Σελίδες

26 Μαΐου 2023

Mπάκχμουτ: Τρομακτικές οι απώλειες Ουκρανών και Δυτικών μισθοφόρων μετά από μάχες 9 μηνών. Φρενήρης παραγωγή των Τ -90.

H ρωσική ομάδα Wagner δημοσίευσε τον απολογισμό των απωλειών των Ουκρανών, αλλά και των Δυτικών μισθοφόρων, που πολέμησαν επί εννέα μήνες στο Μπάκχμουτ, προκαλώντας μεγάλες απώλειες και στις ρωσικές δυνάμεις.
 
Απώλειες όμως που κυρίως τις έχουν υποστεί οι δυνάμεις της Wagner, που αποτελούνται από εθελοντές. Ο ρωσικός Στρατός επί της ουσίας έχει μείνει ανέπαφος.
 
Αντίθετα το Κίεβο έχει χάσει κρίσιμο εξοπλισμό, πόρους και πολλές χιλιάδες άνδρες σε μία μάχη που αν η πόλη του Μπάκχμουτ δεν είναι στρατηγικής σημασίας, όπως ισχυρίζονται οι Ουκρανοί και οι Δυτικοί, τότε κακώς επέμεναν να την υπερασπιστούν.
 
Αν είναι στρατηγικής σημασίας όπως λένε οι Ρώσοι και όλοι οι σοβαροί αναλυτές, τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα.
 
Πάντως και στις δύο περιπτώσεις οι Ουκρανοί θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να αναπληρώσουν προσωπικό και εξοπλισμό.
 
Συνολικά ηττήθηκαν 21 ουκρανικές ταξιαρχίες. 10 από αυτές έχουν χάσει την μαχητική τους ικανότητα, δηλαδή δεν είναι σε θέσει να επιχειρούν.
Σκοτώθηκαν πάνω από 57.000 Ουκρανοί στρατιώτες και 6.500 Δυτικοί μισθοφόροι!
Τραυματίστηκαν ακόμα 85.000 Ουκρανοί.
Καταρρίφθηκαν πάνω από 50 ελικόπτερα και αεροσκάφη της ουκρανικής Αεροπορίας.
Έπεσαν στα χέρια της Wagner περίπου 35.000 όπλα, ενώ καταστράφηκαν 10.000 παντός είδους οπλικά συστημάτα των ουκρανικών δυνάμεων.
 
Η Wagner δεν αναφέρει τις δικές της απώλειες, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια των Ρώσων έχουν πέσει οι μεγαλύτερες αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών τoυ κόσμου, που βρίσκονταν μέσα στα αλατωρυχεία του Σολεντάρ.
 
Να σημειωθεί ότι το Μπάκχμουτ εξοπλίζονταν από τους Ουκρανούς επί εννέα συνεχόμενα έτη.
 
Σε ότι αφορά την στρατηγική του τοποθεσία, το Μπάκχμουτ είναι κόμβος για τρεις σιδηροδρομικές γραμμές και τέσσερις αυτοκινητοδρόμους.
Στην πραγματικότητα μοίραζε πυρομαχικά σε όλες τις ουκρανικές δυνάμεις στο μέτωπο του Ντόνμπας.
 
 
Φρενήρης ο ρυθμός παραγωγής αρμάτων μάχης Τ-90Μ στην Ρωσία: Ξεπέρασαν τα 100 κάθε μήνα!
 
Η ρωσική βιομηχανία αμυντικού υλικού παρά τα όσα λένε στην Δύση όχι απλά ξύπνησε αλλά όπως φαίνεται κάτω από τις ανάγκες των μαχών την Ουκρανία φέρνει μνήμες Β’ΠΠ όταν τα εργοστάσια των Ουραλίων έπνιξαν τις γερμανικές δυνάμεις εξαναγκάζοντάς τις να μπουν σε έναν αγώνα φθοράς από τον οποίο δεν μπόρεσε να βγει.
 
Έτσι και τώρα τα ρωσικά εργοστάσια παραγωγής αρμάτων μάχης πλέον παράγουν αριθμούς σε έναν ανεπανάληπτο ρυθμό εκμεταλλευόμενα και τα διατάγματα του Ρώσου προέδρου για ανακατεύθυνση των πρώτων υλών, προσλήψεις προσωπικού και συνεχής λειτουργία.
 
Το αποτέλεσμα; Η παραγωγή των Τ-90Μ (η νεότερη έκδοση του άρματος) έφτασε τα 100 άρματα τον μήνα!
 
Μάλιστα πλέον στόχος είναι η αντικατάσταση των Τ-72 και Τ-80 που έχουν απομείνει και έτσι θα αποτελέσει την ραχοκοκαλιά των τεθωρακισμένων.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι αρκετοί ήδη μιλούν για τον διάδοχο των Τ-34 ενώ αναλυτές στην Δύση προβληματίζονται καθώς δεν μπορούν αυτή την στιγμή ούτε καν να αγγίξουν αυτούς τους αριθμούς σε βάθος μηνών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.