Σελίδες

10 Ιουλίου 2023

Η Νήσος των Αγίων Κύπρος υπέγραψε διακήρυξη γι «αρχή αυτοπροσδιορισμού», σεξουαλικής εκπαίδευσης για «οικογενειακή ποικιλομορφία»!

Η Νήσος των Αγίων και του Μαρτυρίου: Yπέρ του αυτοπροσδιορισμού του φύλου η Κύπρος;Yπέγραψε διακήρυξη με άλλες 14 χώρες ΕΕ για «αρχή αυτοπροσδιορισμού», και σεξουαλικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της «οικογενειακής ποικιλομορφίας»! Στο Βέλγιο η Βουλή εγκρίνει το πρώτο μέρος του νόμου για τους τρανς: θα είναι πλέον δυνατή η αλλαγή φύλου και ονόματος πολλές φορές στην Οικογενειακή Μερίδα-Κατάσταση 
 
Η οικογενειακή ποικιλομορφία είναι το τέλος της οικογένειας.
 
Μετά το τέλος της Ιστορίας, των ιδεολογιών, των θρησκειών τώρα και το τέλος της οικογένειας. Η οικογένεια γίνεται πειραματικό θέατρο όπου άνδρες παριστάνουν τις γυναίκες και τανάπαλιν. Η συνοθυλευματική μορφή της νεο-οικογένειας ουσιαστικά την καταργεί.. Οι ρόλοι είναι πλέον ρόλοι με πολύ δόση υποκριτικής… Αλλάζουν η δομή η σύσταση η σύνθεση και οι ρόλοι πως το νέο μόρφωμα αποκαλείται επίσης οικογένεια.. 
 
Την ίδια στιγμή το Βέλγιο εγκρίνει την πολλάκις αλλαγή ονόματος και φύλου στην Οικογενειακή Μερίδα-Ληξιαρχείο!! ΧΑΟΣ .. Μόνο οι πράκτορες είχαν πολλές ταυτότητες.. και περούκες τώρα και οι πολίτες νόμιμα ...πλαστογράφηση της πραγματικότητας.. 
 
Yπέρ του αυτοπροσδιορισμού του φύλου η Κύπρος; 
 
Η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στα 15 κράτη από τα 27 μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υπέγραψαν τη διακήρυξη με την οποία καλείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εντείνει τις προσπάθειές της για εφαρμογή της στρατηγικής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ ατόμων, ζητώντας ταυτόχρονα από τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν σχέδια δράσης για χαρτογράφηση και αντιμετώπιση των διακρίσεων. 
 
Στο Βέλγιο η Βουλή εγκρίνει το πρώτο μέρος του νόμου για τους τρανς: θα είναι πλέον δυνατή η αλλαγή φύλου και ονόματος πολλές φορές στην Οικογενειακή Μερίδα-Κατάσταση 
 
Στην Κύπρο… 
 
Αίσθηση και πολλαπλά ερωτηματικά προκαλούν δυο σημεία της διακήρυξης που κάνουν λόγο για αναγνώριση του φύλου που βασίζεται «στην αρχή του αυτοπροσδιορισμού», και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης για τη σεξουαλικότητα σε όλους τους νέους στο πλαίσιο της «οικογενειακής ποικιλομορφίας». 
 
Μεταξύ άλλων στη διακήρυξη καταγράφεται, 
 
«Η παροχή ολοκληρωμένης εκπαίδευσης για τη σεξουαλικότητα και τις σχέσεις σε όλους τους νέους, με βάση την προοπτική της ισότητας των φύλων και της σεξουαλικής, έμφυλης και οικογενειακής ποικιλομορφίας, θεωρώντας ότι οι εκπαιδευτικές στρατηγικές αποτελούν βασικό εργαλείο για την πρόληψη όλων των μορφών βίας, ιδιαίτερα της βίας που βασίζεται στον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα και έκφραση φύλου και τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά» 
 
«Εγγύηση της νομικής αναγνώρισης του φύλου σύμφωνα με μη παθολογικά κριτήρια και μέσω διαδικασίας που βασίζεται στην αρχή του αυτοπροσδιορισμού». 
 
