Σελίδες

22 Ιουλίου 2023

Από το «άι σιχτίρ» στο «ος γκελντίν», ένα τσιγάρο δρόμος

Του Χρήστου Μπολώση
 
Αλήθεια, θυμάστε τότε που οργίλος ο Ερντογάν κραύγαζε «Μητσοτάκης γιοκ»; Τι μεσολάβησε και από το «άι σιχτίρ» περάσαμε στο «ος γκελντίν» και τα (συγκρατημένα) σορόπια;
 
Πάντως, η πρόσφατη μυστηριώδης δήλωση του κ. Μητσοτάκη, όπως τη διάβασα στη «δημοκρατία», κάτι λέει: «Οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου (εννοεί τη διαφορά της ΑΟΖ) μπορεί να συνεπάγεται κάποιες υποχωρήσεις».
 
Τώρα τι εννοεί ο πρωθυπουργός με τον όρο «υποχωρήσεις», δεν είναι ευκόλως κατανοητό. Διότι υποχώρηση είναι να μεταδίδει ο Σκάι περισσότερες τουρκοσειρές, αλλά υποχώρηση είναι και να δώσουμε στους φίλους γείτονες καμιά εικοσαριά νησιά του ανατολικού Αιγαίου να ‘χουν να πορεύονται.
 
Όπως «κάποια υποχώρηση» είναι να γίνει «Κόσοβο» η Θράκη. όπως το βλέπει κανείς. Πάντως οι φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ούτε είδαν ούτε άκουσαν κάτι.
 
Η μία ασχολήθηκε με… συντάξεις (όλες θα αυξηθούν!). Η άλλη πώς θα γλιτώσετε με τα τεκμήρια Εφορίας. Η τρίτη με ΑΕΙ και αγορά εργασίας (άμα πλακώσει η τουρκιά, θα ανοίξουν οι δουλειές) και η τέταρτη με διωγμούς Εβραίων της Δωδεκανήσου από τους ναζί (μέσα στην επικαιρότητα).
 
Σίγουρα κάτι έχει στο μυαλό του ο κ. πρωθυπουργός και δεν μας το λέει. Πώς το έλεγε η Αλίκη; «έχω ένα μυστικό κρυμμένο στης καρδιάς τα βάθη».
 

1 σχόλιο:

  1. «Τι μεσολάβησε και από το «άι σιχτίρ» περάσαμε στο «ος γκελντίν» και τα (συγκρατημένα) σορόπια;

    Σχόλιον: Προφανῶς, οἱ ἀρχιπροδόται Μητσοτάκηδες & ΣΙΑ ἔχουν συμφωνήσει νά τά δώσουν ΟΛΑ στόν Τοῦρκον! Παλαιότερον, ἴσως ἐφοβοῦντο τό λυντσάρισμα τοῦ λαοῦ, ἀλλά τώρα δέν φοβοῦνται πλέον. Ἄλλωστε ἔχουν τήν πλήρη ὑποστήριξιν τῶν Σατανιστῶν τῆς Δύσεως. Ἄν ὑφίστατο Ὀρθόδοξος Ἱεραρχία, δέν θά τό τολμοῦσαν, οὔτε θά τολμοῦσαν τήν ἐπιβολήν τῶν ἠλ. ταυτοτήτων μέ τό 666, οὔτε θά τολμοῦσαν ... Δεδομένου, ὅμως ὅτι ἡ νῦν «ἱεραρχία» προσκυνεῖ τόν Διάβολον (πρβλ. τίς φοβερές αἱρέσεις καί τά σχίσματα πού προωθεῖ), οἱ ὡς ἄνω Σατανισταί θά προχωρήσουν ἀκάθεκτοι, ὁ δέ «ἑλληνικός λαός» θά τούς ψηφίζῃ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.