Σελίδες

25 Ιουνίου 2023

Ενα δροσερό διάλειμμα στο Ναυάγιο της Επανωμής από τον Γιάννη Κατσέα (βίντεο)

από το κανάλι Giannis Katseas 
 
Το επιβλητικό ναυάγιο της Επανωμής αποτελεί δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό, με Έλληνες και ξένους τουρίστες να συρρέουν για να δουν το κουφάρι του από κοντά. Το πλοίο, γνωστό και ως «ναυάγιο της Επανωμής», βυθίστηκε τον χειμώνα του 1970 κατά την περίοδο της δικτατορίας. Εκτελούσε εργασίες μεταφοράς χώματος με σκοπό να «μπαζώσει» έναν μοναδικής φυσικής ομορφιάς βιότοπο, όπου αναπτύσσονται εκατοντάδες είδη πανίδας και φύονται περίπου 2.500 άνθη και φυτά. Όλα αυτά ήταν έτοιμα να θυσιαστούν για τη δημιουργία καλλιεργήσιμης γης. 
 
Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι ο Άγιος Αντώνιος έσωσε το βιότοπο. Χωρίς κανείς να μάθει το γιατί το πλοίο εγκαταλείφθηκε από την εταιρεία που ανέλαβε το έργο, σκούριασε και βούλιαξε και αυτό έγινε ανήμερα της γιορτής του Αγίου Αντωνίου. Το πλοίο βρίσκεται στο ίδιο σημείο από τότε. Σήμερα, σχεδόν 50 χρόνια μετά, η κοντινή απόσταση από τη Θεσσαλονίκη, η ποικιλομορφία της παραλίας, τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και η απόκοσμη ομορφιά του πλοίου, καθιστούν το ναυάγιο της Επανομής μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες κοντά στην πόλη.

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ Κ ΕΣΕΝΑ Κ ΠΑΜΕ ΕΣΤΩ Κ ΝΟΕΡΑ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΟΥΛΕΣ .
    ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΘΕΛΟΥΝ Κ ΑΥΤΕΣ ....ΛΙΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ 2 Ν ...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.