Σελίδες

13 Ιουλίου 2023

Η απάτη της Κλιματικής Αλλαγής

Μετάφραση: Απολλόδωρος
24 Νοεμβρίου 2009 | Jack Kelly | Διαβάστε το εδώ
 
Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισης στην εκπομπή Tonight show του NBC στις 12 Νοεμβρίου, ο πρώην αντιπρόεδρος Al Gore δήλωσε στον παρουσιαστή Conan O'Brien ότι η γεωθερμική ενέργεια είναι μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική λύση στα ορυκτά καύσιμα, επειδή "το εσωτερικό της γης είναι εξαιρετικά θερμό, αρκετά εκατομμύρια βαθμούς, και ο φλοιός της γης είναι θερμός".
 
Η θερμοκρασία στον πυρήνα της γης έχει υπολογιστεί μεταξύ 4.000 και 6.000 βαθμών Κελσίου. Όπως σημείωσε ο John Derbyshire του National Review, "αν η θερμοκρασία οπουδήποτε στο εσωτερικό της γης ήταν "αρκετά εκατομμύρια βαθμοί", θα ήμασταν αστέρι".
 
Ένα τέτοιο λάθος κάνει κάποιον να υποψιάζεται ότι ο καθηγητής που έδωσε στον νεαρό Al ένα D στις Φυσικές Επιστήμες 6 (Η θέση του ανθρώπου στη φύση) ως δευτεροετής φοιτητής στο Χάρβαρντ ήταν ευγενικός. Ωστόσο, οι φιλελεύθεροι, ιδίως αυτοί που ασχολούνται με τη δημοσιογραφία, θεωρούν αυτό το βλαμμένο ως αυθεντία στις επιστήμες της γης. Σε ένα εξώφυλλο στις 9 Νοεμβρίου, το Newsweek τον αποκάλεσε: "ο σκεπτόμενος άνθρωπος του σκεπτόμενου ανθρώπου".
 
Την Παρασκευή (20/11), ο χαρακτηριστικός σκοπός του κ. Gore, η ανθρωπογενής υπερθέρμανση του πλανήτη (AGW), υπέστη ένα χτύπημα από το οποίο ίσως να μην ανακάμψει... αν αναφερθεί πλήρως.
 
Η Μονάδα Κλιματικής Έρευνας (CRU) του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στη Βρετανία είναι ένα από τα τέσσερα μέρη στον κόσμο όπου συγκεντρώνονται σύνολα δεδομένων για την παγκόσμια θερμοκρασία. Κάποιος (προφανώς ένας εσωτερικός χρήστης) εισέβαλε στο σύστημα υπολογιστών της CRU και την Παρασκευή δημοσίευσε στο διαδίκτυο 1.079 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 72 έγγραφα. Ο Dr. Phil Jones, ο διευθυντής του CRU, δήλωσε ότι τα emails φαίνεται να είναι γνήσια.
 
Ο Dr. Jones και οι συνάδελφοί του που κινδυνολογούν για την υπερθέρμανση του πλανήτη έχουν ένα θεμελιώδες πρόβλημα: ο πλανήτης δεν έχει θερμανθεί από το 1998 και -σύμφωνα με δορυφορικές μετρήσεις- έχει ψυχθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δείχνουν πώς το αντιμετώπισαν. Ο μπλόγκερ Ed Morrissey (Hot Air) συνοψίζει:
  • "Διακεκριμένοι περιβαλλοντολόγοι οργανώνουν μποϊκοτάζ επιστημονικών περιοδικών, εάν αυτά τα περιοδικά δημοσιεύουν επιστημονικό υλικό από αντιφρονούντες στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
  • "Οι επιστήμονες στη συνέχεια ενορχηστρώνουν επιθέσεις εναντίον των αντιφρονούντων λόγω της έλλειψης επιστημονικού υλικού που δημοσιεύεται σε επιστημονικά περιοδικά.
  • "Οι επιστήμονες αποκλείουν από την έκθεση του ΟΗΕ για την υπερθέρμανση του πλανήτη στοιχεία που είναι επιβλαβή για την ανθρωπογενή συναίνεση για την υπερθέρμανση του πλανήτη.
  • "Οι επιστήμονες, όταν έρχονται αντιμέτωποι με ένα αίτημα του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης για την αλληλογραφία και τα δεδομένα τους, διαγράφουν την αλληλογραφία και τα δεδομένα για να μην χρησιμοποιηθούν εναντίον τους.
  • "Οι επιστήμονες κατασκευάζουν δεδομένα όταν τα δεδομένα τους αποτυγχάνουν να αποδείξουν ότι η γη θερμαίνεται".
Η καρδιά της επιστημονικής μεθόδου είναι η διαψευσιμότητα. Οι επιστήμονες μοιράζονται τα δεδομένα μεταξύ τους για να δουν αν τα πειράματά τους μπορούν να αναπαραχθούν ή όχι. Με την παραποίηση των δεδομένων για να ικανοποιήσουν ένα προκαθορισμένο συμπέρασμα και με την απόκρυψη δεδομένων από σκεπτικιστές συναδέλφους, ο Dr. Jones και οι συνεργάτες του ενεργούσαν περισσότερο σαν απατεώνες.
 
