Σελίδες

27 Ιουνίου 2023

Η ΕΕ από τις 25 Αυγούστου θέτει νέο αυταρχικό πλαίσιο στην ελεύθερη πληροφόρηση στο διαδίκτυο (νεοταξικός φασισμός και φίμωση)

Στα κεντρικά κτίρια του Twitter βρέθηκε αντιπροσωπεία της ΕΕ προκειμένου να δοκιμάσει την ικανότητά του να λειτουργεί… “νόμιμα” στην Ευρώπη, αλλιώς οι Βρυξέλλες έχουν απειλήσει ότι θα το διακόψουν! 
 
Εκεί, οι αξιωματούχοι προχώρησαν σε stress test, δηλαδή άσκηση «προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων», χωρίς να εξηγηθεί τι θα πει αυτό, με το προσωπικό του Twitter να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά.
 
Ο Τιερί Μπρετόν, αρμόδιος επίτροπος για την επιβολή του νέου αυταρχικού νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες, (ο ίδιος που είχε πει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα διαρκέσει για παρά πολύ ακόμη) χαιρέτισε το γεγονός πανευτυχής ότι η εταιρεία συμφώνησε… “οικειοθελώς” στη δοκιμή.
 
Επανέλαβε την προειδοποίησή του προς όλες τις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι η ΕΕ θα ενεργήσει γρήγορα και αποφασιστικά για να τηρήσει τους σαρωτικούς νέους νόμους που τίθενται σε ισχύ τον Αύγουστο.
 
«Όταν πρόκειται για το διαδικτυακό έγκλημα, δεν μπορεί να υπάρχουν ημίμετρα. Οι πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες πρέπει να θέσουν τους απαραίτητους εσωτερικούς ελέγχους και πόρους για να είναι έτοιμες για τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε χαρακτηριστικά.
 
Όπως αναφέρει η guardian, οι νέοι νόμοι τίθενται σε ισχύ στις 25 Αυγούστου και αφορούν τα υποτιθέμενα «fake news» δηλαδή όσα νέα έρχονται σε αντίθεση με το διήγημα των Βρυξελλών, φυσικά την… «ρωσική προπαγάνδα» και το διαδικτυακό έγκλημα, το τελευταίο μάλλον για «ξεκάρφωμα». 
 
Ουσιαστικά αυτό που ενδιαφέρει την ΕΕ είναι να επιβάλει νέους περιορισμούς στην ελεύθερη πληροφόρηση και διακίνηση ιδεών και φυσικά στο οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με τις ρωσικές απόψεις. 
 
Από τις 25 Αυγούστου επομένως ξεκινά νέο «κυνήγι μαγισσών» από την ΕΕ κατά οποιαδήποτε εκφράζει άλλη άποψη από την ευρέως διαδεδομένη και αρμοδίως εγκεκριμένη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.