Σελίδες

24 Ιουλίου 2023

Τέλος το χάρτινο εισιτήριο! Πληρωμή με κάρτα ή με κινητό τηλέφωνο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι το μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. 
 
Το σχέδιό του για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και πότε θα δούμε τα «πράσινα» λεωφορεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανέλυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
 
Παράλληλα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι προχωρούν άμεσα στην εισαγωγή της χρήσης τραπεζικών καρτών και κινητών τηλεφώνων για μετακινήσεις με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Το μέσο κομίστρου θα αποτελεί η ίδια η τραπεζική κάρτα, είτε σε μορφή πλαστικού είτε ενσωματωμένη στο κινητό τηλέφωνο. Μάλιστα το σύστημα, μέσω τακτικών εκκαθαρίσεων που θα πραγματοποιεί, θα είναι σε θέση να χρεώνει τους επιβάτες το φθηνότερο οικονομικό πακέτο που είναι διαθέσιμο, βάσει της πολιτικής κομίστρου του ΟΑΣΑ. 
 
Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σταικούρας: «Η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς είναι βασική προτεραιότητα του υπουργείου μας. Ο στόχος είναι η αύξηση του μεριδίου χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς έναντι των άλλων τρόπων μετακίνησης, ώστε να δημιουργήσουμε φιλικές μετακινήσεις για τους πολίτες και να μειώσουμε το ενεργειακό αποτύπωμα των μεταφορών. 
 
Για να συμβεί αυτό, απαραίτητη είναι όχι μόνο η αύξηση του συγκοινωνιακού έργου, αλλά και η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσίας. Σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση είναι η προμήθεια των νέων λεωφορείων μηδενικών ρύπων, η οποία προχωράει. Τα πρώτα νέα λεωφορεία προβλέπεται να ενταχθούν στους στόλους των δύο πόλεων στις αρχές του 2024. Παράλληλα, προχωρούν και τα υπόλοιπα τμήματα του διαγωνισμού για 400 λεωφορεία, ενώ προετοιμάζεται και δεύτερη φάση προμήθειας για επιπλέον 650 λεωφορεία. Επίσης, προχωράμε με εντατικούς ρυθμούς το έργο για την κατασκευή της Γραμμής 4 του μετρό, ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Αθήνας, και ολοκληρώνουμε την κατασκευή του μετρό στη Θεσσαλονίκη». 
 
το είδαμε ΕΔΩ
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Ελπίζω να μην φτάσουν στο σημείο να καταργήσουν τα μετρητά, αλλά να προσθέσουν απλά έναν ακόμα τρόπο που θα διευκολύνει τους επιβάτες... και κυρίως τους νέους.
Η με φασιστικό τρόπο, υποχρεώση των επιβατών να έχουν κινητό ή τραπεζική κάρτα ξεπερνάει κάθε νεοταξικό όριο... αλλά δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε με τους ρημαδιασμένους νεοταξίτες και όσα μας έκαναν τα 2,5 χρόνια του κορωνοϊού... 
Εξάλλου οι εντολές είναι σε παγκόσμιο επίπεδο να επιχειρήσουν να καταργήσουν τα μετρητά... ώστε να ελέγχουν πλήρως τα πάντα...

2 σχόλια:

  1. ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ Ο ΔΙ..., ΑΠΡΕΠΗΣ24 Ιουλίου, 2023 16:08

    ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΑΤΜ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΦΟΡΕΙΟ, ΟΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ...
    ΠΡΟΤΟΥ ΦΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ... ΤΟ ΑΦΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΑΚΚΟΥΛΆΚΙ ΟΥΡΩΝ ΚΑΙ ΚΟΠΡΑΝΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ....
    ΚΑΤΑΡΓΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΔΟΛΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΤΕ.

    Υπάρχει μία τάση στις μέρες μας νά καταργηθούν όλα όσα συσχετίζουν την ἀνθρωπότητα με τις ρίζες της, αξίες, θεσμούς ή συνήθειες της κοινωνικής ζωής ἐν γένει ... Κατάργηση λοιπόν Μετρητών = Τέλος της ελευθερίας και οδεύουμε προς τον ολοκληρωτισμό.

    ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΟΨΕ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΕΠΙ ΠΟΛΥ ...
    Όσον μακραί τυράννων χείρες τόσον πιο εύκολα κόβονται....

    Όταν ο λαός φοβάται την κυβέρνηση, υπάρχει τυραννία. Όταν η κυβέρνηση φοβάται το λαό, υπάρχει ελευθερία. Εμπρός λοιπόν ... ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ, ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ.... ΕΓΓΥΣ ΓΑΡ Ο ΚΑΙΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μας ελειψες Μπουμεραγκ ευπρεπη.
    Γελασα μεχρι δακρυων. Τα μεν γελια μου για τους νεοταξιτες κλοουν τα δε δακρυα μου για την ενοχικη ανοχη μας.
    Νικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.