Για παράδειγμα, σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα στις 16 Νοεμβρίου 1999, ο Dr. Jones είπε σε τρεις άλλους επιστήμονες: "Μόλις ολοκλήρωσα το τέχνασμα Nature του Mike, προσθέτοντας τους πραγματικούς ρυθμούς θερμοκρασίας για κάθε σειρά για τα τελευταία 20 χρόνια (δηλαδή από το 1981 και μετά) και από το 1961 για τον Keith για να κρύψω την πτώση". ("Mike" είναι ο Dr. Michael Mann του Penn State University, συγγραφέας του γραφήματος "hockey stick" για τις παγκόσμιες θερμοκρασίες, το οποίο οι Καναδοί ερευνητές Stephen McIntyre και Ross McKittrick απέδειξαν ότι είναι πλαστό. "Keith" είναι ο Dr. Keith Briffa της CRU, του οποίου τα γραφήματα θερμοκρασίας από δεδομένα δακτυλίων δέντρων από το Yamal της Ρωσίας, επίσης αποδείχθηκαν από τους McIntyre και McKittrick αναξιόπιστα).
 
"Πού στο καλό είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη;" ρώτησε τον καθηγητή Mann στις 12 Οκτωβρίου ο Kevin Trenberth, επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης κλίματος του Εθνικού Κέντρου Ατμοσφαιρικών Ερευνών στο Κολοράντο. "Το ρωτάμε αυτό εδώ στο Boulder, όπου έχουμε σπάσει ρεκόρ τις δύο τελευταίες ημέρες για τις πιο κρύες ημέρες που έχουν καταγραφεί ποτέ... Το γεγονός είναι ότι δεν μπορούμε να εξηγήσουμε την έλλειψη θέρμανσης αυτή τη στιγμή και είναι παρωδία που δεν μπορούμε".
 
Υπάρχουν πολλά περισσότερα στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά δεν θα τα διαβάσετε στους New York Times. Ο Andrew Revkin, ο οποίος γράφει το περιβαλλοντικό blog των Times, δήλωσε την Παρασκευή ότι "τα έγγραφα φαίνεται να έχουν αποκτηθεί παράνομα και περιέχουν κάθε είδους ιδιωτικές πληροφορίες και δηλώσεις που δεν προορίζονταν ποτέ για το κοινό, οπότε δεν θα αναρτηθούν εδώ".
 
Οι Times δεν δίστασαν να δημοσιεύσουν διαβαθμισμένες πληροφορίες που διοχετεύτηκαν παράνομα σχετικά με τα προγράμματα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Αλλά για τον κ. Revkin και άλλους στα ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης, η προστασία των απατεώνων της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τον έλεγχο είναι προφανώς πιο σημαντική από την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
 
Ο Jack Kelly είναι αρθρογράφος της Pittsburgh Post-Gazette και της The Blade του Τολέδο του Οχάιο.
Πνευματικά δικαιώματα 2009, Journal Press Syndicate
 
Δικτυογραφία:
The Climate Change Hoax | RealClearPolitics

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.