Σελίδες

3 Ιουνίου 2023

Ο "σκοταδισμός" και το πραγματικό σκότος

Γράφει ο Χαράλαμπος Μηνάογλου
 
Μέσα στα πολλά δυστοπικά και ατοπικά (εκτός τόπου δηλαδή) που ακούγονται στην παρούσα προεκλογική περίοδο, ιδίως μετά τις πρώτες εκλογές και την εμφάνιση της Νίκης του Νατσιού, είναι και ο όρος "σκοταδισμός" και ο χαρακτηρισμός "σκοταδιστής". Μάλιστα, εσχάτως ο όρος χρησιμοποιήθηκε και από τον πρωθυπουργό, που τόσο ήθελε να μεταβεί στο Άγιον Όρος για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας, αλλά δεν τα κατάφερε. 
 
Η όλη σχετική συζήτηση μου έφερε στο μυαλό το βιβλίο ενός από τους δασκάλους μου, του π. Γεωργίου, Φώτα και Φως. Σε αυτό ο Μεταλληνός επισήμαινε την θεμελιώδη αντίστιξη ανάμεσα στα κοσμικά φώτα της καμπαλιστικής νεωτερικότητας, τα Φώτα του Διαφωτισμού και στο ΦΩΣ, δηλαδή τον Ιησού Χριστό. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ακόμη και ο όρος Διαφωτισμός προέρχεται από αυτά τα κοσμικά φώτα, με τα οποία "φωτίστηκε" ο άνθρωπος για να φύγει μακρυά από τον Χριστό, που τον "βασάνιζε" στο πλαίσιο της μεσαιωνικής θεοκρατίας και του ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΥ. 
 
Ακριβώς αυτή είναι η πίστη όλων των νεωτεριστών αντιπάλων του Χριστού, ακριβώς αυτή είναι και η πίστη του πρωθυπουργού. Είναι φυσικό, λοιπόν, όσοι ζουν με αυτήν την πίστη κατά του Χριστού (ανάμεσά τους σήμερα και ιεράρχες και σύνοδοι) να χαρακτηρίζουν τους ορθοδόξους "σκοταδιστές" και να τους εχθρεύονται. Έχουν βλέπετε άλλα "φώτα"... αυτοί είναι στο black light, όχι στο Φως του Θαβώρ, που άδει και ο Αρτέμης... και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, καθώς ἠγάπησαν μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ τὰ ἔργα αὐτῶν, κατά τον Ευαγγελιστή Ιωάννη. Δυστυχώς, μεταξύ ἡμῶν καί ὑμῶν χάσμα μέγα ἐστήρικται....

1 σχόλιο:

  1. Όπως μας λέει ο αγαπητός Χαράλαμπος μέσα από τον Ευαγγελιστή Ιωάννη:

    καθώς ἠγάπησαν μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ τὰ ἔργα αὐτῶν,

    Μέσα σε μία σειρά φανερώνεται όλη η αλήθεια!

    Όσοι δηλώνουν άθεοι, αντίχριστοι και οτιδήποτε άλλο κατέβασε το μυαλουδάκι τους, ένας είναι ο λόγος. Είναι φαύλα τα έργα τους (δηλαδή πονηρά).
    Και ο Χριστός, μας μίλησε για Παράδεισο και κόλαση.
    Αν αποδεχτούν αυτά που είπε ο Χριστός, τότε γνωρίζουν ότι με τα έργα τους θα καταλήξουν στην κόλαση.
    Οπότε λένε, τι μας συμφέρει;
    Να δεχτούμε τους λόγους του Χριστού και να πάμε στην κόλαση ή να δηλώσουμε ότι όλα αυτά είναι παραμύθια, οπότε τρόπον τινά να τη γλιτώσουμε.

    Να όμως που ο Χριστός εμφύτευσε μέσα μας τη συνείδηση και όσο και να προσπαθούν να τη στραγγαλίσουν κάποιοι, αυτή τους ελέγχει.

    Αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα τον Πιστό τον μισούν οι άνθρωποι της αμαρτίας, δεν τον αγαπούν γιατί απλούστατα τους ελέγχει η παρουσία του, για αυτό προσπαθούν να τον εξαφανίσουν.

    Και θα κλείσω με αυτό που γράφει πάλι ο αγαπητός Χαράλαμπος:

    Μάλιστα, εσχάτως ο όρος χρησιμοποιήθηκε και από τον πρωθυπουργό, που τόσο ήθελε να μεταβεί στο Άγιον Όρος για να ζητήσει την βοήθεια της Παναγίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

    Το ορθό είναι, όχι δεν τα κατάφερε..
    Αλλά δεν του το επέτρεψε η Παναγία μας, γιατί το Άγιον Όρος είναι το Περιβόλι Της.

    Ακούς σήμερα ανθρώπους που έχουν φτάσει να γίνουν 80 χρόνων και να σου λένε:
    Από νέος ήθελα να πάω στο Άγιο Όρος να προσκυνήσω κι όμως δεν τα κατάφερα μέχρι σήμερα.

    Είναι το μόνο μέρος που αν δεν επιτρέψει η Παναγία μας δεν μπορεί να μπει κανένας.
    Φυσικά όταν είναι για τη σωτηρία της ψυχής μας ο διάβολος επαναστατεί εναντίον μας, μας βάζει εμπόδια για να μην μεταβούμε στο Άγιο Όρος.
    Πολλές φορές αυτά τα εμπόδια τα επιτρέπει η Παναγία μας για να δοκιμάσει τον ζήλο μας και την Πίστη μας σε αυτό που θέλουμε.

    Όμως για τους κακοπροαίρετους εκεί ισχύουν οι πνευματικοί νόμοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.