή, τη χρήση ουσιών, τον ιό HIV, την έλλειψη στέγης και τη φτώχεια».
Ενώ η προοδευτική οργάνωση έχει δώσει ελάχιστη προσοχή στην έκθεσή της, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο, συντηρητικοί νομικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι αντιπροσωπεύει μια ακόμη πιο επικίνδυνη ώθηση για τη σεξουαλικότητα των παιδιών και για την άρση μακροχρόνιων προστατευτικών μέτρων για τα παιδιά σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
Ισχυριζόμενος ότι βασίζεται σε πενταετή εργασία από μια διεθνή συνεργασία νομικών ως απάντηση στις ανησυχίες των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τις αυξανόμενες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το έγγραφο υιοθετεί τη μακροχρόνια προοδευτική προσέγγιση σε θέματα αστέγων, χρήσης ουσιών, και αστικής τάξης, όπως επίσης νομιμοποίηση της πορνείας και της άμβλωσης, αλλά εισέρχεται σε πιο επικίνδυνα νερά σχετικά με την σεξουαλική συναίνεση παιδιών και εφήβων.
Ο Jerzy Kwaśniewski, πρόεδρος της νομικής ομάδας προβληματισμού (think-tank) Ordis Juris είπε στο European Conservative:
Για πρώτη φορά ένα έγγραφο – το οποίο ισχυρίζεται ότι είναι αποτέλεσμα συναντήσεων εμπειρογνωμόνων με το Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών για τον HIV/AIDS και το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – συνιστά επίσημα την (τουλάχιστον μερική) αποποινικοποίηση των σεξουαλικών πράξεων που χαρακτηρίζονται σήμερα ως «παιδοφιλικές» εάν ένας ανήλικος πιστεύεται ότι έχει δώσει πραγματικά ανεξάρτητη και ενημερωμένη συγκατάθεση για μία δεδομένη σεξουαλική πράξη. Όλα αυτά υπό την κάλυψη της προώθησης γενικών αρχών του ποινικού δικαίου και των διεθνών προτύπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το έγγραφο αναφέρει ότι «γονείς, κηδεμόνες, φροντιστές ή άλλα άτομα που καθιστούν ικανά ή βοηθούν παιδιά … να ασκήσουν τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά τους δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης υπηρεσιών, αγαθών ή πληροφοριών σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας μπορεί να μη θεωρηθούν ποινικά υπεύθυνοι, εκτός εάν εμπλέκονται σε εξαναγκασμό, βία, απάτη ή υπήρχε έλλειψη ελεύθερης και ενημερωμένης λήψης απόφασης από την πλευρά του παιδιού».
Επιπλέον, δεν υπόκειται στο ποινικό δίκαιο, σύμφωνα με την έκθεση «η συναινετική σεξουαλική συμπεριφορά, ανεξάρτητα από το είδος της σεξουαλικής δραστηριότητας».
Το έγγραφο ανησυχεί ότι η ποινικοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων μπορεί να επηρεάσει τα ανθρώπινα δικαιώματα και να γίνει αιτία διακρίσεων, συμπεριλαμβανομένων των διακρίσεων λόγω ηλικίας, οι οποίες καταγράφονται ανάμεσα στους τύπους πιθανών προκαταλήψεων που μπορεί να υποβάλει τους ανθρώπους.
Ισχυρίζεται ότι, ως νομική αρχή, «οποιαδήποτε προβλεπόμενη ελάχιστη ηλικία συναίνεσης για ερωτική συνεύρεση πρέπει να εφαρμόζεται με τέτοιο τρόπο που δεν εισάγει διακρίσεις» και ότι «επιπλέον, σεξουαλική συμπεριφορά που περιλαμβάνει άτομα κάτω από» μίας χώρας τη νόμιμη ηλικία συναίνεσης «μπορεί να είναι συναινετική στην πραγματικότητα, αν όχι από τον νόμο» και ότι «σύμφωνα με τις εξελισσόμενες ικανότητές τους και την προοδευτική τους αυτονομία, άτομα με ηλικία κάτω των 18 ετών θα πρέπει να συμμετέχουν σε αποφάσεις που τα επηρεάζουν, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία, την ωριμότητα και τα καλύτερα ενδιαφέροντά τους, και με ιδιαίτερη προσοχή στις εγγυήσεις μη διακρίσεων».
