Σελίδες

18 Ιουνίου 2023

Τα παιδιά μας της Ελληνικής Εθνικής Φρουράς στην άσκηση ΝΙΚΗΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑ 2023

από το κανάλι National Guard Cyprus 
 
Μας κάνουν περήφανους

1 σχόλιο:

  1. Σημειώνεται ότι δεν είναι μόνο τα παιδιά -άνδρες- της Κύπρου που μας κάνουν καθημερινά υπερήφανους, αλλά και οι εθελόντριες Κυπρίες Ελληνίδες ειδικά του Κιτίου-Λάρνακας, που συμμετέχουν σε όλες τις *επιθετικές πλέον ασκήσεις της Εθνικής Φρουράς. Ας τις μιμηθούν και οι αδελφές της μητέρας πατρίδας.
    Και στην μητέρα πατρίδα οι ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ πατριώτισσες να μιμηθούν τις αδελφές Κυπριοπούλες και μετουσιωθούν σε Μπουμπουλίνα, Μαντώ, Ασήμω, Δόμνα, Μόσχω και Δέσπω Τζαβέλα, Αλιφαντώ και εθελοντικά να τύχουν βραχυπρόθεσμης στρατιωτικής εκπαίδευσης.
    Η πατρίδα μας, οι οικογένειες μας, τα παιδιά μας κινδυνεύουν …
    Πολλές φορές οι Ελληνίδες απέδειξαν ότι χάριν της Ελευθερίας και ηρωϊσμό και λεβεντιά διαθέτουν και αυτοθυσία, περισσότερο από τους άνδρες…..

    Η συμβολή τους θα είναι ανεκτίμητη στον Ελληνικό Στρατό, όπως ήταν το 1821 η συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση, όπως ήταν το 55-59 στον απελευθερωτικό αγώνα που
    δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Ελληνίδα γυναίκα της Κύπρου, που έγραψε το δικό της έπος στην κυπριακή Ιστορία. Με σθένος αυταπάρνησης, αυτοθυσίας και φιλοπατρίας, με πνεύμα ετοιμότητας και αγωνιστικής προσφοράς, σύνεσης και προνοητικότητας, όπως και άκρας εχεμύθειας, ευστροφίας και αξιοθαύμαστης επιτηδειότητας, κατέθεσε την αρετή και την τόλμη της που θέλει η Ελευθερία, για να ευοδωθεί.
    Ιδού πώς ο Διγενής στα Απομνημονεύματά του με γλαφυρή αλλά και ως εκ των συσσωρευμένων εμπειριών του με τεκμηριωμένη γραφίδα ανατομικής διάγνωσης περιγράφει την αγωνίστρια Ελληνίδα της Κύπρου, απονέμοντάς της τον δίκαιο έπαινο: «Αι νεάνιδες της Κύπρου όχι μόνον δεν υστέρησαν εις τόλμην και αυτοθυσίαν, αλλά και εφάνησαν πραγματικαί Σπαρτιάτιδες, Σουλιώτισσες κα Μεσολογγίτισσες».

    *Πληθώρα ταυτόχρονων βολών, διαφορετικών όπλων πρώτης γραμμής ευθυτενούς τροχιάς, πραγματοποίησαν εθελόντριες γυναίκες της Λάρνακας και άνδρες μονάδων της 1ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της Λάρνακας, έτσι όπως τις οργάνωσε στο Πεδίο Βολής Καλού Χωρίου το 3ο Τάγμα Ταχείας Επέμβασης...Σημειώνεται ότι οι εύτολμες εθελόντριες δεν αμείβονται, αφού ου περί χρημάτων ο αγών για Ελευθερία...
    Η ηρωική ταξιαρχία φέρει στο έμβλημά της την μορφή του αρχαίου Αθηναίου στρατηγού ΚΙΜΩΝΑ, του 450 π.Χ., με το ρητό «ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΣ ΕΝΙΚΑ», που στην Κύπρο ήρθε για να την απελευθερώσει από βάρβαρους κατακτητές. Που τότε δεν ήταν μακράν … ...., αλλά για προδότες το 1974 ήταν...

    Μ.Ρ. και Π.Β. εθελόντριες της Λάρνακας - Κιτίου.

    «Εμπρός, των Ελλήνων γενναία παιδιά άνδρες και γυναίκες, να ελευθερώσετε πατρίδα ...
    να λευτερώσετε τα ιερά των ΕΛΛΗΝΩΝ προγόνων σας, τους τάφους τις εκκλησιές σας, τα πατρογονικά χώματα· τώρα για όλα αυτά είναι που πολεμάτε.» ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.