Σελίδες

20 Ιουλίου 2023

Το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν στις 20 Ιουλίου 1974 (βίντεο)

από το κανάλι V. Athanasiou 
 
Το πρώτο ραδιοφωνικό ανακοινωθέν από το ΡΙΚ για την τουρκική εισβολή. Το βίντεο είναι από την προσγείωση των τούρκων αλεξιπτωτιστών στο τουρκοκυπριακό θύλακα του Κιόνελι

2 σχόλια:

  1. KAI TO ΣΗΜΕΡΙΝΟ ... ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΤΑΤΑΡ, ΜΑΡΙΟΝΕΤΤΑΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΠΟΥ ΒΛΕΨΕΙΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ....
    ΛΗΘΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΚΑΚΩΝ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑ ΓΕΝΝΑ. Όποιος ξεχνά τα δικά του σφάλματα, αποθρασύνεται.

    Προκαλεί ξανά ο Τατάρ για εισβολή-«Αν δεν είχε γίνει, η Κύπρος θα ήταν χειρότερη από την Κρήτη»
    «Με την εισβολή στην Κύπρο το 1974 η Τουρκία σταμάτησε τα σχέδια της χούντας για ένωση με την Ελλάδα και τους άφησε άναυδους», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ.
    Σε δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, με αφορμή την αυριανή μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Ερσίν Τατάρ είπε πως «αν δεν είχε γίνει αυτή η επιχείρηση, η Κύπρος θα ήταν χειρότερη από την Κρήτη. Θα είχαν εξαφανίσει όλους τους Τούρκους στο νησί». (Μακάρι να προλαβαίναμε ...)
    Υποστήριξε πως «επί πρώην Προέδρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, ελήφθησαν οικονομικά μέτρα για να απωθήσουν τους Τούρκους από το νησί», προσθέτοντας ότι «η χούντα που κατέλαβε την εξουσία στην Αθήνα το 1967 προσπάθησε να προσαρτήσει την Κύπρο υποστηρίζοντας τρομοκρατικές ομάδες που ήθελαν να την ενώσουν με την Ελλάδα, περικυκλώνοντας έτσι την Τουρκία».
    Ισχυρίστηκε περαιτέρω ότι, «εργάζονταν για να μετατρέψουν πλήρως την Κύπρο σε ελληνικό νησί, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα και τους νόμους της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο, για να αλλάξουν τα γεωγραφικά πλεονεκτήματα προς όφελός τους». Πρόσθεσε ότι «στις 20 Ιουλίου 1974, η ειρηνευτική επιχείρηση στην Κύπρο σταμάτησε όλα αυτά τα σχέδια και τα άφησε άναυδους».
    Εμείς θα συνεχίσουμε να θεωρούμε την Κύπρο Τουρκική.....
    Παρένθεση.
    Ψες Ε/Κ κανάλι μεγάλης εμβέλειας επί δίωρο μας βομβάρδιζε για τα *μερικά εγκλήματα των ΕΚ της ΕΟΚΑ Β΄ κατά των εξτρεμιστών ΤΚ, αντί να παρουσιάσει τα χιλιάδες εγκλήματα των Τούρκων εισβολέων. Καμία μνεία ότι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ 5000 ΕΚ άμαχοι, 850 όμηροι γυναίκες κακοποιήθηκαν βάναυσα, 550 εκκλησιές μας συλήθηκαν, 300000 γηγενείς Κύπριοι εκτοπίσθηκαν, 1619 αγνοούμενοι μας, 40000 εγκλωβισμένοι. Τίποτα ιερό και όσιο μας δεν άφησαν όρθιο ... και σήμερα κάποιοι δοσίλογοι ζητούν και τα ρέστα... Με τα ίδια μας τα χέρια βγάζουμε τα μάτια μας.