Σύμφωνα με τον Kwaśniewski, η έκθεση είναι μία στροφή στο σπιράλ των αντιδράσεων που προκαλείται από την ολοένα και πιο έντονη έκθεση των παιδιών στην πορνογραφία μαζί με το κίνημα που κάνει τάση και κανονικοποιεί όχι μόνο την ομοφυλοφυλία αλλά και την διεμφυλική σεξουαλικότητα (τρανς) σύμφωνα με τη γραμμή του Drag Queen Story Hour. Η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Γαλλία και κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν θεσπίσει νόμους για την προστασία των παιδιών με στόχο τον περιορισμό της έκθεσης των νέων σε σαφές σεξουαλικό περιεχόμενο, μία κίνηση σύμφωνη με τα μακροχρόνια πρότυπα ότι αυτή η έκθεση δεν είναι μόνο ηθικά επιβλαβής αλλά επίσης μια μορφή επιτήδειας προσέγγισης παιδιών ακόμα και σεξουαλική κακοποίηση.
«Η πόλωση της συζήτησης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και το ξεκάθαρο περιεχόμενο ή τα διάφορα είδη προγραμμάτων σεξουαλικής αγωγής οδήγησε σε έντονες νομικές αντιδράσεις που προλαμβάνουν τη σεξουαλικότητα ανηλίκων – όπως στην Πολωνία και στην Ουγγαρία – και επίσης όταν πρόκειται για την πρόσβαση των παιδιών στην πορνογραφία (π.χ. Λουιζιάνα, Αρκάνσας, Γαλλία)», εξήγησε ο Kwaśniewski.
«Τώρα η αντίδραση έρχεται από την πλευρά των παγκόσμιων ιδρυμάτων διαχείρισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και ξεπερνά κατά πολύ τα πολιτισμικά μας πρότυπα, αρκετά κοντά στην προώθηση της νομιμοποίησης της παιδοφιλίας», πρόσθεσε.
Σημείωσε επίσης την υπεροχή της γλώσσας στο έγγραφο, η οποία μιμείται τη γλώσσα των πραγματικών νόμων.
«Όχι για πρώτη φορά, οι ειδικοί από τα Ηνωμένα Έθνη και τον ΠΟΥ εκμεταλλεύονται την εσκεμμένα προβλεπόμενη ψευδή εξουσία, τυπική για όλους τους κλάδους των διεθνών οργανισμών παγκόσμιας διαχείρισης, ώστε να ασκήσουν ανατριχιαστική επίδραση στις τρομοκρατημένες εθνικές υπηρεσίες επιβολής νόμου», είπε ο Kwaśniewski. «Είναι ευθύνη μας ως μέλη της ευρωπαϊκής και χριστιανικής κουλτούρας όχι μόνο να εναντιωθούμε σε αυτό αλλά και να αντιδράσουμε ενεργά σε αυτές τις προσπάθειες προώθησης αυτής της ψευδούς ανθρωπολογίας που είναι επιβλαβής για τα παιδιά και τις οικογένειες σε όλο τον κόσμο».
Η Διεθνής Επιτροπή Νομικών δεν απάντησε στο αίτημα για ένα σχόλιο.
Διαβάζοντας σαν προσχέδιο νόμου, η έκθεση ισχυρίζεται ότι οι διακρίσεις δεν μπορούν να εφαρμόζονται στην νόμιμη ηλικία συναίνεσης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).
Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.
Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.