Σελίδες

26 Μαΐου 2023

Eurostat: Δεύτερη η Ελλάδα στην Ευρώπη στην υπερβάλλουσα θνησιμότητα τον Μάρτιο του 2023!

Όπως δείχνουν σημερινά στοιχεία της Eurostat, η υπερβάλλουσα θνησιμότητα στην ΕΕ αυξήθηκε ελαφρώς σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2023 και διαμορφώθηκε +0,3%.
 
Η Eurostat θυμίζει ότι ο Φεβρουάριος του 2023 ήταν η πρώτη φορά που δεν σημειώθηκε υπερβάλλουσα θνησιμότητα στο σύνολο της ΕΕ, με τον δείκτη να πέφτει στο -2%.
 
Ειδικότερα, η Eurostat αναφέρει ότι συγκριτικά με το δείκτη υπερβάλλουσας θνησιμότητας τον Μάρτιο του 2022 που έφτανε σχεδόν στο 7% δηλαδή (30.000 επιπλέον θάνατοι), 11% τον Μάρτιο του 2021 (33. 000 επιπλέον θάνατοι) και 14% τον Μάρτιο του 2020 (4. 500 επιπλέον θάνατοι). Έτσι, τον Μάρτιο του 2023, 16 χώρες της ΕΕ δεν κατέγραψαν καθόλου υπερβολικούς θανάτους. Μεταξύ αυτών, η Λετονία (-14%), η Ρουμανία (-13%) και η Βουλγαρία (-10%) κατέγραψαν τη χαμηλότερη υπερβάλλουσα θνησιμότητα. 
 
Αντίθετα, μεταξύ των χωρών που παρατηρήθηκε υπερβολική θνησιμότητα η Ελλάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ολλανδία με υπερβάλλουσα θνησιμότητα στο (+12%). Στη λίστα ακολουθούν η Ιρλανδία και η Αυστρία με (+9%), η Κύπρος (+8%), η Ισπανία και η Μάλτα με (+6%), η Πορτογαλία και η Γερμανία με (+4%) και η Δανία (+1%). 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχολιά σας να ειναι σχετικά με το θέμα, περιεκτικά και ευπρεπή. Για την καλύτερη επικοινωνία δώστε κάποιο όνομα ή ψευδώνυμο. Διαφημιστικά σχόλια δεν δημοσιεύονται.
Επειδή δεν υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης του σχολίου σας παρακαλούμε μετά την τελική σύνταξή του να ελέγχεται. Προτιμάτε την ελληνική γραφή κι όχι την λατινική (κοινώς greeklish).

Πολύ σημαντικό είναι να κρατάτε προσωρινό αντίγραφο του σχολίου σας ειδικά όταν είναι εκτενές διότι ενδέχεται να μην γίνει δεκτό από την Google (λόγω μεγέθους) και θα παραστεί η ανάγκη να το σπάσετε σε δύο ή περισσότερα.

Το σχόλιό σας θα δημοσιευθεί, το αργότερο, μέσα σε λίγες ώρες, μετά από έγκριση του διαχειριστή του ιστολογίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να δημοσιεύει όλα τα σχόλια που δεν παραβαίνουν τους όρους που έχουμε θέσει στις παρούσες οδηγίες.
Υβριστικά, μη ευπρεπή και προπαγανδιστικά σχόλια θα διαγράφονται ή δεν θα δημοσιεύονται.