Στη διακήρυξη καλούνται τα κράτη μέλη να, 
 
«Εγκρίνουν εθνικές στρατηγικές που να αντιμετωπίζουν τις διακρίσεις που υφίστανται τα LGBTIQ άτομα σύμφωνα με τη Στρατηγική για την ισότητα των LGBTIQ ατόμων 2020-2025 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και να προωθούν δημόσιες πολιτικές ως προς αυτό». 
 
«Ανάπτυξη και εφαρμογή από κοινού στρατηγικής επίλυσης διαφορών για την υποστήριξη, όπου χρειάζεται, των θεσμικών οργάνων της ΕΕ σε δικαστικές υποθέσεις όπου διακυβεύεται η προστασία των αξιών της ΕΕ, γενικά, και η προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των LGBTIQ ατόμων, ειδικότερα». 
 
«Να απαγορεύουν και να διώκουν τις λεγόμενες «πρακτικές μετατροπής» σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας φύλου, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρή βλάβη, ψυχολογικές και σωματικές επιπτώσεις στα θύματά τους και που, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να ισοδυναμούν με βασανιστήρια». 
 
«Πρόληψη και εξάλειψη των περιττών πρακτικών θεραπειών εξομάλυνσης του φύλου και χειρουργικών επεμβάσεων για ανηλίκους μεταξύ των φύλων, περιορίζοντας αυτές τις παρεμβάσεις σε εκείνες που είναι απαραίτητες για λόγους υγείας». 
 
Διοργανωτής η Υπουργός Ισότητας της Ισπανίας 
 
Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Άννα Κουκκίδη Προκοπίου συμμετείχε στη συνάντηση υψηλού επιπέδου που διοργάνωσε η Ισπανική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα την προστασία των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ ατόμων στην Ευρώπη. Σε αυτήν συμμετείχε η αρμόδια Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Helena Dalli. 
 
Η Υπουργός, σε παρέμβασή της, επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω συντονισμού και προώθησης κοινών δράσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για οικοδόμηση συμπεριληπτικών κοινωνιών, όπου τα ΛΟΑΤΙ άτομα θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες και θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα χωρίς προκαταλήψεις, διακρίσεις, βία και αποκλεισμούς. 
 
Η Υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στο κυπριακό νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο προστασίας των ΛΟΑΤΙ ατόμων και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης της ρητορικής που στιγματίζει, στοχοποιεί και θυματοποιεί τα μέλη της ΛΟΑΤΙ κοινότητας.
 
SIGMA 7/7/23 
 
Στο Βέλγιο 
 
Στο Βέλγιο η Βουλή εγκρίνει το πρώτο μέρος του νόμου για τους τρανς: θα είναι πλέον δυνατή η αλλαγή φύλου και ονόματος πολλές φορές στην Οικογενειακή Μερίδα-Κατάσταση. Η Βουλή ενέκρινε την Πέμπτη στην Ολομέλεια το πρώτο σκέλος της επανόρθωσης του νόμου για τρανς, προκειμένου να απαντήσει στις παρατηρήσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου.
 
Θα είναι δυνατή η αλλαγή φύλου και ονόματος πολλές φορές. Το κείμενο έλαβε ευρεία υποστήριξη. Μόνο το N-VA και το Vlaams Belang καταψήφισαν. 
 
Στο νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης, Vincent Van Quickenborne, και της υπουργού Ισότητας των Φύλων, Marie-Colline Leroy, καταργείται η αρχή του αμετάκλητου καθώς και η διαδικασία ενώπιον του οικογενειακού δικαστηρίου. 
 
Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να αλλάζουν φύλο και όνομα πολλές φορές στην Οικογενειακή Μερίδα. Ομοίως, θα καταργηθούν οι διαδικασίες οικογενειακού δικαστηρίου. Ως εκ τούτου, θα είναι πάντα δυνατή η τροποποίηση της καταχώρισης φύλου ή ονόματος στο ληξιαρχείο, ακολουθώντας την ίδια απλή διαδικασία όπως και για την πρώτη τροποποίηση.
 