    Τα ολίγα εγκλήματα αντεκδίκησης της ΕΟΚΑ Β΄ και εθελοντών, που είναι μόριο αέρος στην ατμόσφαιρα, διαπράχθηκαν κατά την κατάληψη των ΤΚ εξτρεμιστικών θυλάκων σε ΤΚ χωριά κάστρα τους, τα οποία ουκ ολίγα εγκλήματα διέπραξαν κατά αμάχων ΕΚ. Συγγενείς βιασμένων γυναικών και δολοφονημένων παιδιών τους, μανάδων και αδελφών ...Τύμμα τύμματι τίσαι.
    Την πληγή με πληγή την πλήρωσαν.
    Όσον αφορά αυτούς που επαίσχυντα ακολουθούν τη αισχρή προπαγάνδα των βαρβάρων Τούρκων, ας σημειώσουν ότι Ο ΦΙΛΗΚΟΟΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    Συνέχεια .... Μ.Ρ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τους αφιερώνω ένα τουρκικό "μεγαλειώδες" ποίημα στελέχους της ΤΜΤ, του BEHCET KEMAL CAGLAR (Γκρίζος λύκος και συνεργάτης Ερντογάν),που μεταδιδόταν καθημερινά από τον ΤΚ παράνομο ραδιοσταθμό ΜΠΑΥΡΑΚ από το 1963 μέχρι και σήμερα... Απολαύστε το άθλιοι...
    «Το Μίσος»
    «Όσο υπάρχει ο πρόστυχος ο Έλληνας σ' αυτό το κόσμο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου. Σαν στέκομαι και τον κοιτάζω τον σκύλο δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
    Εκδίκηση να πάρω είναι ο μοναδικός μου στόχος σαν αναμετρηθώ στης μάχης το πεδίο χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια να κλαδέψω σε μια μέρα δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
    Τα κεφάλια τριάντα χιλιάδων να πολτοποιούσα Τα δόντια δέκα χιλιάδων με την τανάλια να έβγαζα εκατό χιλιάδων τα πτώματα να σκορπούσα στις ρεματιές δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
    Ο κόσμος όλος ξέρει πόσο ανώτερος είναι ο Τούρκος και πόση κακοήθεια φωλιάζει στο μυαλό του Έλληνα πέντε χιλιάδων τα πτώματα να έκαιγα στους κλιβάνους δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος.
    Σαράντα χιλιάδες τους να σούβλιζα με την λόγχη μου, ογδόντα χιλιάδες τους να έστελνα στη κόλαση εκατό χιλιάδες τους να κρεμούσα στο σκοινί δε βγαίνει μα το θεό αυτό το μίσος από μέσα μου, χιλίων γκιαούρηδων τα κεφάλια δεν σβήνουν ένα μίσος!
    Τους απαντάμε και εμείς ....
    Εκείνη η μέρα η σκοτεινή, αστραποκαϊμένη
    της μαύρης της ασβολερής, της μαυρογελασμένης,
    της θεοκαρβουνόκαυστης, πουμπαρδοχαλασμένης Κύπρου,
    έχασε μάνα το παιδί και το παιδίν τη μάναν,
    και των κυρούδων τα παιδιά υπάν ασβολωμένα,
    δεμένα από το σφόνδυλα όλα αλυσοδεμένα
    δεμένα από τον τράχηλον και το ουαί φωνάζουν.
    με την τρομάραν την πολλήν, με θρηνισμόν καρδίας· [...]
    να πάτε όλοι κατ' εχθρών, κατά των Μουσουλμάνων,
    και δεύτε εις εκδίκησιν, τρέχετε μη σταθήτε,
    τον Μαχουμέτην σφάξετε, μηδέν αναμελείτε,
    την πίστιν των την σκυλικήν να την λακτοπατήτε. [...]

    Και τί να λέγω, ουκ ημπορώ, και τί να γράφω ουκ οίδα,
    σκοτίζει μου το λογισμόν ο χαλασμός της Κύπρου.
    ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΠΑΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ...
    Qui tacet consentit.
    Ο σιωπών συναινεί.
    Μ.Ρ. Πρόσφυγας από Κερύνεια, που θρήνησε δολοφονημένους συγγενείς και φίλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.