Σελίδες

19 Ιουνίου 2023

Η Ιαπωνία αρχίζει να απελευθερώνει ΚΡΥΦΑ, ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΗΜΕΝΟ ΝΕΡΟ (!!!!!), από την καταστροφή της Φουκουσίμα στόν ΩΚΕΑΝΟ! (για πολλοστή φορά... προσέχουμε τα θαλασσινά που τρώμε)

Η Tokyo Electric Power Company (πιο γνωστή ως TEPCO) άρχισε να απελευθερώνει ακτινοβολημένο θαλασσινό νερό από το απόγευμα της Δευτέρας σε μια υποθαλάσσια σήραγγα, που έχει κατασκευαστεί για να απελευθερώσει πυρηνικά μολυσμένο νερό της Φουκουσίμα στη θάλασσα, ανέφερε την Τρίτη ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Ιαπωνίας NHK.
 
Σύμφωνα με την TEPCO, η σήραγγα θα γεμίσει με περίπου 6.000 τόνους θαλασσινού νερού μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης.
 
Η διαδικασία, σύμφωνα με την China Daily (https://global.chinadaily.com.cn/a/202306/06/WS647ea0bba31033ad3f7babf0.html), διεξήχθη «μυστικά» τη Δευτέρα, επειδή η μονομερής απόφαση της Ιαπωνίας να ρίξει περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους επεξεργασμένου αλλά ακόμα ραδιενεργού νερού στον ωκεανό προκάλεσε συνεχείς διαμαρτυρίες από γειτονικές χώρες, όπως η Κίνα, οι κοινότητες των νησιών του Ειρηνικού και ομάδες της κοινωνίας των πολιτών στους πιο πληγέντες νομούς όπως η Φουκουσίμα. Iwate και Miyagi.
 
ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ 
 
ΣΧΟΛΙΟ
 
Δεν είναι ηπρώτη φορά που το κάνει η εν λόγω εγκληματική εταιρεία...
Από την εποχή του πυρηνικού ατυχήματος λόγω του τσουνάμι που είχε δημιουργηθεί από τον υποθαλάσσιο σεισμό ανοικτά της Φουκουσίμα το 2011, οι Ιάπωνες απελευθερώνουν κάθε τόσο εκατομμύρια τόνους μολυσμένου ραδιενεργού θαλασσινού νερού. Να τονίζουμε εδώ ότι το ραδιενεργό νερό μολύνεται με δύο στοιχεία. Το Ιώδιο και το Καίσιο...
Το Ιώδιο διαλύεται στην θάλασσα μετά από σύντομο χρονικό διάστημα... Το Καίσιο όμως μπορεί να παραμείνει επ άπειρον...
 
Το ίδιο έκαναν και το 2017 αλλά και το 2021...
 
Στις παρακάτω παλιότερες αναρτήσεις μας μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα.
 

Επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά το σχόλιο που είχα κάνει σε αντίστοιχη ανάρτηση του 2017.

Ο Ειρηνικός ωκεανός έχει ουσιασικά τελειώσει για αλιεία για καμιά 500αρια χρόνια...
Ολες οι επιστημονικές ενδείξεις μας δείχνουν ότι η ραδιενέργεια της Φουκουσίμα έφθασε μέχρι τις δυτικές ακτές της Αμερικανικής ηπείρου (βόρειας και νότιας)...

Συνεπώς είναι πάρα πολύ σημαντικό για την υγεία μας να επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τα είδη αλιείας, ειδικά τα κατεψυγμένα αλλά και τα φρέσκα που αγοράζουμε.

Ολα τα προϊόντα αλιείας έχουν υποχρεωτικά αναγραφή της περιοχής που αλιεύθηκαν...
Θα την βρείτε με έναν αριθμό δίπλα στην λέξη FAO (Food and Agriculture Organization of the United Nations) του Παγκόσμιου Οργανισμού Tροφίμων και Γεωργίας...

Υπάρχει συγκεκριμένος χάρτης που πάντα πρέπει να τον συμβουλεύεστε...

Οπως βλέπουμε όσα αλιεύματα φέρουν την ένδειξη FAO 61 βρίσκονται ακριβώς στην περιοχή μπροστά από την Ιαπωνία και ως εκ τουτου είναι τελείως ακατάλληλα (και μην ακούτε τι λένε οι ψεύτες λόγω κέρδους...).
Κατά την προσωπική μου άποψη κι ο καθένας ας κάνει την δική του έρευνα είναι ακατάλληλα επίσης και τα FAO, 67, 71, 77, 81, 87..... δηλαδή ολόκληρος ο Ειρηνικός Ωκεανός...

Το παρακάτω βίντεο είναι ενδεικτικό της εξάπλωσης της ραδιενέργειας και μάλιστα με χρονικό προσδιορισμό... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.