Αναμένεται μια δεύτερη φάση μεταρρύθμισης. Αφορά τη δυνατότητα αναγνώρισης για άτομα με μη δυαδική ταυτότητα. Το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε κρίνει ότι η απουσία αυτής της δυνατότητας παραβίαζε την αρχή της ισότητας για όσους δεν μπορούσαν να εμπίπτουν στις κατηγορίες «άνδρας» ή «γυναίκα».
 
sudinfo.be 6/7/23 
 
Η προστασία των ατόμων με διαφορετικότητα και η ισότιμη μεταχείρισή τους πρέπει να θεωρείται δεδομένη σε μια δημοκρατία.. Αλλά πήγαμε στο άλλο άκρο..Πάμε σε αναθεώρηση του καταστατικού ίδρυσης μιας οικογένειας από καταβολής κόσμου και παγκοσμίως.. Υποβάλουν σε πείραμα τους ανθρώπους με μια ιδιαιτερότητα αλλά και την κοινωνία.. Πηγαίνουν χωρίς οδικό χάρτη προς την πλήρη κοινωνική αποδόμηση αποσύνθεση..Παίζουν την κάρτα διαίρει και βασίλευε.. πολλαπλασιάζουν τα κοινωνικά σχίσματα και κοινωνικά χάσματα με ψευδοελευθερίες… Το να είσαι ελεύθερος δεν είναι αποτέλεσμα τόσο κρατικής μέριμνας όσο κυρίως εσωτερικής διεργασίας. 
 
Και το δέρμα σου ν΄αλλάξεις και το φύλο σου και το χρώμα των ματιών σου και των μαλλιών σου και 15 πλαστικές να κάνεις για γίνεις σωσίας του ινδάλματός σου ελεύθερος δεν θα είσαι πιο πολύ θα είσαι αιχμάλωτος στην εικόνα που λάτρεψες στο είδωλό σου στο πατρόν που αντέγραψες.. 
 
Η εικονική-υλιστική κατ΄εικόνα και καθ΄ομοίωση δεν είναι η λύτρωση αλλά η αιχμαλωσία. 
 
Άλλο το ομοίωμα γυναίκας κι άλλο η γυναίκα… Άλλο το ομοίωμα άνδρα κι άλλο ο άνδρας.. Υβριδικές μορφές βιοτεχνολογία…τροποποιημένος άνθρωπος μετάλλαξη.. όλα στην ίδια λογική 
 
Γυναίκα ή άνδρας δεν γίνεσαι, γεννιέσαι…..το πονάει χέρι κόβω χέρι είναι Μεσαίωνας εμπόριο βιομηχανοποίηση φύλων κερδοσκοπία, πολιτικές. Ο άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι με χίλιες εξαρτήσεις ειδικές στολές κλπ όμως στο φεγγάρι δεν μπορεί να ζήσει.. Ο άνθρωπος πάτησε το φεγγάρι αλλά δεν το κατέκτησε φεύγει από εκεί κάθε φορά σαν κυνηγημένος.. 
 
Εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου… 
 
Πουλάνε ελπίδα στους ανθρώπους ότι θα γίνει η μετάβαση…άλλο αποδοχή του άλλου και διαφορετικού που εξυπακούεται κι απόλυτος σεβασμός κι άλλο να τον κάνουν αγνώριστο να μην τον γνωρίζει ούτε η μάνα που τον έκανε.. 
 
Έμποροι ελπίδας.. οι πραματευτάδες του φύλου.. σωματέμποροι με άλλη έννοια πουλάνε νιόμορφα σώματα 
 
 
 
dimpenews.com

1 σχόλιο:

  1. Η νησος τω Αγιων κσι ηρωων καταντησε νησος αθλιων και Εφιαλτων.
    Ο Θεος να φωτισει ολους...
    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.